Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 30> |
Korisnik | |
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja se bori samnom i s vremenskim neprilikama
![]() ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Upala sam ponovno ovdje i da kažem da sam dobila mali pelcerič već zakorjenjen dosta se razgranao ,opet sam ga iznjela vani i vidim da mu godi jer su temp. proljetne a nešto niže noćne koliko vidim ne smeta joj, valjda joj paše sunce po danu pa izdrži malo hladniju noć.
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Čini se da moja ugiba, neki joj jarac ne valja, samo da mi je znati što ?
Blago vama na jugu ! |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
I moja na žalost polako odlazi još je na prozoru u grijanoj prostoriji
![]() |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Zanemarite je, ni ne zalijevajte je neko vrijeme, biljka jednostavno traži malo odmora. Za probu sam mojih nekoliko zimus pospremila na različita mjesta u kući. Neke su u toplom prostoru i kilave, dok su ostatak u hladnoj sobi s minimumom vode. Ove druge se puno bolje drže, ma da mislim da ću velike grane morati porezet, ali zato imaju desetak novih izboja, dok one u toplom prostoru su zelene, jedre, ali novih grančica na vidjelu nema.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...imam četiri tegle s ruselijama u negrijanoj dnevnoj sobi, zapravo grijanje je samo od cijevi jer sam isključila radijator...nije pretoplo, često provjetravam, na svijetlom su mjestu pored prozora, stalno su žedne...dakle, sve četiri imaju iste uvjete, a u dvije tegle su prekrasne, a u druge dvije svaki dan sve više pocrnjelih grančica koje gotovo svakodnevno režem
![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
zašto joj grančice i listići na njoj crne? I mojoj se to dešava i samo gledam kako ću ostati bez nje
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Nakon unošenja u kuću, moja se jedno vrijeme jako dobro držala, zadnjih nekoliko dana su joj počele crniti grane i vidim da ne sluti na dobro.
|
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
moje vani, sve su pocrnile. tako mi se dogodi svake zime, na proljeće opet "ožive".
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Antonija
![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
i mene zanima zašto pocrne grane i listići
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Prema g. Bojčiću, grane crne zbog previše zalijevanja i temperaturnog šoka kojega biljka tada doživi. To sam si zapisala kad sam čula na sajmu objašnjenja koja je davao.
Inače, čovjek je rekao da se u zimskom periodu biljke obaveznp unose u kuću i to na svijetlo i toplo mjesto gdje mogu čak i nadalje rasti i cvjetati ali u puno manjem obimu.
Zimu mogu provesti i u fazi mirovanja, ali onda se stavlja u hladniji prostor gdje je temperatura ok o 10°C i tako miruje do proljeća. Ukoliko ju čuvamo tako onda se mora čuvati gotovo suha, samo se ponekad sjetiti i malo ju zaliti da se ne zasuši potpuno.
|
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Mislim da bi Kamelia mogla odati tajnu održavanja ruselije,kod nje su kao da je ljeto,provjereno
![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Kamelia upomoć!!!
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Kod mene grane crne kad je žedna od kad mi je na oku i ima redovno vode raste
![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Bilo bi mi drago ako vam mogu pomoći
![]() ![]() ![]() A ovjde su na prozoru ![]() |
|
![]() |
|
Prekrasno Kamelija ! Jel to one vise sa karnišne ?
|
|
|
|
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Glikice nije na karniši.Nego mi je MM složio kukice na prozoru ispod nadvoja.
|
|
![]() |
|
Ajd mi posudiš muža
![]() (zezam,naravno) |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |