Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kala - Calla - Zantedeschia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kala - Calla - Zantedeschia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 35>
Korisnik
Poruka
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2013 u 07:50
Jako su lijepe ajama neka ti rastu, a mi ćemi im se diviti.
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2013 u 13:41
prelijepa je, ajama
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2013 u 13:53
Moja bijela je prezimila vani, na suhom u cvijetnjaku. Za vrijeme ovih kiša sztavila sam ju da se zalije i sad ću vidjeti da li će što biti od nje.
Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 128
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 13:37
Originalno poslano od člana sunceeee sunceeee napisao:

Originalno poslano od člana goran44 goran44 napisao:

Jel je trebam staviti u užu (tijesnu) teglu ili širu)?

Sve ovisi o tome kako je gomolj velik i koliko ih imaš.
Ako je jedan stavi u manju teglu, na dubinu za 1 njezinu visinu.
Pazi kako sadiš- da ju nebi naopako posadio  LOL, tamo gdje ti se vide "oči" to ti mora biti s gornje strane.
Normalno zaliješ- ne previše, i pustiš, kad ti istjera van zemlje onda ju smjesti na svjetlo mjesto i umjerenu temperaturu.
Imam jednu teglu širine 13 cm, gomolj je 10 cm otprilike, a opet imam i širu i dublju teglu (malo veću od one u kojoj se sade orhideje) pa ne znam u koju da stavim. Bilo bi mi čudno da stavim kalu u onako malu i plitku teglicu. Dajte prijedlog, u veću ili manju teglu?
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 15:58
Kalama ne treba duboka teglica... zadovoljnije su u plićoj i široj teglici, a i praktičnije je. Tako je stabilnija, neće se lagano prevrnuti i oštetiti.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 18:58
Nije baš ni široka teglica, plića je i promjera 13 cm. Ne znam, čini mi se premalena, al probat ću je posadit u manju. Hvala!
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 19:38

Nije baš ni široka teglica, plića je i promjera 13 cm. Ne znam, čini mi se premalena, al probat ću je posadit u manju. Hvala!

Ako je bijela kala, ja bi ti preporučila da ju posadiš u veću- jer će razviti dodatne gomolje, ovako ako je tegla 13 cm a gomolj 10 neće imati mjesta za širenje.     
Njima lišće dosta naraste pa se zna dogoditi da tegle sruši vjetar...                                                                                       
Obavezno u zemlju dodaj stajskog gnoja ili komposta.

Ja svoje sadim u veće tegle ( mislim da su 18 ), slažem po par gomolja ( većih , manjih...).   Big%20smile
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 21:12

Ne, nije bijela nego je roza/bijela, kupio sam gomolj u mbm-u, kupio bi i crnu, al sam bio sa ženom pa mi je stala na rep! LOL

Ma budem sutra u dućanu kupio pliću, al širu, valjda bude dobro. 
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 21:43
ovo još nisam čula.gorane ti si jedinstven.kupi tu kalu. ja sam kupila crvenu.vidjet ću kako će ići.još je nisam posadila.zima je ,a nemam ju baš kamo smjestiti
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 23:33

Ne, nije bijela nego je roza/bijela, kupio sam gomolj u mbm-u, kupio bi i crnu, al sam bio sa ženom pa mi je stala na rep! LOL

Ma budem sutra u dućanu kupio pliću, al širu, valjda bude dobro. 

Pazi na te kale u boji, one su puno osjetljivije od bijelih, nemoj previše zalijevati jer im zna istrunuti gomolj. 
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 23:34
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

ovo još nisam čula.gorane ti si jedinstven.kupi tu kalu. ja sam kupila crvenu.vidjet ću kako će ići.još je nisam posadila.zima je ,a nemam ju baš kamo smjestiti

ajama, slobodno ju sad posadiš, treba njoj vremena da proklije, taman kad ćeš ju moći smjestiti van ona će ti već tjerati.
Pazi na zalijevanje.
Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 21:46
ja sam svoje Kale posadila vec proslu sedmicu ali brine me da li njima odgovara sto stoje u negrijanoj prostorji,nigdje nisam nasla info ,na kojoj temp.one trebaju se"razbuditi".planiram je posaditi u veliku saksiju kada bude vrjeme iznjeti je u vrt.da li im odgovara vise toplo ili hladno za vrjeme nicanja?'hvala.
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 21:49
ja svoje isto nisam jos posadila...planiram u vrt, a jos je hladno....da necu zakasniti pa ne imati na kraju nista od njih?
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 09:29
Originalno poslano od člana martab martab napisao:

ja sam svoje Kale posadila vec proslu sedmicu ali brine me da li njima odgovara sto stoje u negrijanoj prostorji,nigdje nisam nasla info ,na kojoj temp.one trebaju se"razbuditi".planiram je posaditi u veliku saksiju kada bude vrjeme iznjeti je u vrt.da li im odgovara vise toplo ili hladno za vrjeme nicanja?'hvala.

E, sad, nemam pojma za tem. kod nicanja, moje su u podrumu- znači da im nije baš nešto toplo.
A zašto ju nisi odmah posadila u veliku teglu, tako da ju ne uznemiravaš kod ponovne presadnje.
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 09:31
Originalno poslano od člana Monna Monna napisao:

ja svoje isto nisam jos posadila...planiram u vrt, a jos je hladno....da necu zakasniti pa ne imati na kraju nista od njih?

Monna, sve ovisi o tome gdje stanuješ, ako si na moru mislim da bi ju već slobodno posadila.
Ako si na kontinentu morat ćeš još pričekati jer će još biti jutarnjih mrazeva, jedino ako ćeš ju dok iznikne svaku veće pokrivati i u jutro otkrivati.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2013 u 09:40
NIKAKO ne kidajte stare propale listove sa kala bar još misec dana....nečete imati onako puno cvitova ko ja ... a ja ih imam milion probajte i uvjerite se
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 22:53
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

danas sam dobila od mms i zaručnice ovu ljepoticu

moja kala je izgledala lane ovako
a danas ovako

smile213
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
*Bonsai* View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 89
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje *Bonsai* Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 09:08
    ovo su moje dvije  posadila sam ih u saksiju nadam se da ce uspjeti  smile79
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 00:28
Kala je počela tjerati listiće

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 07:58
baš je slatka.

Ja sam ovu lani piknula u vrt i skroz zaboravila na to, baš me iznenadila kad sam ju vidjela smile42

a ova mi je u tegli ...

belica,zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.