Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 226227228229230 407> |
Korisnik | ||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bebolina....jutro ti je prekrasno započelo
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
pinus....kako su divni
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
hvala....imam perlita i ujutro iden kupiti zemlju za kaktuse
![]() od ove tvoje magadaskarske palme - srce će mi otkazati ![]() |
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
kupovna zemlja za vrt nije dobra za adenium. Kupovna zemlja za vrt je većinom treset. Preko ljeta je ok. ali preko zime zato što zadržava vodu nije dobar. Ako u blizini ne možeš nabaviti kompost, tenisit, pumicu ili vermikulit. Možeš sigurno zemlju za kaktuse i perlit pa pomješaj te dvije komponente i biti će ok. slažem se da mu na dugi rok neće biti ništa. No ja mislim da je uzrok za otpadanje lišća presađivanje, promjena sastava tla i pH vrijednosti tla. Ako ga budeš ponovno presađivala kupi perlit i bar 1/3 supstrata neka bude od tog materijala. Propustnost supstrata je najvažnije svojstvo supstrata. bebolina je apsolutno u pravu. Svoje adeniume sada preko ljeta zalijevam 2 puta dnevno i to obilno. I još nešto, ja sve svoje supstrate steriliziram tko mi garantira da u kompostu mojem ili kupljenom (svejedno) nema patogenih organizama. Evo na ovoj slici su adeniumi slikani 5 dana nakon presađivanja (srednji i desni) i cvjetaju kao da se njih presađivanje ne tiće. |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Ove iz reznica treba zalijevati puno više nego one iz sjemena, ovi nemaju gdje uskladištit vodu kao oni s velikim trbuščićima i događa se upravo to da venu, gube lišće i kopne. Uroni teglicu u kantu s vodom i ostavi ga tako desetak minuta da se pošteno napije. Ako si pratila moje upise, jednog sam nazvala "pijandurom" samo zato jer ga zalijevam dva puta dnevno!
Ne škodi mu sunce, ne brini, samo mu daj vode i biti će on za deset
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
zemlja za cviće + škalja koju upotrebljavaju zidari ... u to sam je posadila i stavila u tri dana postepeno na sunce
|
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
ak je supstrat ok, onda mu samo smeta sunce, bez brige nece mu nis bit :)
|
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
HVALA pinus evo idem je prisaditi odmah ......ALI ... ![]() ![]() ![]() nije izdržala kod meni ni tri dana...otpadaju joj listovi i cvitovi su klonuli |
||
|
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
![]() Moja dva bebača fino napreduju,sunca imaju napretek,pustili su drugi par listića,pa me zanima cime bi ih bilo idealno poceti prihranjivati,da budu debeli kao kod Pinusa i Beboline ![]() ![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
Predivni su bebolina :)
ja svoje malo podigla ipak :) |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
|
Hehe
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Bebolina ovo kod tebe je nevjerovatno kao da smo na Tajlandu a ne u H. Pobogu koliko ih imaš? Prekrasno.
Pinus ova moja dva su iz reznice i idu u presađivanje baš kako je rečeno u plitku posudu od terakote a pošto sam i Dalmacije imat će vremena i sunca da skupi dovoljno hrane za zimu. Imam 6 klijanaca i dobro su se razvili imaju po 2 para listića i jednom sam ih prehranila s prehranom za kaktuse. Pitanje koliko ih smijem prehranjivati ? Gotovo cijeli dan su na suncu
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
@moon
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 226227228229230 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |