Bugenvilija -bugenvileja |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 44> |
Korisnik | |
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hoću i to odmah moon. Mislim da sam riješila problem. Ne znam što mi je trebalo ali kao što sam pisala ja sam njezinu plastičnu teglu stavila u teglu od terakote koja nije bila dostatna za nju, odnosno bila je mala. Na taj način sam izgleda zatvorila zrak odozdo a on se preko dana vjerojatno grijao tko zna do kojih stupnjeva na ovoj vrućini. Sinoć sam ju izvadila iz terakotne tegle i čini mi se danas puno veselijom. Sad ću ju donijeti na južnu stranu u nadi di vjeri da će tu potpuno uživati i ona i ja jer ju tu mogu gledati po sijeli dan. Javim rezultate.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
evo kako moja danas izgleda, s vanjske strane balkona je lijepša, ali ja neznam letjeti pa evo slikice s moje stane.
![]() ![]() ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Izgleda zdravo, lijepo, bajkovito.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hvala zribal, lani je jadna dobrano nastradala- pukla je bila na pola- nevrijeme je bilo krivac. Možeš si zamisliti izraz mojeg lica kad sam ju vidjela dole u dvorištu .
Ali nema veze, brzo se ona oporavila. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Mogu samo zamisliti, strašno. Moja bugica na moru koja je sad ogromno stablo imala je do prije dvije godine dvije glavne grane. Bile su to račve koje su ovu ljepoticu vodile na dvije terase, ljudi su dolazili slikati. Nikad joj ništa nismo radili, nisam sigurna dali je ikada dobila neku prehranu, osim vode naravno. Medjutim, prije dvije godina, sredina gdje se račvaju ove dvije grane jednostavno je popustila i biljka se rascijepila. Svaka od grana bila je u promjeru oko davadeset centimetara, vrlo dugačka i teška. Duša me boljela kad su ju počeli pilama rezati da bi grane mogli izvući iz dvorišta, a ona još u jeku cvatnje.
Vjerovala ili ne. Iduće godine iz tog mjesta procjepa počele su izbijati nove grane i to sve dugačke preko metra. Šteta što nije orezivana pa je to sada džungla od grana, siječe se samo onoš to smeta za prolaz ljudi, ali od svoje ljepote ništa nije izgubila sve je nadoknadila. No, ove naše udomljene kontinentalke su nešto i osjetljivije. Mada se sjećam jednog ljeta kada sam došla s mora, a ona danima nije zaljevana od osobe koja je to trebala čitinit. Počela ju je obilato zaljevati par dana prije mog povratka. Kad sam ju vidjela, šokirala sam se i samo zaključila - kontejner. Izbacila sam je na hodnik u namjeri da ponesem u kontejner, ali nakon par dana uočim nove lisne puopve. Malo ju podrežem i ostavim. Evo i danas je tu, dakle, nisu one baš tako osjetljive kako izgledaju. Samo imaju svoj ritam kojeg moramo znati i pratiti. |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
belica.....
![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Moja prosle godine u 10. mj kad sam je unijela na zimovanje. Kad stignem uslikam je kakva je sada
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Bugic divna je. Mogu misliti kako ti je bilo žao gledati opadanje listova i cvjetova jer to se meni (a vjerojatno i drugima) dogodi odmah kad biljka uđe u kuću. Mogu misliti kakva je to ljepotica ove godine. Željno očekujemo fotke.
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bugić....krasno izgleda, poslikaj da vidimo kakva je ove godine
|
|
![]() |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Štefice, divna je
|
|
|
|
![]() |
|
stefica.n...krasne su |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
stefica.n....lijepa je
|
|
![]() |
|
Štefica n, predivne su bugice, takva je ona beba što si ju meni poslala isto?
Ako je super, boja je divna, ali moja još ne cvate, slijedeće godine će . |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
moja "crvena" uopće ne cvate ove godine... ne znam koji je razlog, a sjećam se da je lani već krajem proljeća bila puna pupoljaka...
možda sam je lani trebala orezati nakon cvatnje a svekijeva roza, ona što je otišla do dna ove zime i izbila tek krajem travnja, ona je već puna cvjetića |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Saka kada sam odustala,(neznam do kada)
uživam u Vašima, B r a v o
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
I meni ove godine slabo cvijetaju,bijela i žuta i roza tek puštaju pupiće a šarenolisna još ne misli, vjerovatno je kriv onaj mraz proljetos.Belice tvoja je roza koja mjenja boju,morala bi cvijetat ove godine,moja stara isto tek počela pupati
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |