Koraljna zvončika - Heuchera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 30> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
baš sam jutros proučavala taj šareni rub i čini mi se da nije suho... mladi listovi ga nemaju, ali ovi veći imaju
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Neke sorte kao Beauty color, znaju dobiti takvu boju po rubovima lisca, pogotovo na proljece.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
da, baš sam gledala slike, mogla bi biti upravo ta
http://www.perennials.com/seeplant.html?item=1.267.560 hvala ti ![]() |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
I mene podsjeca na tu sortu ali takvih "mramornih" ima jako puno :/
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
skoro cijeli dan mi je prošao u iščitavanju ovih 20ak stranica, naravno - čitala sam u kratkim pauzama među obavezama
momentalno imam 10ak vrsta heuchera i obožavam svaku od njih, kao majka svoju djecu namjeravala sam ih sve posaditi u vrt, ali nemam vremena za iskopavanje i pripremu "divljeg terena" pa sam prije par dana kupila tegle u koje ću ih presaditi - do daljneg jedva čekam da ih sve postrojim pred ulaz ili na balkon, da cijelu zimu uživam gledajući ih za neke sam pogrešno pretpostavila da su suhe pa sam ih nadobudno zalila i neko vrijeme su bile premokre - u hladu, te su u najlošijem stanju, nadam se ne i nepovratno lošem |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
ako ih već sadiš u tegle ipak ih nekako zaštiti jer ovak im je korijen izložen hladnoći više nego u zemlji pa da ti ne smrznu preko zime....
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Curke, nemojte potcjenjivati koraljne zvončiće. Zašto bi ih zaštićivala? Pa one su najljepši ukras po zimi kad drugog cvijeća nema. Kako se smrznu tako će se i odmrznuti. Jedino je H. pulchella nešto osjetljivija, no i ona prezimljava na kontinentu.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
moje heuchere su se već nekoliko puta ove jeseni smrzle i odmrzle na balkonu u teglicama i ništa nisu izgubile na ljepoti...prve godine, kada sam ih posadila, zbog neisustva sam se i ja bojala posljedica smrzavanja
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moje su i dalje prekrasne i baš zato ih volim,(ustvari hvala baki Bei) kad sve ode, one ostaju kao rijetki ukrasi u vrtu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Evo iskustva iz prve ruke. Kad se dobro slede, malo se objesi lišće, no to im ništa ne smeta, čim se odmrzu ponovno se podigne. Lijepe su i zimi, obrubljene injem, kao i Tiarelle, Tellime, kukurijeci, ciklame, euforbije i druge biljke vazdazelenog lišća. U tome i jest njihova vrijednost, da zimi na njihovom mjestu ne ostaje gola zemlja.
|
|
![]() |
|
kod mene će led i mraz vjerovatno tek iza nove godine
kod nas u siječnju i veljači bude blizu nule, koji stupanj i niže, ali mislim da im to ne bi trebalo puno naškoditi zimus su mi vani, u hladovini bile 2 heuchere, u teglici, i super su prezimile mislim se ove ipak ugurati na već prepun balkon (naći ću ja njima mjesta ![]() tako ću ih bar moći gledati kroz staklo, a i imati će više sunca kad ih sve presadim i postrojim, slikati ću ih, možda mi identificirate koju, mislim da su neke i duple |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Molim Vas da mi pomognete,
Da li haucere mogu prezimiti vani,i da li ih moram zaštititi od hladnoće?
Živim na moru.
Hvala i pozdrav.
(imam ih prvi put)
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Draga Belina, možeš si pomoći sama i to tako da pročitaš zadnje dvije poruke - a možeš pročitati i one prije, dosta se toga može naučiti, naročito od Bake Bee. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() Gdje si nabavila toliko različitih ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
o-ho-ho-hoho...ima se, ima...krasne su
![]() |
|
![]() |
|
"štedi se, štedi" ![]() neke u baumaxu, neke iz plodina, neke u kauflandu, jednu sam dobila, a jednu sama uzgojila iz malog pelcera - zapeo mi za šešir ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
natalija, lijepa ti je kolekcija! ja u nas i u nikoga ispred kuće nisam vidjela haucheru. za moje susjede moje su prava atrakcija, svi ih gledaju i dive im se. još moram nabaviti onu boje karamele.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
mislim da je ja imam, baš od jedne forumašice
ako je ne nabaviš u dogledno vrijeme, bilježim te za malu čim se moja "okoti" |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Krasne su
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |