Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 37> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Dmirce hvala na trudu...probat ću
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Tea mislim da nebi trebalo da dobiju tu bolest od ciklame probaj je poslati da vidimo,ali mislim da si je previše zaljevala i da je to uzrok možda se i varam,a sliku klivije je vjerojatno stavila pčelica7 jer sam njoj poslao na e-mejl
|
|
![]() |
|
Mogu li amarilis i ljiljan dobiti tu bolest od ciklame?Ako može podhitno bi ju makla negdje.Nažalost sliku ne mogu stavit,ne znam zašto al me sad samo zanima mogu li zaraziti ljiljan i amarilis njome?
U biti bi trebao na isti način kao što si stavio i kliviju.Ne bi smjelo biti razlike... |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Tea mislim da je kod tebe sad ozbiljan problem,ako su bjelo sive mrlje da nije možda pepelnica.Ona ti nastaje kad je vlažno i toplo.Raspitaj se još ali me sve navodi na to i ako je tako potraži nešto u poljoprivrednoj protiv te bolesti.Možeš i počupati oboljelo lišče,a sve ti sad zavisi kakve su druge biljke oko nje jer nemoraju sve dobiti kažem ako je slučaj o pepelnici da je ostale dobiju.Ja sam se danas ponovio kupio sam još četiri male ciklame crvenu,roza,tamno crvenu i boja ciklame tj.lila sve sam ih slikao ali nemože se vidjeti.Samo mi reci kako da prebacim slike iz mog kompjutera na forum jer ovo ide preko neta to onda valjda treba tu prebaciti jel tako??
|
|
![]() |
|
Eto dmirce ni ja ne mogu stavit sliku svoje ciklame na ovaj forum.Sve mi se čini da je tvoj problem bio "virusan" i prešao na mene
![]() Ah,ja pak sad ima problema sa svojom ciklamom,dobila je prije 2 dana nekakve bijele mrlje po listovima,ko da je neko kredom nešto šarao po njoj.Ako neko zna što bi to bilo,molim vas pomozite prije nego ju prisilno uklonim ![]() |
|
![]() |
|
Možda ti slike na kompu nisu u dobrom formatu.Ja slike nisam mogla prebacit kad sam ih obrađivala.Jednostavno kad sam slikala,tako izvornu sliku kakva je bila tako sam morala prebacivat na forum.Ali ne trebaš se s time daviti.Bit će vremena i za slike.Nemoj se zabrinjavati
![]() |
|
![]() |
|
Dobro Tea hvala ti na trudu evo sad ću pokušati jer sam sad vidio poruku samo meni su slike u mom kopiju možda ima nekako sistem da se prebaci ili pošalje slika na forum sve ide dobro dok netrebam ubaciti sliku.
|
|
![]() |
|
Dmirce sori kasno sam pročitala tvoj post da nemreš otvorit od pčelice7 poruku.Ugl,kad si na portalu odeš na moje slike,klijneš dodaj novu.Tamo će morat dat podatke(naziv, ključne riječi,kategorija).Nakon toga ćeš izabrat sliku i dobit ćeš šifru koju kopiraš na forum gdje želiš ili gdje spada i to bi trebalo biti to.To bi trebao moć napravit jer nije komplicirano a ne traže ništa nemogućeg i trebao bi proći taj postupak.Nadam se da si razumio kak trebaš.Ako vidim ciklame,znač da si uspio
![]() |
|
![]() |
|
Ma velim ti,nis specijalno.Samo sam sljedila upute,tipa naziv slika,kategorija slike i kljucne rijeci.Bez toga ne mozes nista.To sam ti navela primjer,ugl trebas ispunjavat ono kaj te pita.Daj ti reci na kojem djelu zapnes?Krenes na moje slike,dodaj novu i kaj te onda muci?Mozda ti mogu konkretno pomoc...
|
|
![]() |
|
Neznam samo mislim da nešto nije u redu mislim da treba imati još neki podatak dali ti kad hočeš slikicu ubaciti klikneš na neki simbol iznad i dali ti je slika pod adresom koja počinje sa http:// i tako dalje?
Što se tiće tvoje ciklame ja mislim da ti željno očekuješ da ona cvjeta pa je ostaln o obilaziš,a da je malo zanemariš ja moju samo pogledam kad je zaljevama,ali i moje su sad već pri kraju crvena je skroz proala mislim cvjet,a bjela i crvena cvjeta još koji dan.Nadam se da će na zimu ponovo.
|
|
![]() |
|
Pa zbilja ne razumijem kako nije išlo po uputama s linka.Meni je iz prve uspijelo.Ako nešto krivo ukucaš,ispraviš i to je to...Bar je smajlić tu,ak niš drugo
![]() Ja sam već ljuta na svoju.Ona će sigurno cvjetat kad ja odustanem od nje ![]() |
|
![]() |
|
Ništa Tea od toga kaže aministrator da sam nešto krivo ukucao,a ja sam još uvjek na početku pa možda jednog dana.Da ti se pohvalim Tea kupio sam danas dvje mini ciklame crvene boje koje već imaju formirane sjemenke,a bile na rasprodaji po 5 kuna.Sad me zanima koliko će da se održe,a bar mjesec dana isplati se da probam ukucat smajlića
![]() |
|
![]() |
|
Dmirce evo da znaš,na forumu o zumbulima imaš link o stavljanju slika.Stvarno je super i ja sam uspijela tako da vjerujem da ćeš i ti.Uđeš na forum o zumbulima,mislim da je zadnja stranica i na početku stranice je link.Pogledaj ga i pošalji nam svoje ciklame da se bar divim tvojima pošto "moje meni u inat ne žele cvjetati".Ako trebaš pomoć reci
![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav dmirce,jesi uspio rješit problem sa slikama i smajlićima?
|
|
![]() |
|
Ciklame baš i jesu čudne nekom uspjevaju nekom ne.Ja se na svoje nemogu požaliti još uvjek cvjetaju,a listovi žute.U stvati do kad one cvjetaju ovo je već kod mene počeo šesti mjesec kako su u cvjetu.A ja se slažem sa tvrdnjom da ih netreba micati jer moje iskreno govoreći stoje na istom mjestu već godinama.Nikad ih nisam micao i zimi i ljeti su na prozorskoj dasci pa bi možda i svima tako preporučio i nadam se da će biti uspjeha.Pozdrav Tea,Blackthumb i Silvestri.
|
|
![]() |
|
Moja se pak počela nekaj buniti i žutiti mlade listove.Ne znam kaj joj se događa jer je ovo prvi put da je malo poludila.Do sad sve 5 i sad ko da joj nekaj ne valja.Čudne su to biljke
![]() I ja se slažem u potpunosti s tobom.Tamo gdje im paše ih ne treba micati.Možda bu i cvjetala uskoro,ko zna ![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Ja sam moju ciklamu preselila na sjeverni prozor i potjerala je male listiće,pa sam stoga zaključila da joj tu paše i neću je nikuda seliti do zime jer je u zimi tu malo prehladno i onda ide na istočni prozor u kuhinju.
![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav blackthumb i dobrodošla,
ja bi ti prvo predložila da ju ostaviš tamo di je (na mjestu na kojem je pustila listove).Očito joj to mjesto odgovara.Jedino na što moraš paziti jest da ne zaljevaš po lukovici jer tako može istrunuti.Dakle,ili oprezno oko lukovice ili u podložak.Čim se zemlja malo prosuši(ne jako) zalij ju.Možeš ju i prihranjivati po potrebi (gnojivom za cvatuće biljke) jednom u dva tjedna.Ako joj izbijaju novi listovi s njom će sve biti u redu.Samo pazi na zaljevanje i kidaj sve listove koji su žuti ili ne izgledaju dobro (sve koji su zeleni i lijepi ostavi).Želim ti sreću i da uspiješ ![]() |
|
![]() |
|
blackthumb ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
bok, ja sam nova tu:)
ako mi možete pomoći bila bi vam jako zahvalna:) dakle, ove zime sam dobila ciklamu na poklon, ali su joj prvo ispali SVI listovi, zatim svi cvjetovi. mislim da sam je previše zalijevala. uglavnom, ostavila sam je po strani kojih mjesec ako ne i više možda sam je zalila dva puta. taman kad sam mislila je baciti, vidjela sam da su izašla nova tri lista. malena, ali rastu. i što sad da radim da joj pomognem? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |