Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 226227228229230 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 18:11
bebolina....jutro ti je prekrasno započelo smile55
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 17:03
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

...jutrosThumbs%20Up

Jutros, a pitam koje jutro kod tebe nije ovakvo, slažem se s ajamom treba doći malo počistiti nastao ti nered pa da mi malo prorjedimo teglice, nećemo puno tek onako svaku 10-tu tebi ostaje red a nama nastane nered na terasi koliko bi ih donijeli.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 15:29

HeheTongue baš kao na Tajlandu! Nemoj me pitat koliko ih imamLOLsamo znam da ih ima ohohoooo
doći ću ja malo popljeviti.nećeš ni primjetiti.bit će to toliko nježno
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 11:15

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 11:14
...jutrosThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 00:48
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

.
Prekrasnosmile120
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 22:19
pinus....kako su divni
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 21:05
hvala....imam perlita i ujutro iden kupiti zemlju za kaktuse

od ove tvoje magadaskarske palme - srce će mi otkazati
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 20:59

Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

pomišala san kupovnu zemlju za vrt sa škaljom za žbukanje....

kupovna zemlja za vrt nije dobra za adenium. Kupovna zemlja za vrt je većinom treset. Preko ljeta je ok. ali preko zime zato što zadržava vodu nije dobar. Ako u blizini ne možeš nabaviti kompost, tenisit, pumicu ili vermikulit. Možeš sigurno zemlju za kaktuse i perlit pa pomješaj te dvije komponente i biti će ok.

slažem se da mu na dugi rok neće biti ništa. No ja mislim da je uzrok za otpadanje lišća presađivanje, promjena sastava tla i pH vrijednosti tla. Ako ga budeš ponovno presađivala kupi perlit i bar 1/3 supstrata neka bude od tog materijala. Propustnost supstrata je najvažnije svojstvo supstrata.
bebolina je apsolutno u pravu. Svoje adeniume sada preko ljeta zalijevam 2 puta dnevno i to obilno.
I još nešto, ja sve svoje supstrate steriliziram tko mi garantira da u kompostu mojem ili kupljenom (svejedno) nema patogenih organizama.
Evo na ovoj slici su adeniumi slikani 5 dana nakon presađivanja (srednji i desni) i cvjetaju kao da se njih presađivanje ne tiće.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 20:40

zemlja za cviće + škalja koju upotrebljavaju zidari ... u to sam je posadila i stavila u tri dana postepeno na sunce
Daj mu pitiLOLTongue
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 20:38

HVALA pinus evo idem je prisaditi odmah

......ALI ...
nije izdržala kod meni ni tri dana...otpadaju joj listovi i cvitovi su klonuli

Žedan je!!
Ove iz reznica treba zalijevati puno više nego one iz sjemena, ovi nemaju gdje uskladištit vodu kao oni s velikim trbuščićima i događa se upravo to da venu, gube lišće i kopne. Uroni teglicu u kantu s vodom i ostavi ga tako desetak minuta da se pošteno napije. Ako si pratila moje upise, jednog sam nazvala "pijandurom" samo zato jer ga zalijevam dva puta dnevno!
Ne škodi mu sunce, ne brini, samo mu daj vode i biti će on za desetEmbarrassed
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 20:32
zemlja za cviće + škalja koju upotrebljavaju zidari ... u to sam je posadila i stavila u tri dana postepeno na sunce
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 19:46
ak je supstrat ok, onda mu samo smeta sunce, bez brige nece mu nis bit :)
velika gorica
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 19:17
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

moon, uopće ne sumnjam da ćeš sve srediti tako kako triba. Kod tebe je tako i tako sve cakano.

aralija, ovo za „V“ oblik posude je važno za adeniume koji su uzgojeni iz reznica. Oni ne bi smjeli rasti u takvim posudama. Njima moramo pomoći da formiraju lijepi kaudeks dizanjem iz supstrata. Za sijance adeniuma važe malo drugačija pravila. Oni razviju kaudeks ako ih kroz sezonu dobro hraniš, tu oni čuvaju vodu i papicu za svoje crne dane.

11111 – ruža, mislim da bi na proljeće imala ljepše formirani korijen za dizanje ako bi svoju lipoticu ponovno presadila ovaj puta u nešto pliću posudu, široka je dosta. Nemam niti ja nekog velikog iskustva ali svejedno. Čini mi se da ti je posuda preduboka i da će korijen previše rasti u dubinu. Čak mislim da je prva posuda bila bolja. Korijen bi prije došao do dna posude a nakon toga bi se prije počeo debljati.

HVALA pinus evo idem je prisaditi odmah

......ALI ...
nije izdržala kod meni ni tri dana...otpadaju joj listovi i cvitovi su klonuli

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 11:07
Bebolina,kako je divno gledati tvoje ljepotane.
Moja dva bebača fino napreduju,sunca imaju napretek,pustili su drugi par listića,pa me zanima cime bi ih bilo idealno poceti prihranjivati,da budu debeli kao kod Pinusa i Beboline
sutnja je zlato....
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 08:44
Predivni su bebolina :)

ja svoje malo podigla ipak :)
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 00:28
HeheTongue baš kao na Tajlandu! Nemoj me pitat koliko ih imamLOLsamo znam da ih ima ohohoooo
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2012 u 21:29
Bebolina ovo kod tebe je nevjerovatno kao da smo na Tajlandu a ne u H. Pobogu koliko ih imaš? Prekrasno.
Pinus ova moja dva su iz reznice i idu u presađivanje baš kako je rečeno u plitku posudu od terakote a pošto sam i Dalmacije imat će vremena i sunca da skupi dovoljno hrane za zimu. Imam 6 klijanaca i dobro su se razvili imaju po 2 para listića i jednom sam ih prehranila s prehranom za kaktuse. Pitanje koliko ih smijem prehranjivati ? Gotovo cijeli dan su na suncu
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2012 u 20:40
Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

Imam sitni osjećaj da imam još jednog čisto bijelog u svojoj kolekciji. Ako bude duplak, tvoj je kad dođeš na čašicu razgovora kod menesmile78

Ja već smile115    LOLWink
Kom, kommLOLTongue
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2012 u 20:38
@moonHeart i za mene je žuto crvena kombinacija iznenađenje. Trebao je biti samo žutiEmbarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 226227228229230 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.