Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 46> |
Korisnik | |
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teško da ćeš je nać pod aloama ali probaj pod Haworthia Limifolia ili njoj srodne ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SweetRevenge ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 23 |
baš sam guglala Haworthie, nevjerojatne su! Predivno nešto
|
|
![]() |
|
miris_proljecha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
Pozdrav svima,prvi put se javljam.Imam pitanje u vezi izgleda aloja npr.zasto moje aloe nemaju socne i debele listove kao kada sam ih kupila,vec nekako djeluju"ispuhanih,tankih listova.Dali u necemu grijesim,presadila sam ih u zemlju namjenjenu bas za sukulente.Supstral ne koristim jos,jer sam procitala da koristi ljeti.Jucer sam kupila novu,prelijepa je,ali se bojim da i ona ne bude kao i ostale. |
|
![]() |
|
domenica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Pozdrav forumašima! I ja imam jedno pitanje a to je gdje u Zagrebu mogu kupiti aloju arborescens?
|
|
![]() |
|
neretva ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 37 |
u konzuma!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
moram vam pokazati koliko volje ima ova moja aloa
![]() ![]() pušta mlade čak kroz rupe na dnu tegle ![]() pa ko je ne bi volio |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Bravo za biljku
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
wow natalija, ova tvoja definitivno ima puno volje
![]() ne smijem ni reći šta se dogodilo sa mojom aloe verom i aloe juvenom ![]() jedna juvena je skroz uginula, druga životari, aloe vera još nije odlučila skroz, ali i ona je na dobrom putu ![]() baš mi je krivo ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
neretva ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 37 |
pa šta ti se događa Konteso sa alojama? zašto ginu????
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Miris proljeca,
aloe imaju debelo lisce kad imaju obilje vode. Ako su vani, to je zima i proljece i jesen. Kada zasusi, a to je ljeto, imaju mnogo tanje lisce.
Kod tebe je vjerojatno neki drugi razlog, jer ne vjerujem bas da si je presusila. Prije ce biti da je previse zalijevas i da ti je pocela trunuti u korijenu, a to znaci da ne moze povuci vodu, i zato se susi. Ako je to, nema joj spasa. Pogledaj korijen.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ja sam jednu takvu ipak spasila.Žilave su one, ne daju se.
Ova moja se bila skoro skroz osušila.Izvadila sam je iz zemlje i pregledala. Sredina korijena joj je bila skroz gnjila a sa strane je imala tek nekoliko malih korijenčića.Sve trulo sam očistila i stavila je 2 dana na sunce s korijenom prema gore.Onda sam je ponovo usadila u novu pjeskovitu zemlju. Sada se počela pomalo oporavljati.Sredina joj se zeleni i mislim da će preživjeti. |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
kao prvo sam napravila veeeeliku grešku...iznijel asam ih van i stavila na mjesto za koje mi se činilo da nema puno sunca, ali im je očito bilo previše pa su problijedile, a zemlja se sasušila pa sam ih zalila kada sam došla, ali očito previše
![]() ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
suncokret86 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala puno brbe, bas dugo cegam hoce li netko napisati nesto za ovu moju biljkicu.Ja sam je slucajno kupila al kao aloe veru , slagali me
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ništa im neće biti, Kontesa.
Oporavit će se.Alojama je šok kad se nakon zime iznesu vani, pogotovo na sunce.Promjene boju, loše izgledaju ali se brzo adaptiraju. Ja sam moje sve odjednom iznijela na sunce prije mjesec dana. Malo se šokirale i evo ih sada sve se oporavljaju i lijepo rastu. |
|
![]() |
|
Fermina, nadam se...ali poslikat ću pa će te vidjeti...žalost čista
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Da li je ova desno neka vrsta aloe vere?
|
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
Neka vrsta???
Aloe vera je jedna,Aloe barbadensis, Mill. A to desno se loše vidi, mogla bi biti neka aloja ali koja? |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Aloe veri ima 250vrsti u svijetu,a samo 4 vrste su ljekovite..Pa sam se pitala da ovo moje nije jedna vrsta od tih 250..
http://www.cvijet.info/zacinsko_i_ljekovito_bilje/aloe_vera___lat_aloe_vera_l/131.aspx |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
koliko često trebam zalijevati alou arbrescens, sad kad je zatoplilo, i da li se više zalijeva u ljeto?
da li je normalno da su listovi mlade aloe arb. mekani? moji su mladi i mekani, ne znam pa pitam... neki listovi su mi se odlomili jer su mekani i mladi--ja sma ih zabila u zemlju, jel to tako može? jel se to radi? hoće li se primiti u zemlji? |
|
![]() |
|
Valjda misliš da aloja ima 250 vrsta a samo 4 su ljekovite a jedna od njih je Aloe vera (Aloe barbadensis, Mill ) ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |