Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 82> |
Korisnik | |
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala! Moram pogledat, jako mi se sviđaju one miskanih boja.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Vauuuuuuu, nbjelovu, ljubičica je prekrasna. Joj, kad će moja procvjetat. Imam onu koju sam kupila u cvatu, ali je neka jadna. I sad me zanima:kad se cvjetići osuše da li da ih istrgnem sa peteljkom ili da ih pustim da se skroz osuše i same padnu???
|
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tanja, skini te suhe cvjetice i grancice.
Ljubicice treba presadjivati barem jednom godisnje. Takodjer, treba ih prehranjivati da bi lijepo cvale.
Milice, prelijepe su, zdrave, super je ona prva plava sa bijelim rubom.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Hvala, Nina, napunila je lonac moram ju presaditi......
|
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
|
Mislim da ovo nisu mini. Listovi su jednaki kao i kod ostalih. Zapravo možda ja ne razlikujem ali sve su mi ovakve veličine.U ovom loncu su već jako nagurane, moram ih razdvojiti i presaditi.
|
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Iskreno rečeno, ja znam da su moje mini jer sam kao takve dobila, ali doista ne vidim neku razliku između jednih i drugih. Druge mini su zbilja listići mini....
|
|
![]() |
|
Dugo sam čekala da vidim kakav je cvijet.Skoro godina dana od listića do ovog...
![]() |
|
![]() |
|
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Savršena je!
|
|
![]() |
|
Ova je posebno lijepa. Još nisam takvu vidjela....
|
|
|
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
![]() ![]() Predivne su, ova zadnja me ostavila bez daha. Nbjelovu: ali ne znam da li treba otkinuti kad se nije sasušila peteljka ispod cvjetića, pa mislim ako je otkinem da štetim cijeloj biljci? Ili to tako treba? Jer kad je kidam kao da se "koli, lista". Ne znam. |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tanja, mozes otkinuti i tu peteljkicu koja nije suha, samo gledaj da ne otkines dio koji mozda jos nosi cvjetne pupove.
Baka, pa to je B Man's Etna, je li??? Prelijepa je, zaista je prelijepa. Ja sam je imala, pa mi se izvitoperila u svijetlo plavu...Sad sam je opet nabavila, dva listica, pa cemo vidjeti sta ce na kraju izaci.
Ako ti je to zaista BMan's Etna, i ako je budes razmnozavala, moras od svake mlade cekati cvijet da bi bila sigurna da ce cvasti spricano, jer vrlo lagano mutira i pretvara se u jednobojnu.
Sto se mini i polumini tice, one su bitno manje od standardnih, oko 8-10 cm u promjeru krunice, listovi su vise od 3-4 puta manji nego standardne, i vrlo cesto i cvjetovi su mnogo manji.
Milice, ako ti pukne koji listic!!! od one plave sa bijelim rubom kad presadjujes, pisi, pa da se mijenjamo!
Evo moja Shino u punom cvatu:
Uploaded with ImageShack.us
ciao, NIna
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
samo da javim da sam jutros bila u baumaxu - zadar i da su ljubičice po 5 kuna, a stvarno lijepo izgledaju
obično one bez cvijeta, malo ofucane snize, ali ove su sa cvjetićima i baš su šesne ima i skupljih, one su malo krupnije |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Imam oko 20 teglica ljubičica,svake godine su cvjetale i to obilno cjelu godinu.Od lani u proljeće kad sam ih presadila niti jedna ne cvjeta,da li je moguče da je to zbog zemlje,jer ništa drugo nisam mjenjala,a sad se ne sjećam koju sam zemlju kupila.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Silvestra, ljubicice se gnoje uravnotezenim gnojivom, 15-15-15, ili drugacije, ali da su sva tri broja ista. Najbolje je gnojiti pri svakom zalijevanju, ali se stavi jedna osmina preporucene doze. Ako ti je to tlaka, pa ces gnojiti rjedje, npr. jednom mjesecno, mozes staviti dozu koja pise na kutiji. Povremeno, pogotovo kad zelis da ti bolje cvatu, mozes zaliti gnojivom bogatim fosforom, npr. 10-50-30, ili drugacija kombinacija, samo da je srednji broj oko 30 ili vise, to su obicno sva gnojiva koja se prodaju za cvjetnice.
ONe inace cvatu tek kad osjete da im je tjesno u posudi, tako da ako ih sada presadis, sigurno nece cvjetati neko vrijeme. INace, trebalo bi ih presaditi jednom u 6-12 mjeseci.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Sve sam shvatila,a uvjek sam ih presađivala jednom godišnje i nikada ih nisam dohranjivala.Bilo je po 50 cvjetova na jedno,mislim da je zemlja jako nevaljala koju sam kupila jer uistinu ništa ne cvatu.Ne znam kako tako nešto uopče mogu prodavati,sad mi je jasnije zašto mi lani i balkonsko cvjeće nije bilo baš kao nekad bogato cvjetom,i ono je bilo u toj zemlji posađeno.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |