Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 41> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mali kaktus, kladim se u milion dolara da si odmah pogodila čiji je to kaktus.
![]() Baka, mali kaktus točno zna čiji je to kaktus. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Za to nam ne treba oklada čiji je to kaktus,lijepo od tebe što imaš volje nam pokazivati kaktuse tvoje susjede a i usput daš i koji koristan savjet.
Sljedeće jeseni kad ću pospremati kaktuse stavit ću božični u hodnik na prozor,ja sam mislila da će mu tu biti prehladno.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Kaktus je zbilja lijep. Da je moj prvo bi ga zalio jer sada izgleda jadno i iscrpljeno. I odmah bi ga uništio. Ali moja susjeda zna što radi. Mislim da se to vidi iz priloženog. Znam da je to tropski kaktus i da ne bi smio biti na tako niskim temperaturama. On se nalazi u zimskom vrtu sa ostalim kaktusima i ima približno isti tretman. Ako su temperature blizu nule onda BEZ vode.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,imaš pravo nas dvoje bi odmah taj lijepi kaktus unuštili,da li znaš koliko je star?
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Pinus, predivan kaktus. Ovakav još nisam vidjela. Ja ih isto držim na verandi gdje temperatura nikad u zimske dane ne prelazi 10 stupnjeva.
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
moj božićnjak ce sad jos malo cvijetati a od jedne zene sam dobio jedan veliki prije dva dana je sklonjen na zaštićeno a stajo par dana na minusim i nista mu kaze ne cvate joj dve godine pa joj ne treba vise kad ja malo bolje pogledam ono pupu na pupu malo ga zalio i odma je zivnuo :)
ogroman je moram si sad za bozic kupit bijeli :) |
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
prvi puta vidim taaakoooo veeeeliiiiikiiiiiii božićni kaktus. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kad sam vidjela ovo Pinusovo "čudovište" nisam mogla vjerovati da je to ista biljka kao moji "picmoljci""
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša i tvoji picmoljci su lijepi,ne trebaju biljke biti velike da bi bile lijepe
![]() |
|
![]() |
|
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() |
|
Slika je moja a kaktus je od moje susjede. Vjerojatno je jedan od rijetkih sukulenata od kojih sam odbio reznicu. I dalje ču radije dolaziti kod nje da mu se divim.
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Jesi ga zalijevala odozgore i to mozda previse , tako da je dobio "mokre noge" ? |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Pinus prekrasan kaktus od susjede , mora da ima dosta godina...Ja imam nekoliko božićnih kaktusa i dva uskršnja...Neki cvjetaju, jedan je ocvjetao, a stari mamini će tek krenuti. Točno je da njima paše hladniji prostor i malo vode, ali svijetla trebaju...Isto tako po ljeti im paše sunce i opet malo vode...
Ovaj pink je ocvjetao...
![]() Crveni još cvjeta...
![]() ![]() Ovaj klasični starinski je tek krenuo sa pupovima...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
moj ne mrda :(
Zalijevam ga jednom tjedno i to relativno malo, stoji pored prozora i ima dosta svjetla tako da ne znam sto da napravim da ga potaknem na cvatnju osim mozda da ga prihranim nekakvim gnojivom? |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Zygocactus truncatus
(Schlumbergera truncata) Tj. BOZICNI KAKTUS JANUAR:period za cvetanje. FEBRUAR,MART:period mirovanja,temperatura 13stepeni, umereno zalivanje. APRIL,MAJ:normalni tretman,zalivati obilno kad zemlja pocinje da se osusi. JUN,JUL,AVGUST:napolje. staviti ga na polusenovito mesto i zastititi ga od puzeva. SEPTEMBAR,OKTOBAR i pola NOVEMBRA:period pre cvetanja.odrziti zemlju da bude sto suvlja i na prohladnom dok se ne pojave pupoljci,zatim povecati vodu i grejanje. pola NOVEMBAR,DECEMBAR:period cvetanja,zaliti normalno pri temperaturi od 13 stepeni. ovo uputstvo sam kopirao s jednog foruma, na njega sam naišao prošlo ljeto, pridržavao ga se i i bio nagrađen cvatnjom oko nove godine |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Zmaj dobra su uputstva, tako nekako i treba s njima postupiti.Primjetila sam da ih obavezno treba ljeti držati vani možda ne na direktnom suncu ali treba im puno svijela...Meni budu vani do kasna i uvijek cvjetaju...Imami onaj crveni koji cvate za uskrs, on sada još miruje...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Sa Uskršnjim je sličan tretman samo što im je ciklus pomaknut
Bujno cvate i ljepo ga je imat jer počinje sezonu cvatnje kaktusa, u rano prolječe več počnu cvasti i neke Rebutie i Mimmallarie Evo i kopije naputaka za tretman uskršnjaka Rhipsalidopsis gaertneri (Schlumbergera gaertneri) Tj. USKRSNJI KAKTUS JANUAR:period mirovanja. FEBRUAR,MART:period pre cvetanja,odrzati zemlju jedva vlaznom i prohladno dok se ne pojave pupoljci,posle povecati vodu i toplotu. APRIL,MAJ:period cvetanja,zalivati normalno pri minimalnoj temperaturi od 16 stepeni. JUN,JUL,AVGUST:napolje,stavise na polusenovito mesto,zasticeno od puzeva. SEPTEMBAR,OKTOBAR,NOVEMBAR,DECEMBAR:period mirovanja,temperatura 13 stepeni,zemlja oko zila treba da bude vlazna ali oskudno tj.ne preterano. Ako pomaže upute za božični vjerovatno su ok i za uskršnji |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Zmaj, uputstva si isprobao i isplatilo se. Nadam se da će i mene moj mali kaktusić nagraditi cvjetanjem iduće godine. Ove godine sam ga kupila s pupovima. Jedno kratko vrijeme pupovi su se lijepo držali i onda su počeli otpadati. Niti jedan nije procvjetao.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |