Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 202203204205206 272> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bungica imobilizirana, čekam oporavak i opet motanje pletenice
![]() Stiropor su nekada stavljali i u samu zemlju, valjda očuvanje vlage ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Evo mene!
Pogledala nekoliko stranica jer sam bila u malom, malom zaostatku!
Tvoj vrt savršeno zelen, cvijeće cvate ....jedna milina! Bravo!
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Toni , kat.rea - hvala vam !
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
prekrasno ....
-alstromerije su krasne - moje su u zemlji ali ne mrdaju, nema ni listića, a sada vidim da sam ih možda preplitko posadila
-gazanije krasne, a ja ih ove godine nemam. Moja sveki ih sije, ali dok sebi posadi meni ostanu picmoljki, rekla bi Niho, a ja ove godine odlučila neču picmoljke koje ću zalijevati cijelo ljeto da bi mi prije mraza dale cvijet dva
- ljetna krizantema mi se sviđa, a daj mi reci cvjeta li ona još jednom poslije, ako da to je cvijet koji je moja mama donijela iz Njemačke i koji bih voljela imati, ona ih je zvala mjesečarke
- a datura je posebna priča sa tom snježno bijelom bojom
opći dojam - čista 10-ka.
|
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Šmrcko, kad grane budu oko pedlja, otkineš donje listove i lagano motaj. Neće se odmotavati jer će ih držati oni gornji listovi koji ostanu. Ma znaš ti to !!!!
|
|
|
|
![]() |
|
Aaaaa, vanja, pun mi podrum stiropora, a ja mozgam, izmišljam izolacije!
Kuću smo cijelu zaštitili, a nisam se sjetila s tim i vaze.
Vanja
![]() |
|
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Smrcko evo jedan mali savjet kojeg ja primjenjujem kad mi se dogodi da mi se napola polomi grančuca, jednostavno namjestim grančicu i zavijem je s hanzaplastom i to stoji sve dok se grančica u potpunosti ne oporavi da može samostalo rasti bez hanzaplasta.
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Hoya tako ti je sve lipo, uredno, skladno, zeleno, ima i prekrasnih boja a šta drugo nego se diviti i uživati šetajući tvojim vrtom.
Moju bungi u pitaru i liti i zimi zaštićujem s tankim pločama stiropora(omotam cilu visinu pitara), liti je to zaštita korjenu da ne zakuha, a zimi od smrzavanja s tim šta zimi maknem podložak da se ne bi voda u njemu zadržala i smrzla, također ispod pitara stavim stiropola da zimi drži toplo korjenu ispod pitara i stavim bugicu tako pripremljenu uz sam zid kuće tako da i od samog zida dobiva toplinu. |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Da znam da je imam i to tvoju, samo da mi procvate. Ali raste pa će doći vjerojatno i do cvjetanja.
Ma šalila sam se za šljivovicu. Čistim šljive za zamrzavanje, pa mi zlo najradije bi ih u kazan, ali ne smijem alkohol. Krumpirku grana stoji kao da nije pukla, ima spasa. Otkinula sam sve, kako si rekla, donje izboje. Kako da ga smotam, vežeš li nečim grane i kako da ostanu uvijene? Hvala za informacije o bungi ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Morala sam još jednom prošetati(i još ću)samo da se nagledam ljepote!
|
|
![]() |
|
Pssst, bako, samo po tiho da ti šapnem, mislim da su različite, ali toliko lijepe obje da mi je nos stalno iznad njih!
A one kod tebe sam ja djelila iz Lantaninog paketa i, luda, sve podijelila vama. Neka, meni je drago gledati kad cvatu kod vas.
Spasila me OTOK pa sad imam i ja.
|
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hoya opet lijepog cvijeća! I ja sam ove godine prvi put stavila gazanije (nemoj nikom reći da sam prvi puta i čula za njih I vidim da ima različitih vrsta. Od Lantane, posredno preko Triše, imam dvije sivkastih listova , bujne, guste,visoke cca 20 cm. Jedna je cvjetala već pred mjesec dana a druga tek sad i sasvim različiti cvjetovi. A one " s placa" su isto svaka drugačija, ali puno niže i manji grmići. Prekrasno cvijeće. Ali ih ja mješam kad gledam vrtove s hostićima!
![]() |
|
![]() |
|
Tija, je - to sam ti poslala.
Šmrcko - istu daturu imaš i ti?
Odgovor na prvo pitanje: šljivovicu ne znam raditi, ali, nemoj nikome reći - volim probati!
Bungi pred zimu unesem u zaštićen i negrijan prostor. Kad odbaci listove drastično je orežem, vrlo rijetko dodam joj malo vode i na proljeće s njom van. U mom susjedstvu rastu dvije vani, ja se ne usudim staviti ih van jer sam od ove moje "dvije sestre" izgubila - smrzle su mi.
Krumpirko je i meni prvi puta puknuo. Pa šta ima veze. Pusti ostale grane da rastu. Onda počekaj da budu malo, malo duže, skini im listove i motaj svakih par dana.
Neće njemu ništa biti. On baca na sve strane, žilav je - bit će grana.
Voli sunce i vlažnu zemlju. Vidjet ćeš odmah kad je žedan. Padnu listovi i čim ga zaliješ oporavi se.
I njega i bungi možeš držati zimi na južnom balkonu sa umotanim vazama.
|
|
|
|
![]() |
|
E sad pitanja
1. Kako se pravi rakija od šljiva? ![]() 2. Susjeda me molila da od stručne osobe saznam kako da sačuva bungi preko zime, zaljevanje, mjesto i to. Jedna joj je propala. 3. Nemoj me tući , slomila sam granu od krumpirka ![]() ![]() Gledam granu i još je uspravna, ljubim mjesto i mora zarasti. Ali kako ga motati da ga ne polomim, žica ili hipnoza. Kako ću ga zaljevati, voli li vodu sunce? Što zimi? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Prekrasni cvjetići. Baš sam iznenađena sa cvatnjom krizantema
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
ono roza na prvoj slici , to je ono iznenađenje ???? ako je radujem se još više.
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Jako lijepa datura
![]() |
|
![]() |
|
OTOK, i njih sam zavoljela ove sezone, a preko ruku mi ih je prošlo desetak i nisam zadržala nijednu.
Evo, hvala tebi - imam je i ja. Sad čekam ostale da procvatu!
|
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hoya, prekrasna ti je gazanija
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 202203204205206 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |