Argentina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 47> |
Korisnik | |
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doci cu opet ! Jedva cekam nastavak reportaze !
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Držislave nisam duže bila ovdje ali sam zato večeras sve detaljno pregledala...Predivna reportaža se nastavlja.
![]() ![]() Čekam nastavak priče...
![]() Koristim priliku da ti čestitam Novu godinu ( za Božić sam zakasnila ). Neka ti je sretna i vesela, neka te zdravlje služi i putuj često i dijeli to sa nama..
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Pratimo te pratimo..
Samo rijetko pišemo
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Jao, koje slike!
Koje povijesne zgrade i spomenici! Parkovi! ![]() Pa ti si nam ispričao cijelu povijest nastaka grada od 16. stoljeća do danas. Nemam riječi pohvale na uloženom trudu. A opisi uz slike - moram ih negdje spremiti (za svaki slučaj), da mogu zavirit u Argentinu i Buenos Aires, gdje su i neki od naših otišli, davno, davno. Otac i pok. nona su mi pričali o prijateljima u "Bunos Aresu", a gdje su sada i gdje su im djeca to ne znaju, jer im se izgubio trag. Dragi Držislave, hvala ti na putovanju s tobom, čak sam bila i u rezidenciji Predsjednice Cristine ![]() Uživaj u svakom trenu u toj prekrasnoj zemlji, pa makar bilo to i +50, ili +30. Svima šaljem puno pozdrava iz sunčanog Omišlja, a najviše tebi. Kako kaže Mira K, fešta slijedi kada se vratiš ![]() Šaljem ti jednu sličicu; mislim da ćeš prepoznati mjesto ![]() |
|
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Hvala Miri što misli na mene i sprema feštu. Hvala Jagodi na čestitkama, a Silvy na slici.
Silvy, ako znaš prezime prijatelja iz Buenos Airesa, javi mi pa ćemo ih pokušati naći. Hrvatska zajednica je ovdje kompaktna i svi se poznaju. |
|
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Buenoa Aires je vrlo važna turistička destinacija. Sve je okrenuto turizmu i puno ljudi živi od njega. Muzeji, kazališta, restorani, ulični spektakli, posjet seoskim imanjima, ma sve jedno ljepše od drugoga. Uostalom vidjeli ste po mojim reportažama sve lijepa mjesta.
Postoji i onaj drugi Buenos Aires, koji se ne pokazuje turistima i kojeg nećete naći ni u kojem turističkom vodiću, niti na internetu. Ja sam imao priliku vidjeti jedan dio tog Buenos Airesa, pa to želim podijeliti s vama. |
|
![]() |
|
Hipi komuna
U vrijeme ekonomskog blagostanja Argentine gradilo se jako puno. U samom centru Buenos Airesa sagrađeni su mnogobrojni fakulteti. Jedan od značajnih i većih, je Pravni fakultet, a neposredno uz njega je moderna skulptura cvijeta koji sa zalaskom sunca zatvara svoje latice, da bi ih iduće jutro ponovo otvorio. Dio zgrade Pravnog fakulteta i skulptura cvijeta. ![]() Malo dalje od Pravnog fakulteta, uzvodno uz Rio de la Plata nadovezuju se mnogi drugi fakulteti. Mnogi su dovršeni i u funkciji, a neke zgrade fakulteta su započete, ali nisu došle dalje od temelja. Okolica tih gradilišta je zapuštena. Smeće, drveće, grmlje, šikara... Tu započinje moja današnja priča. Na započetoj gradnji jednog od fakulteta osnovana je hipi komuna. Centralni trg hipi komune u centru Buenos Airesa. ![]() |
|
![]() |
|
Prije obilaska komune dozvolu za razgledanje i slikanje dobio sam od simpatičnog “vođe” komune.
![]() Život u komuni je vrlo dobro i ekološki svjesno organiziran. Otpad se razvrstava, i čak je napisano gdje ide koja vrsta otpada. Centro di acopio znači mjesto prikupljanja. ![]() Kišnica se također prikuplja ovim sistemom posuda. ![]() |
|
![]() |
|
Povrće i voće sami uzgajaju, a kako izgleda povrtnjak i voćnjak pogledajte na idućim slikama.
Nasadi su označeni. Rucula znate što je, a huerta znači voćnjak (u ovom smislu je povrtnjak) ![]() Ovako izgleda voćnjak. ![]() Stablo limuna. ![]() Poruka putniku namjerniku. Nisam baš siguran da bi znao dobro prevesti pa ću to radje prepustiti nekom drugom. ![]() |
|
![]() |
|
Sadnice sami proizvode.
![]() Isto tako sami rade i kompost. ![]() Bez kokoši se ne može ni u centru Buenos Airesa. ![]() |
|
![]() |
|
U ovoj zajednici živi dosta djece.
Mala hipijevka. ![]() Briga za djecu je velika. Imaju svoje igralište koje zauzima prilično prostora. Ulaz u dječje igralište čuva ova zmija. ![]() Tobogan. ![]() Ljuljačka. Ustvari ova sprava je puno više od ljuljačke, i može služiti i za razne akrobacije. ![]() |
|
![]() |
|
Penjalica na dječjem igralištu.
![]() Mjesto za odmor uz dječje igralište. ![]() |
|
![]() |
|
Stambeni dio čini centralna zgrada.
![]() I individualne spavaonice. ![]() |
|
![]() |
|
U ovom šatoru živi Juan, izbjeglica s Kube, i njegova lutka, marioneta, kako ju on zove.
![]() U posjet Juanu su došli njegovi prijatelji, koji su tražili da ih sve zajedno uslikam. ![]() Nakon slikanja, ova djevojka koja stoji skroz desno na slici me zamolila da joj pošaljem slike. Odgovorio sam da ću to učiniti vrlo rado, ali da ne znam kako. Pa na FACEBOOK, glasio je njen odgovor!!!!! Nemaju struje, tekuće vode, sanitarije, pa čak ni pošteno mjesto za spavanje, ali ima FACEBOOK. |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Imaju oni sve što im je dovoljno za ovako iskrene osmjehe..
![]() Zanimljiva priča o zanimljivim ljudima.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
E, i ovo mi se isto dopalo! Zanimljivosti nikad dosta! Zaista je nemoguće, barem nama i u pomisli spojiti onaj dio grada i ovo. Ali, tebi hvala što si nam i to pokazao i hvala društvu i vođi kumune koji ti je dozvolio da uđeš u njihov život
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Iznenadio si me ovim djelom reportaže, ljudi ipak izgledaju vrlo sretno, što puno govori, baš mi je drago da sam ovo vidjela.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opet sam malo virnula u nastavak priče...Pokazao si nam nešto što se ne viđa često. Dobro da su ti dozvolili slikanje...Najbolji štos je slanje slike na Facebook u uvjete koji su za nas ispod svakog nivoa...Što rade nove tehnologije
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |