Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoya - moje dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoya - moje dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 202203204205206 272>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 16:46
Bungica imobilizirana, čekam oporavak i opet motanje pleteniceWink

Stiropor su nekada stavljali i u samu zemlju, valjda očuvanje vlage
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 16:36
Evo mene!
Pogledala nekoliko stranica jer sam bila u malom, malom zaostatku!
Tvoj vrt savršeno zelen, cvijeće cvate ....jedna milina! Bravo!smile55
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 15:58
Toni , kat.rea - hvala vam !
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 15:01
prekrasno ....
-alstromerije su krasne - moje su u zemlji ali ne mrdaju, nema ni listića, a sada vidim da sam ih možda preplitko posadila
-gazanije krasne, a ja ih ove godine nemam. Moja sveki ih sije, ali dok sebi posadi meni ostanu picmoljki, rekla bi Niho, a ja ove godine odlučila neču picmoljke koje ću zalijevati cijelo ljeto da bi mi prije mraza dale cvijet dva
- ljetna krizantema mi se sviđa, a daj mi reci cvjeta li ona još jednom poslije, ako da to je cvijet koji je moja mama donijela iz Njemačke i koji bih voljela imati, ona ih je zvala mjesečarke
- a datura je posebna priča sa tom snježno bijelom bojom
opći dojam - čista 10-ka.
Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 14:48
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 13:48

Šmrcko, kad grane budu oko pedlja, otkineš donje listove i lagano motaj. Neće se odmotavati jer će ih držati oni gornji listovi koji ostanu.

Ma znaš ti to !!!!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 13:43
Aaaaa, vanja, pun mi podrum stiropora, a  ja mozgam, izmišljam izolacije!
Kuću smo cijelu zaštitili, a nisam se sjetila s tim i vaze.
Vanja smile78
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 13:17
Smrcko evo jedan mali savjet kojeg ja primjenjujem kad mi se dogodi da mi se napola polomi grančuca, jednostavno namjestim grančicu i zavijem je s hanzaplastom i to stoji sve dok se grančica u potpunosti ne oporavi  da može samostalo rasti bez hanzaplasta.
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 13:15
Hoya tako ti je sve lipo, uredno, skladno, zeleno, ima i prekrasnih boja a šta drugo nego se diviti i uživati šetajući tvojim vrtom.

Moju bungi u pitaru i liti i zimi zaštićujem s tankim pločama stiropora(omotam cilu visinu pitara), liti je to zaštita korjenu da ne zakuha, a zimi od smrzavanja s tim šta zimi maknem podložak da se ne bi voda u njemu zadržala i smrzla, također ispod pitara stavim stiropola da zimi drži toplo korjenu ispod pitara i stavim bugicu tako pripremljenu uz sam zid kuće tako da i od samog zida dobiva toplinu.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 10:50
Da znam da je imam i to tvoju, samo da mi procvate. Ali raste pa će doći vjerojatno i do cvjetanja.

Ma šalila sam se za šljivovicu. Čistim šljive za zamrzavanje, pa mi zlo najradije bi ih u kazan, ali ne smijem alkohol.

Krumpirku grana stoji kao da nije pukla, ima spasa. Otkinula sam sve, kako si rekla, donje izboje.
 Kako da ga smotam, vežeš li nečim grane i kako da ostanu uvijene?

Hvala za informacije o bungi
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 09:53
Morala sam još jednom prošetati(i još ću)samo da se nagledam ljepote!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 09:09
Pssst, bako, samo po tiho da ti šapnem, mislim da su različite, ali toliko lijepe obje da mi je nos stalno iznad njih!
A one kod tebe sam ja djelila iz Lantaninog paketa i, luda, sve podijelila vama. Neka, meni je drago gledati kad cvatu kod vas.
Spasila me OTOK pa sad imam i ja.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 07:33

Hoya opet lijepog cvijeća!Clap

I ja sam ove godine prvi put stavila gazanije (nemoj nikom reći da sam prvi puta i čula za njihEmbarrassed).

I vidim da ima različitih vrsta. Od Lantane, posredno preko Triše, imam dvije sivkastih listova , bujne, guste,visoke  cca 20 cm. Jedna je cvjetala već pred mjesec dana a druga tek sad i sasvim različiti cvjetovi. A one " s placa" su isto svaka drugačija, ali puno niže i manji grmići. Prekrasno cvijeće. Ali ih ja mješam kad gledam vrtove s hostićima!Confused Nije li to slično/ista biljka?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 07:11
Tija, je - to sam ti poslala.

Šmrcko - istu daturu imaš i ti?
Odgovor na prvo pitanje: šljivovicu ne znam raditi, ali, nemoj nikome reći - volim probati!
Bungi pred zimu unesem u zaštićen i negrijan prostor. Kad odbaci listove drastično je orežem, vrlo rijetko dodam joj malo vode i na proljeće s njom van. U mom susjedstvu rastu dvije vani, ja se ne usudim staviti ih van jer sam od ove moje "dvije sestre" izgubila - smrzle su mi.

Krumpirko je i meni prvi puta puknuo. Pa šta ima veze. Pusti ostale grane da rastu. Onda počekaj da budu malo, malo duže, skini im listove i motaj svakih par dana.
Neće njemu ništa biti. On baca na sve strane, žilav je - bit će grana.
Voli sunce i vlažnu zemlju. Vidjet ćeš odmah kad je žedan. Padnu listovi i čim ga zaliješ oporavi se.
I njega i bungi možeš držati zimi na južnom balkonu sa umotanim vazama.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 00:10
E sad pitanja

1. Kako se pravi rakija od šljiva?LOL

2. Susjeda me molila da od stručne osobe saznam kako da sačuva bungi preko zime, zaljevanje, mjesto i to. Jedna joj je propala.

3. Nemoj me tući , slomila sam granu od krumpirkaCry. Htjela ga motati i zaratimo, ono kvrc. Ovaj MM tikvan mi nije htio pomoći, zaspao u tjeku operacije. Kaže mi MM kad sam ga galamom probudila, da ne brinem da će zarasti kao kalem, nije se skroz otkinulo.
Gledam granu i još je uspravna, ljubim mjesto i mora zarasti.
Ali kako ga motati da ga ne polomim, žica ili hipnoza.
Kako ću ga zaljevati, voli li vodu sunce? Što zimi?Embarrassed
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2009 u 00:02
Prekrasni cvjetići. Baš sam iznenađena sa cvatnjom krizantemasmile64  Imat ću i ja dature, ako Bog da ove godine da procvatu.

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 23:46
ono roza na prvoj slici , to je ono iznenađenje ???? ako je radujem se još više.
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 19:50
Jako lijepa datura
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 19:12
OTOK, i njih sam zavoljela ove sezone, a preko ruku mi ih je prošlo desetak i nisam zadržala nijednu.
Evo, hvala tebi - imam je i ja. Sad čekam ostale da procvatu! 
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 19:08
Hoya, prekrasna ti je gazanija Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 202203204205206 272>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.