Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 236237238239240 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2012 u 10:04

Većina adeniuma je ovih dana počela odbacivati lišće. Pretpostavljam ništa strašno, sada je zima. Sijanci su prvu zimu kod mene tako da u stvari i sam ne znam kako bi trebali reagirati preko zime. Na prvoj slici je pincirani a na drugoj su nepincirani adeniumi. Razlika u izgledu njihovih habitusa je vidljiva.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2012 u 19:55
Normalno je da odbace lišće moji su znali biti skroz čelavi u proljeće im normalno krene novo. moj kupovni iz reznice je isto skroz oćelavio neki dan je krenuo s novim listićima.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 17:56
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Čitala sam neke davnašnje postove, pa svi su prihranjivali adeniume preko zime, rekli su da se samo debljaju, a ne rastu u visinu ? 

Glikice,ja smatram da dok god imaju direktnog sunca ima smisla prehranjivati ih. Ja svoje zimi ne prehranjujem jer mi nisu na istom mjestu.A prihrana bez sunca nema smisla,to je moje mišljenjeEmbarrassed
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 18:04
Od kad sam stavila posudu s vodom na radijator do adeniuma listovi se manje suše. Malo sam im dala vlage, izgleda da im paše.
Danas su dobili čišćenje listova i sunca   
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 18:25
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Od kad sam stavila posudu s vodom na radijator do adeniuma listovi se manje suše. Malo sam im dala vlage, izgleda da im paše.
Danas su dobili čišćenje listova i sunca   

Fino si ih osvježilaClapLjepo će ti uzvratitiWink
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 18:48
Zaboravih napisati da su dobili i vode
Dobiju je 2xtjedno jer se zemlja skroz isuši kroz 2 dana.

imam jednog bebolinca koji nikako nije htio odbaciti ljuskicu u 2 tjedna. na kraju sam ju skinula al on ne mrda.
ima svjetla, topline, zemlja nije suha...
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 19:01
Vjerojatno se teže razvija i slabiji je od ostalih pa mu je i odbacivanje teže išlo.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 19:39
danas sam ovog presadila jer je Moon rekla da je danas dobar dan za presađivanje cvjetnica !!!
Moon, ovo je na tvoju odgovornost !
A pogledajte ovo divno korjenje !!!
Moon, hvala ti, da me nisi potakla na to, ne bih vidjela kako je ovo super !

Uploaded with ImageShack.us

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 19:59

@Glikica, ovaj ti super izgledaClap I ja sam danas nekolicinu adeniuma presadilaThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 20:11
Glikice....moram i ja ponoviti ovo što je bebolina ustvrdila, stvarno super izgleda,he, he, znači ja sam odgovorna za presađivanje, a ti za zalijevanjeLOL. Super je, krasan već sad Thumbs%20Up
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 20:23
O da Moon, ti si mi odgovorna za ovu današnju akciju Wink.
I još nekoliko sam presadila, ali malih i svi imaju fantastičan korjen.
Jednom malcu sam odrezala glavni korjen i ostavila samo one bočne, rez sam malo namazala medom i ostavila po strani. Kad se prosuši, sadim.
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 21:18

jedno pitanjce ako može, moj je dobio po sebi neke bijele nakupine (pretpostavljam da ss to neke bijele uši)

S čim da ih špricam da ih se riješim ili ima neka ručna metoda ?

Wink
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 22:21
Originalno poslano od člana tajčica tajčica napisao:

jedno pitanjce ako može, moj je dobio po sebi neke bijele nakupine (pretpostavljam da ss to neke bijele uši)

S čim da ih špricam da ih se riješim ili ima neka ručna metoda ?

Wink
Fotni nam ga da vidimo o čemu je riječ
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2012 u 14:11
Moram pitati slijedeće ( iako to već negdje piše) : nisam ih zalila odmah po presađivanju, mislim da treba sačekati koji dan pa ih tek onda početi po malo zalijevati, jel tako nekako ?

Ako se sjećate onog mog malca što mu se trbuščić bio omekanio, izvadila sam ga iz zemlje i ostavila vani ko ribu na suhom, dugo je bio van zemlje i dosta se prosušio....e sad je trbuščić očvrsnuo, čak se malo i povorao po površini, pa sam i njega ponovo posadila.

Jako malo ih inače zaljevam, al i to malo bi moglo biti previše. Nisam neki znalac po pitanju adeniuma, ali sam uspjela skužiti da je sad po zimi bolje da ih što manje zalijem.  Jer kad trulež krene, teško da im ima spasa, a ako se malo presuše, može im se pomoći.

Eto kako ja učim po malo, samo da mi je dočekati proljeće i da mi prežive do tada.

Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2012 u 16:09
Ne treba odmah nakon presađivanja zalijevati.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 18:08
Kako bih bila sigurna da im neću dati previše vode pri zalijevanju, mijenjam taktiku i način zalijevanja.
Svakih nekoliko dana kad se supstrat posve posuši, zabodem u teglicu glineni tuljak i spojim nekoliko adeniuma na samo jednu čašicu vode. Kad vodu popiju, supstrat je vlažan taman koliko treba.Thumbs%20Up

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 21:50
Odlična ideja....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 23:57
Sve za nase ljubimce.Bravo za ideju
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 10:19

Sijanac 2012, slikano danas
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 17:47
Pinus...krasan cvjetić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 236237238239240 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,516 sekundi.