Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Argentina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Argentina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 47>
Korisnik
Poruka
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2012 u 23:52
Doci cu opet ! Jedva cekam nastavak reportaze !   smile219
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 00:12
Originalno poslano od člana dr.žislav dr.žislav napisao:

Miro, pa napisao sam da sam iskoristio trenutak kada predsjednice Cristine nije bilo kod kuće te sam ušao.
Šalim se imaju organizirane ture, a ja sam uspio uhvatiti zadnji dan obilaska prije ljetnih praznika.
Gledao sam danas na forumu kako ste proslavili doček Nove godine, a bolje da nisam..., kad sam vidio onu našu hranu, a koje ovdje nema.

Upravo sam se vratio iz pustinje, gdje je jučer bila temparatura +50, sada se hladim na +30.

Sutra nastavljam s pričama iz Argentine.

Pozdrav tebi i cijeloj ekipi
Znam što si napisao ali nisam shvatila da si bio sa turom turista. Dakle sa onom koja je dojila dijete... LOL Sve ti vidiš Tongue
Hej, kada se vratiš iz Argentine onada ćemo  SAMO za tebe, kao počasnog gosta prirediti feštu  i biti će klope još bolje i više!  Ali te nesmijemo ugojiti, baš si ovako "šesan" Wink
Rijeka

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 03:35
Držislave nisam duže bila ovdje ali sam zato večeras sve detaljno pregledala...Predivna reportaža se nastavlja.ClapClap..Puno si nam toga približio što nećemo nikad vidijeti, od predivnih gradova i zgrada, predivnih pejsaža, parkova, cvijeća i dragih ljudi...Cvijeće je tamo na svakom koraku, u svakom parku u svakom dvorištu...Drago mi je da sam dosta toga prepoznala i konstatirala da to imam u svojoj kolekciji..Hvala ti na svemu tome, obogatio si nas....
Čekam nastavak priče...Wink
Koristim priliku da ti čestitam Novu godinu ( za Božić sam zakasnila ). Neka ti je sretna i vesela, neka te zdravlje služi i putuj često i dijeli to sa nama..smile147
sutra je novi dan
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 11:48
Pratimo te pratimo..

Samo rijetko pišemo Smile
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 12:07
Jao, koje slike!
Koje povijesne zgrade i spomenici! Parkovi! Tongue
Pa ti si nam ispričao cijelu povijest nastaka grada od 16. stoljeća do danas.
Nemam riječi pohvale na uloženom trudu.

A opisi uz slike - moram ih negdje spremiti (za svaki slučaj), da mogu zavirit u Argentinu i Buenos Aires, gdje su i neki od naših otišli, davno, davno. Otac i pok. nona su mi pričali o prijateljima u "Bunos Aresu", a gdje su sada i gdje su im djeca to ne znaju, jer im se izgubio trag.

Dragi Držislave, hvala ti na putovanju s tobom, čak sam bila i u rezidenciji Predsjednice Cristine Clap

Uživaj u svakom trenu u toj prekrasnoj zemlji, pa makar bilo to i +50, ili +30.
Svima šaljem puno pozdrava iz sunčanog Omišlja, a najviše tebi.
Kako kaže Mira K, fešta slijedi kada se vratiš smile164.
Šaljem ti jednu sličicu; mislim da ćeš prepoznati mjesto Wink.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 14:57
Hvala Miri što misli na mene i sprema feštu. Hvala Jagodi na čestitkama, a Silvy na slici.
Silvy, ako znaš prezime prijatelja iz Buenos Airesa, javi mi pa ćemo ih pokušati naći. Hrvatska zajednica je ovdje kompaktna i svi se poznaju.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:02
Buenoa Aires je vrlo važna turistička destinacija. Sve je okrenuto turizmu i puno ljudi živi od njega. Muzeji, kazališta, restorani, ulični spektakli, posjet seoskim imanjima, ma sve jedno ljepše od drugoga. Uostalom vidjeli ste po mojim reportažama sve lijepa mjesta.
Postoji i onaj drugi Buenos Aires, koji se ne pokazuje turistima i kojeg nećete naći ni u kojem turističkom vodiću, niti na internetu. Ja sam imao priliku vidjeti jedan dio tog Buenos Airesa, pa to želim podijeliti s vama.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:20
                                                Hipi komuna

U vrijeme ekonomskog blagostanja Argentine gradilo se jako puno. U samom centru Buenos Airesa sagrađeni su mnogobrojni fakulteti. Jedan od značajnih i većih, je Pravni fakultet, a neposredno uz njega je moderna skulptura cvijeta koji sa zalaskom sunca zatvara svoje latice, da bi ih iduće jutro ponovo otvorio.

Dio zgrade Pravnog fakulteta i skulptura cvijeta.

Malo dalje od Pravnog fakulteta, uzvodno uz Rio de la Plata nadovezuju se mnogi drugi fakulteti. Mnogi su dovršeni i u funkciji, a neke zgrade fakulteta su započete, ali nisu došle dalje od temelja. Okolica tih gradilišta je zapuštena. Smeće, drveće, grmlje, šikara...

Tu započinje moja današnja priča. Na započetoj gradnji jednog od fakulteta osnovana je hipi komuna.

Centralni trg hipi komune u centru Buenos Airesa.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:27
Prije obilaska komune dozvolu za razgledanje i slikanje dobio sam od simpatičnog “vođe” komune.

Život u komuni je vrlo dobro i ekološki svjesno organiziran.

Otpad se razvrstava, i čak je napisano gdje ide koja vrsta otpada. Centro di acopio znači mjesto prikupljanja.

Kišnica se također prikuplja ovim sistemom posuda.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:37
Povrće i voće sami uzgajaju, a kako izgleda povrtnjak i voćnjak pogledajte na idućim slikama.

Nasadi su označeni. Rucula znate što je, a huerta znači voćnjak (u ovom smislu je povrtnjak)

Ovako izgleda voćnjak.

Stablo limuna.

Poruka putniku namjerniku. Nisam baš siguran da bi znao dobro prevesti pa ću to radje prepustiti nekom drugom.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:41
Sadnice sami proizvode.

Isto tako sami rade i kompost.

Bez kokoši se ne može ni u centru Buenos Airesa.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:47
U ovoj zajednici živi dosta djece.

Mala hipijevka.

Briga za djecu je velika. Imaju svoje igralište koje zauzima prilično prostora.

Ulaz u dječje igralište čuva ova zmija.

Tobogan.

Ljuljačka. Ustvari ova sprava je puno više od ljuljačke, i može služiti i za razne akrobacije.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:50
Penjalica na dječjem igralištu.

Mjesto za odmor uz dječje igralište.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:53
Stambeni dio čini centralna zgrada.

I individualne spavaonice.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 15:59
U ovom šatoru živi Juan, izbjeglica s Kube, i njegova lutka, marioneta, kako ju on zove.

U posjet Juanu su došli njegovi prijatelji, koji su tražili da ih sve zajedno uslikam.

Nakon slikanja, ova djevojka koja stoji skroz desno na slici me zamolila da joj pošaljem slike. Odgovorio sam da ću to učiniti vrlo rado, ali da ne znam kako.

Pa na FACEBOOK, glasio je njen odgovor!!!!!

Nemaju struje, tekuće vode, sanitarije, pa čak ni pošteno mjesto za spavanje, ali ima FACEBOOK.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 16:41
LOLLOLLOLŠto ti je tehnika!
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 17:06
Imaju oni sve što im je dovoljno za ovako iskrene osmjehe.. Smile 

Zanimljiva priča o zanimljivim ljudima.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 20:18
E, i ovo mi se isto dopalo! Zanimljivosti nikad dosta! Zaista je nemoguće, barem nama i u pomisli spojiti onaj dio grada i ovo. Ali, tebi hvala što si nam i to pokazao i hvala društvu i vođi kumune koji ti je dozvolio da uđeš u njihov život smile141
Rijeka

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 21:04
Iznenadio si me ovim djelom reportaže, ljudi ipak izgledaju vrlo sretno, što puno govori, baš mi je drago da sam ovo vidjela.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 02:19
Opet sam malo virnula u nastavak priče...Pokazao si nam nešto što se ne viđa često. Dobro da su ti dozvolili slikanje...Najbolji štos je slanje slike na Facebook u uvjete koji su za nas ispod svakog nivoa...Što rade nove tehnologijeWinkWink...
sutra je novi dan
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.