Božur - Paeonia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 35> |
Korisnik | ||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Da za te ruže znam i moram priznati da ni meni nisu baš nešto privlačne, ne bih to nikad ni pokušavala uzgojiti. Ali s druge strane ti šatirani i npr. bordo božuri me baš privlače. Kako god bilo i kakvi god bili, ja sam ih nabavila u nekoliko boja i neke posijala. Sad kad si mi objasnio puno toga, više mi uopće nije bitna boja, nego da mi uspiju, da niknu i razviju se u lijepe biljke,pa makar bili i ovi obični klasični kakvih najviše i ima ( rozi,bijeli ili crveni).
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
![]() |
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Nema nigdje kupiti ruža duginih boja,to je čista prevara.Te ruže su obojene tintom.Ovi što ih prodaju,zapravo prodaju nam " maglu".. Osice divni su ti božuri.. |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
IvanOs ![]() Već proklijao ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 162 |
|
Bolje biciklom u ribolov nego mercedesom na posao. |
||
![]() |
||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
|
Divne slike, pogotovo prva i treća.
Božur fantastičan. |
||
![]() |
||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
|
divan je.....u po meni najljepsoj boji....
|
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
||
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
|
Ivane,prekrasan je ,nemam takav ali ću ga dobiti ovo proljeće
|
||
![]() |
||
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
|
posađen 20.02.2013., niknuo 05.03., a 08,03 sam maknula prozirnu foliju, jer ju je prerasao. Sada je već ovakav.
![]() paeonia sinensis pink |
||
![]() |
||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
|
Imam jedno pitanje, pa ako neko ima iskustva s presađivanjem božura molim da mi odgovori.
Naime, pripremila sam jedan dio bašte za božure, jer na mjestu na kojem su sada želim napraviti novi kaktusgarten. Znam da je jesen optimalno vrijeme za presađivanje, ali me interesuje da li je to neko radio u proljeće i da li će, ako ih sad presadim, cvjetati ove godine. Molim iskusne da mi pomognu ![]() |
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
Život započinje danom kada zasadiš svoj vrt
|
||
![]() |
||
|
Hvala viridarivm na brzom javljanju. Božuri su ogromni i još se nije pojavilo lišće. Zato sam mislila da bi presađivanje uspjelo.
Prošle sedmice sa pripremila jedan dio za njih, a od juče pada snijeg i temperatura je ispod nule. |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
IvanOs....krasan božur, no slike su još ljepše
![]() |
||
![]() |
||
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
|
Makk ja se bojim da ti neće cvjetati ovo proljeće.Ja sam selila neke i rasađivala i pazila da ne idu duboko ali svejedno mi nisu cvjetali te godine.To je moje iskustvo.
|
||
![]() |
||
|
Moj bijeli božur sam preselila kasno jesenas i samu me zanima kako će se ponašati,javit ću se kada budem vidjela što će se dogoditi.
|
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Makk,oni ne vole presađivanje.Ne vole premjestanje..Ove godine sumnjam da će cvjetati,a zna se desiti da ponovo ne cvjetaju i po par sezona,poslije premjestanja na drugo mjesto.. Josipa ti ima sa njima ogromno iskustvo,znaš da ih ona ima punu baštu,pa je pitaj ,mislim da će ti ona dati odgovor iz prve ruke.. ![]() |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
Život započinje danom kada zasadiš svoj vrt
|
||
![]() |
||
jankić ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
|
Moja mama ih godinama ima na istom mjestu,posadila ih je još baka davno.Meni je prošlo proljeće donijela za presaditi,nadam se da bi ove godine mogli cvasti.Vidla sam da su krenuli,a onda se vratila ova dosadna zima
![]() |
||
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
||
![]() |
||
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
|
Ja sam prije dvije godine zasadila božur, bili su iskopani tj. podijeljeni od matične biljke. No još mi nisu cvjetali iako su imali lišća i lijepo izgledali. Dobila sam odgovor da su vjerovatno preduboko posađeni. Sad prije snijega vidjela sam oko njega rupice kao od krtice ili sl, nadam se da su još živi u zemlji. Kako bi mogla znati da li su zeljasti ili drvenasti, kako se vidi razlika i koja je razlika uopće između ta dvije vrste?
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Ja sam crveni sadila usred ljeta i sljedeće godine mi je cvao.
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
Hvala svima na odgovorima
![]() Dok malo otopli preselit ću ih na pripremljeno mjesto, a dalje je na njima. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |