Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koraljna zvončika - Heuchera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Koraljna zvončika - Heuchera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 30>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2011 u 12:18
baš sam jutros proučavala taj šareni rub i čini mi se da nije suho... mladi listovi ga nemaju, ali ovi veći imaju
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2011 u 14:04
Neke sorte kao Beauty color, znaju dobiti takvu boju po rubovima lisca, pogotovo na proljece.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2011 u 16:05
da, baš sam gledala slike, mogla bi biti upravo ta
http://www.perennials.com/seeplant.html?item=1.267.560

hvala ti Smile
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2011 u 16:20
I mene podsjeca na tu sortu ali takvih "mramornih" ima jako puno :/
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 18:11
skoro cijeli dan mi je prošao u iščitavanju ovih 20ak stranica, naravno - čitala sam u kratkim pauzama među obavezama

momentalno imam 10ak vrsta heuchera i obožavam svaku od njih, kao majka svoju djecu

namjeravala sam ih sve posaditi u vrt, ali nemam vremena za iskopavanje i pripremu "divljeg terena" pa sam prije par dana kupila tegle u koje ću ih presaditi - do daljneg
jedva čekam da ih sve postrojim pred ulaz ili na balkon, da cijelu zimu uživam gledajući ih

za neke sam pogrešno pretpostavila da su suhe pa sam ih nadobudno zalila i neko vrijeme su bile premokre - u hladu, te su u najlošijem stanju, nadam se ne i nepovratno lošem

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 18:14
ako ih već sadiš u tegle ipak ih nekako zaštiti jer ovak im je korijen izložen hladnoći više nego u zemlji pa da ti ne smrznu preko zime....
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 19:46
Curke, nemojte potcjenjivati koraljne zvončiće. Zašto bi ih zaštićivala? Pa one su najljepši ukras po zimi kad drugog cvijeća nema. Kako se smrznu tako će se i odmrznuti. Jedino je H. pulchella nešto osjetljivija, no i ona prezimljava na kontinentu. 
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 22:15
moje  heuchere su se već nekoliko puta ove jeseni smrzle i odmrzle na balkonu u teglicama i ništa nisu izgubile na ljepoti...prve godine, kada sam ih posadila, zbog neisustva  sam se i ja bojala  posljedica smrzavanja Wink.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 22:57
Moje su i dalje prekrasne i baš zato ih volim,(ustvari hvala baki Bei) kad sve ode, one ostaju kao rijetki ukrasi u vrtu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 07:40
Evo iskustva iz prve ruke. Kad se dobro slede, malo se objesi lišće, no to im ništa ne smeta, čim se odmrzu ponovno se podigne. Lijepe su i zimi, obrubljene injem, kao i Tiarelle, Tellime, kukurijeci, ciklame, euforbije i druge biljke vazdazelenog lišća. U tome i jest njihova vrijednost, da zimi na njihovom mjestu ne ostaje gola zemlja.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 07:41
kod mene će led i mraz vjerovatno tek iza nove godine
kod nas u siječnju i veljači bude blizu nule, koji stupanj i niže, ali mislim da im to ne bi trebalo puno naškoditi

zimus su mi vani, u hladovini bile 2 heuchere, u teglici, i super su prezimile

mislim se ove ipak ugurati na već prepun balkon (naći ću ja njima mjesta LOL)
tako ću ih bar moći gledati kroz staklo, a i imati će više sunca

kad ih sve presadim i postrojim, slikati ću ih, možda mi identificirate koju, mislim da su neke i duple

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 07:50
Molim Vas da mi pomognete,
Da li haucere mogu prezimiti vani,i da li ih moram zaštititi od hladnoće?
Živim na moru.
Hvala i pozdrav.

(imam ih prvi put)
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 08:04
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Molim Vas da mi pomognete,
Da li haucere mogu prezimiti vani,i da li ih moram zaštititi od hladnoće?
Živim na moru.
Hvala i pozdrav.

(imam ih prvi put)

Draga Belina, možeš si pomoći sama i to tako da pročitaš zadnje dvije poruke - a možeš pročitati i one prije, dosta se toga može naučiti, naročito od Bake Bee.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 20:18
poslikah ih

za veću sliku treba kliknuti na nju

ne znam ime nijednoj, i nije mi ni bitno toliko
i jedva čekam cvjetiće, za 2 znam kakvi su - 1. i 11. po redu,
cvjetići ostalih su mi još nepoznate boje
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 22:20

smile227  prekrasne su !
Gdje si nabavila toliko različitih ?
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 22:51
o-ho-ho-hoho...ima se, ima...krasne suWink
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 07:50
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

o-ho-ho-hoho...ima se, ima...krasne suWink

"štedi se, štedi" LOL

neke u baumaxu, neke iz plodina, neke u kauflandu, jednu sam dobila, a jednu sama uzgojila iz malog pelcera - zapeo mi za šešir Wink

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 09:59
natalija, lijepa ti je kolekcija! ja u nas i u nikoga ispred kuće nisam vidjela haucheru. za moje susjede moje su prava atrakcija, svi ih gledaju i dive im se. još moram nabaviti onu boje karamele.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 11:27
mislim da je ja imam, baš od jedne forumašice
ako je ne nabaviš u dogledno vrijeme, bilježim te za malu čim se moja "okoti"
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 14:37
Krasne su , a zasto su ti u saksijama.   
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 30>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.