Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 229230231232233 243> |
Korisnik | |
Sunlight ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To je to!! Hvala Andina!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
janja-nja-nja ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Možete li mi reći kako se zovu ove biljke:
1 http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-15%2019.39.21_zpsohfuos4s.jpg. - ![]() 2 http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-26%2019.39.06_zpsuf3gqwvw.jpg. - ![]() 3 http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-15%2019.39.08_zps9b9sxin7.jpg. - ![]() 4 ova visoka vbiljka čiji su listovi bijeli na vrhu http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2013-09-14%2016.11.08_zpsuqwmrtl6.jpg. - ![]() 5 ova zelena biljka bez cvijeta s ovim nježnim poput kunice cvjetovima http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-07-14%2011.43.15_zpslb7ndkpl.jpg. - ![]() 6 ova biljka koja samu sebe sije, a voljela bi je nabavit u drugoj boji ako ima http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/2015-08-22%2011.46.11_zpsfjowrkd6.jpg. - ![]() Hvala svima koji prepoznaju ili doznaju kako se zovu ove biljke:) |
|
![]() |
|
janja-nja-nja ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Jeste li sigurni da se ovo zove euforbija? kad utipkam euforbija ili euphorbia dobijem sasvim drukčije cvijeće (slike). zainteresirana sam da saznam puno ime sa latinskim nazivom jer ga nažalost moram kupiti ponovo. Majka je imala cijeli red ovog cvijeća, ali iz sjemena ove godine nikla su samo dva i na pola stabljike kad su već se formirali ovi bijeli listovi na vrhu počela se sušit stabljika. Poružičastila je, odlomio se gornji dio i sad samo stabljika viri iz tla. |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
100% Euphorbia marginata - jednogodišnja biljka, treba dosta vlage za nicanje i rast. Stvara puno sjemena, ali treba pričekati da se sjemeni tobolci (po tri sjemenke u svakom) potpuno osuše i posmeđe. Tada treba brzo pokupiti sjeme dok se nije samo rasulo. Inače, mliječni sok u stabljikama je otrovan, tj. iritira kožu i zato s njom treba oprezno.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Hvala
![]() |
|
![]() |
|
Broj 3 je euphorbia marginata, broj 5 je izgleda cosmos.
Hvala, Andini na punom nazivu euforbije i Erutrini na tome što je stavila sliku svoje biljke na forum:) Hvala Nataliji što je utvrdila da je u pitanju cosmos na slici 5. Ostaje još 1, 2, 3 i 6 |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
1. Mogla bi biti Crocosmia (Montbretia) ili Iris sibirica, vidjet ćeš kad procvjeta.
2. Aquilegia (pakujac) 3. Alcea rosea (ukrasni sljez) 4. Slika je malo mutna, ali čini mi se Euphorbia marginata (jednogodišnja mlječika) 5. Dobila si odgovor na drugoj temi - Cosmos bipinnatus, a cvjetovi na ovoj slici su očito ružini. 6. Impatiens balsamina (lijepi dečko)
|
|
|
![]() |
|
to sam pogrešno napisala cvjetovi umjesto listovi,ispričavam se. Nije cvjetao taj cosmos dosada uopće. Da je pustio cvijet ranije bi ga prepoznala. Sijale smo mama i ja razno cvijeće u tu gredicu. Očito je narastao cosmos koji je je ona posijala, a frezije koje sam ja sijala nisu. Što se tiče slike 1 i ja sumnjam na montbreciju, ali već 3 mjeseca nije raslo uvis, a žuta montbrecija koju ima tri puta više listove od ovog. Čak sam sumnjala i da se radi o biljci mačić. Teško je prepoznat bez cvijeta. Čekam već tri mjeseca da procvjeta da stavim sliku, ali ništa. 2. Pakujac? ![]() a baš sam htjela nabavit jedan za vrt! teta koja mi je to prodala nije znala ime, a meni je bilo žao što stoji na suncu tako dugo pa sam kupila. imalo je cvjetove prije dva mjeseca, ali užasno užasno sitne ljubičaste. Nisam ni gledala detaljno, jer swu bili jako jako sitni. Ali možda budu tijekom drugog cvata krupniji. Hvala ti puno. Sad znam naziv svake biljke u cvijećnjaku zahvaljujući tebi. |
|
![]() |
|
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Može pomoć oko imena ove slatke prekrivačice tla...ima sitne listiće kao kućna srećica, i raste u debelom sloju, cvjetala je sitnim lila cvjetićima, ali ih nažalost nisam stigla slikati.Prezimljava u vrtu.
Unaprijed zahvaljujem!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Thymus praecox |
|
![]() |
|
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Natalija
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Možda Pilea microphylla.
![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
vbosilj ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 114 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
paukov cvijet - Cleoma spinosa
|
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
a eustoma?
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
hvala Natalija jest liziantus eustoma.eto sad sam pročitala i da ne može na kontinentu opstati preko zime baš mi je žao,jako je lijepa
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 229230231232233 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |