Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtak podno Sljemena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtak podno Sljemena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 31>
Korisnik
Poruka
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2010 u 10:29
Dok stigne malaluna ja ću pogađati: mislim da je 10 callicarpa
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2010 u 10:33
Mala vilo, kako ti je Horti našla pravo ime, evo je čarobno, eto zašto volim jesen, dočarala si je u najljepšem izdanju.

Freeland, opisala si Daphne mezereum, ona je lijepa, otrovna, cvate pod snijegom i mirisna, ovo je viši grm (2,5-3m) Callicarpa bodinieri var. giraldii. Njeni ljubičasti plodovi su posebno vrijedan ukras u jesen pa sve duboko u zimu i dobra hrana pticama.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2010 u 10:43
Pomoć molim što je na fotki br.9??? Hvala ko god pomogne.
Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 266
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2010 u 11:31
Veliki pozdrav smile79djevojke Tongue!

Horti:
Šaljem ti veliki pozdrav Tongue i mali komentar: ja sam ti prije OVO,nego neka vila Wink, pogledaj filmić:

http://www.youtube.com/watch?v=m6QWsMYHIEc

Freeland44:

Veliki pozdrav draga freeland44 Tongue. Evo Baka Bea ti je odgovorila što se to malo i ljubičasto krije u jednom kutku moga vrta. Callicarpa, poveći grm i te bobice u jesen su ono što ga čini posebnim (kao mali vijenčići oko zglobova grančica),  a inače je čak pomalo neugledan, sve do jeseni!

Baka Bea:
smile79

Horti:  Da, callicarpa je! :)

Tija:  Draga Tija to je ,

Physostegia virginiana 'Vivid' poslušnica (nisam se mogla odmah sjetiti, ali sada sam progooglala malo :))

visina:
visina sa cvijetom:
60 cm
boja cvijeta: ljubičasto ružičasta
vrijeme cvatnje: VII-IX

položaj: sunčano do polusjena
stanište: otvoreni prostor
tlo: umjereno vlažno do vlažno, obično vrtno tlo

namjena: za vrtne gredice, rezano cvijeće
gustoća sadnje (kom/m): 6-9
veličina posude: 9 cm kvadratna

ostalo: širi se podancima

Evo baš sada cvate i vrlo se brzo razraste. Kod mene je na sunčanoj poziciji, ali tijekom podneva ima sjene. Meni je ta biljčica jako posebna i jako dugo cvate, eto sada već mjesec dana i ne namjerava prestati ... čini mi se :)

Djevojke Hvala Vam na posjeti, jako, jako me veseli kad naiđem na vaše tragove... ovdje smile71

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2010 u 21:49
Evo i mene kod tebe ! Ja redovito šećem po ovim našim bregima i po tvom vrtu samo ti se ne stignem uvijek javiti. Možda nije uvijek sve jako atraktivno , ali daj za mene poslikaj jezerce  smile143.  Kod tebe je i jesen prekrasna i prepuna boja,stvarno ne moraš žaliti za ljetom.
Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 14:39
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Evo i mene kod tebe ! Ja redovito šećem po ovim našim bregima i po tvom vrtu samo ti se ne stignem uvijek javiti. Možda nije uvijek sve jako atraktivno , ali daj za mene poslikaj jezerce  smile143.  Kod tebe je i jesen prekrasna i prepuna boja,stvarno ne moraš žaliti za ljetom.

Znam ja Anastazijo da i ti voliš biti nevidljiva Tongue, ima to svojih prednosti Tongue!!! Budu sličice jezerca uskoro, samo što nisu!
Šaljem ti veliki pozdrav smile78
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 17:40
smile79
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 17:49
Uistinu si izabrala lijepe slike na kojima se vidi koliko je jesen lijepa (iako mi ljudi ponekad ne vidimo, uočimo sve njene čari!)
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 18:01
Ove lijepe darove jesen nam je dala,
draga naša jeseni od srca ti hvala

Krasno je kad se udruže jesen i malaluna
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 18:43
prekrasne fotografije prelijepog vrta Big%20smile...kratko i jasno vrt pretvaraš  u raj uživala sam šetajući polako i zavirujući u svaki kutak,a ljubimci su za +5 
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 19:19
Eto opet lunjam tvojim vrtom, i iznenadio ne odgovor bake Bee, samo sam predpostavila da bi ta biljčica mogla to biti, jer vidjela sam je sam jednom u životu uživo, našla je u šumi i donjela doma, ali mi srne pojele u zimi i nikada se nije ponovila iz korjena, ali sada krećemu 2.mjesecu u potragu u šumu!!!!!

Slatki pozdravi od Free
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 22:35

Lijepi pozdrav svima Tongue

Anastazija:
Hug

Bergenija: 
da znaš da je bilo teško odlučiti se, tada, šta staviti a šta ne! Na svakoj fotografiji su boje bile prekrasne!

OTOK: draga otok, ja sam samo svjedok Smile

Duda Lave: Duda, ljubimci i ja ti šaljemo veeeliki pozdrav :)

Freeland44: Draga free, naša Baka Bea je enciklopedija u najljepšem, ljudskom obliku :)!

Šaljem veeeliki pozdrav svima u iščekivanju prestanka kišice pa da opet uzmem fotić u ruke i prošetam malo.. sada, prije snijega smile79
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 23:02
Originalno poslano od člana malaluna malaluna napisao:

Freeland44: Draga free, naša Baka Bea je enciklopedija u najljepšem, ljudskom obliku :)!

potpisujem,  jer zbilja je tako
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 19:40
Nova je, ja te se uzelela. Hajde, ne budi lenstina, znam da u tebi ima vatre za sve Wink.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 06:02
Slažem se s Mimar. A da malo prošećeš s fotićem po vrtu, mala vilo, dugo te nije bilo. Zimu volim doživjeti kroz prozor tople sobe, ali ti ćeš napraviti da bude bajkovita. Često mislim na tvoje patkice, jel im hladno za nožice?

Žao mi, ako sam nekoga iznenadila... ima pravo Freeland, istrčala sam s odgovorom, ispričavam se Malaluna, neću više, od sada samo gledam i uživam.

I na kraju, što je s našom kavom, zapeli nam dogovori?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 18:35
Da želimo malo zimske čarolije iz tvog vrtaClap

Sve najbolje u novoj godini.

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2011 u 15:20
Zašto nam se ne vratiš sa svojim prekrasnim slikicama, znam da ćeš opet reči da nisi ni otišla-već da je ovo bila pauza, ali što je predugo-predugo je!!!!

Neznam zašto sve više i više želim upoznat baku Beu? Embarrassed

Možda zato kaj volim enciklopedije, ali nešto me jako vuće, ne želim se ni opirati tom porivu!!!!  Tko zna, možda jednom, u nekom gradu, jednog dana.........do tada veliki pozdrav baki Bei ali i maloj luni!!!!smile78

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2011 u 19:07
Draga djevojko ajde dosta apstinencije od Cifa! Vrati se!
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2011 u 20:40
e a di si... fakat te nema aaa ja imam izgovor al di si ti ?
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 12:28
Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

e a di si... fakat te nema aaa ja imam izgovor al di si ti ?

Svako malo virnem i da ne odem razočarana, vratim se na poćetak, pa šetnjica od početka, pa ja opet sretna, ali da bi voljela vidjeti nove sličice, voljela bih!!
Upravo tako!!!!!!smile229  I Duda-Laveje nestrpljiva!!!!

Hoćemooo slikice!!!

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 31>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,205 sekundi.