Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 58>
Korisnik
Poruka
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:48
Nemam ni jednog ni drugog Confused
Stuartiana mi je ipak mrvu ljepši
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:49
ak budu dva računam na tebe Wink
"Chi pianta un giardino semina la felicità"

Amelia,It
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:51
smile78
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 23:23
Originalno poslano od člana Puffy Puffy napisao:

Orhideje smještene na ovoj lokaciji ne bi trebale biti nezadovoljne.

Ovdje doista ima puno svjetla (uz ove prozore) i vjerujem da će im kod tebe biti odlično.

@ irenaidani - wow! Koliko keikića... No, neće li ju to pošteno iscrpiti? :(
puffy...neeznam ni sama...kad da ih odvojim,da ih bar zadrzim,onda bi se i pomirila s tim da mi i ova propadne Confused,grubo zvuci ali ...
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 13:11
Drage mojeeee ... sjest i plakat! :((( Listovi su mi i dalje ostali fino zeleni,ali su tako smežurani i labavi, suze ronim gledajući u svoju orhideju ... Help! :(
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:41

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:45
Originalno poslano od člana mimagy mimagy napisao:

Drage mojeeee ... sjest i plakat! :((( Listovi su mi i dalje ostali fino zeleni,ali su tako smežurani i labavi, suze ronim gledajući u svoju orhideju ... Help! :(

Hm, tu ti može biti stvarno svašta. Može biti žedna, prezalivena, loš korijen... Ja bi ju presadila u novi supstrat, porezala trulo korijenje.
Ne znam da li si stavila kakvu sličicu Confused

A imam i jednog koji se redovito smežura kad procvjeta. Muku mučim s njim stalno...

Daj napiši kako se brineš o njemu Wink

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 11:44
Emily..bas si nam lijepo osvjezila temu svojim ljubimicama. Ona s tamno rozim rubovima mi je favorit. Izgleda da uzivaju kod tebe. Drzis ih vani?
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 16:26
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Originalno poslano od člana mimagy mimagy napisao:

Hm, tu ti može biti stvarno svašta. Može biti žedna, prezalivena, loš korijen... Ja bi ju presadila u novi supstrat, porezala trulo korijenje.
Ne znam da li si stavila kakvu sličicu Confused

A imam i jednog koji se redovito smežura kad procvjeta. Muku mučim s njim stalno...

Daj napiši kako se brineš o njemu Wink

Prvo da kažem,negdje prije sam je presadila u borovu i hrastovu koru te umiješala stiropor,zatim sam supstrat natopila u vodi s gnojivom,ocijedila i onda vratila orhideju. U početku sam joj špricala listove svaki dan,ali su mi onda rekli da ne špricam,da ću je ubiti tako,samo da ju potapam u određenom periodu. Slike imate na strani 20 ili 21. Porezala sam svo trulo korijenje,no koliko primjećujem korijenje opet,ubrzano truli. Ne znam u čemu griješim,ne želim izgubiti svoju orhidejicu,a ne znam kako da je povratim (da joj vratim živost) :// ...
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 17:30
mimagy,
moja stoji na ormariću pokraj prozora, nema propuha, niti direktnog sunca i ne mičem je otud.
Većinom je suha, katkad joj pošpricam listove, a jednom na mjesec je potopim u vodi i iscijedim ostatak. Još je nisam nikad dohranjivala. Sada ima dvije nove grane prepune cvjetova, a dva donja lista su požutila.
Pusti je, nemoj je zalijevati niti dohranjivati, malo zaboravi na nju, možda je u tome caka.
I meni je ovo prvi phal i imam ga već više od 2 godine, tako da nisam neki znalac.
Sretno!

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 18:26
@mimagy, dejica ne voli svakodnevno kupanje, osim ako je zrak presuh od centralnog grijanja. Tad joj laganini rošenje paše.
Ove dejice su isto kao i tvoje bile u očajnom stanju, sve zbog prevelike brige njihove vlasnice, koja ih je bila spremna s žaljenjem pospremit u kantu za smeće. Zamolila sam je da to ne čini nego da ih fino spakuje i pošalje mi ih poštom na oporavak, što je i ućinila.
Za dobrodošlicu sam ih okupala u fungicidu, obrezala trulo korijenje i posadila ih u novi supstrat, koji sam predhodno dobro namočila i smjestila na stalažu s ostalim dejicama. Dva tjedna nisu dobile ni kap vodeTongue a ti sama zaključi da li sam dobro postupila ili neSmile
Ovi veliki listovi su bili potpuno mlohavi, a gle ih sad...

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 23:28
evo i mene u ovoj temi, dakle ovako, imala sam nekoliko dejica ( što dobila, što kupila) prošle godine u jesen, bile su divne, cvale i ocvale, i onda....
Jednostavno sam ih maknula negdje u stranu i zaboravila.....
pRIJE 2 mjeseca sam natrapala na ovu temu  sjetila se mojih biljčica, kad ono: sve potjerale mlade izbojke. Počela ih potapati u kišncu i prihranjivati i evo ih danas:

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 23:30
i ovaj na doljnjoj slici desno ima cvjetni pup gore visoko, al m crkla baterija na fotiću pa nisam uspjela slikati.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 341
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 11:02
Emilly,pa gdje si kupila te orhideje,takove nisam ni vidla-prekrasne susmile211
Na vrh
megy25 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje megy25 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 13:20
bok ljudi... :D ja sam nedavno od drage osobe dobila orhideju bila je prekrasna veliki lijepi bijeli cvijetovi i svašta nešto ... no sve u svmu su joj počeli listovi žutiti čitala sam po različitim forumima i pisalo je da treba odstraniti trulo korjenje u međuvremenu su joj svi cvijetovi pootpadali... odstranila sam trulo korjenje ... eh sad imam jedan drugi problem listovi nisi onaki napeti i zeleni nego su više nekako mlohavi koda da ima fali vode... pomagajte ljudi poludit ću...Cry
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 15:14
Prije bih rekla da je ovdje upitanju višak vode. Korjenje neće biti trulo ako ima malo vode, može trunuti samo u vodi, a bez nje bi bilo suho. Listovi orhideja slično reagiraju i na višak i na manjak vode, upravo kao da su dehidrirali. Ukoliko je u pitanju višak vode mislim da nije neki veliki problem. Izvadite biljku iz ukrasne posude (ako je u njoj) i ostavite na sušenju. Kad se malo prosuši, nakon par dana vratite ju u ukrasnu posudu, a onda dalje s zalijevanjem oprezno. Odnosno, ja njih ne zalijevam nego potapam, dva puta mjesečno. (nekad i češće, uvijek prije provjerim stanje supstrata). Dakle, cijelu posudu potopim i držim u vodi 2-3 sata, kad izvadim ostavim isto toliko da se cijedi. U ovu vodu dodajem i gnojivo za orhideje. Ukoliko je upitanju dehidracija zbog suše dobro je svakodnevno prskati listove vodom. Prskanje je takodjer jedna od mjera za redovitu njegu i uspješan rast biljke.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
megy25 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje megy25 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 19:48
Hvala puno... ja ju zaljevam jednom tjedno tj potapam... izvadim ju iz posude i stavim ju na sušenje nadam se da će preživjeti... 
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 22:17

Jednom tjedno je prečesto. I ja svoje potapam svakih 14 dana i nikada ih ne špricam, nego kraj njih držim zdjelice sa vodom.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 22:29
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@mimagy, dejica ne voli svakodnevno kupanje, osim ako je zrak presuh od centralnog grijanja. Tad joj laganini rošenje paše.
Ove dejice su isto kao i tvoje bile u očajnom stanju, sve zbog prevelike brige njihove vlasnice, koja ih je bila spremna s žaljenjem pospremit u kantu za smeće. Zamolila sam je da to ne čini nego da ih fino spakuje i pošalje mi ih poštom na oporavak, što je i ućinila.
Za dobrodošlicu sam ih okupala u fungicidu, obrezala trulo korijenje i posadila ih u novi supstrat, koji sam predhodno dobro namočila i smjestila na stalažu s ostalim dejicama. Dva tjedna nisu dobile ni kap vodeTongue a ti sama zaključi da li sam dobro postupila ili neSmile
Ovi veliki listovi su bili potpuno mlohavi, a gle ih sad...

Još kada bih znala što je "fungricid" ? Dečko cijelo vrijeme viće da ju bacim,kupit ćemo drugu,ali ja ne želim,iako sam na rubu, ne želim je baciti,makar mi kupio još 1001 orhideju,želim da mi i ova jednog dana opet procvjeta...
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 22:33
Danas sam samo malo izvukla orhideju da bih provjerila korjenje, jer mi nije u prozirnoj posudi, svo korijenje mi je trulo,pa i zračno. Mislim da mojoj orhideju više nema spasa. (a baš sam mislila da sve ispravno radim)... :(( 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.