Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zvrkov vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zvrkov vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 63>
Korisnik
Poruka
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 10:43
Zvrk, vrt ti je sve ljepši i ljepši........ Hug

Malo sam zujala po stranicama Crocusa.... ajme čega sve imaju da ti pamet stane, ja bi tu trošila sve u šesnaest...Wink
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 11:00
aha! napokon smo dočekali da tvoj vrt zasja punim sjajem..volim prošetati ovuda Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 12:32
Točno onakav problem sa ružama imam Zvrk i ja. Lišće samo postane šareno, pa se osuši i otpadne. Ostane par cvjetova pri vrhu na golim granama. I više se neću s njima zamarati, gledat ću ih radije po tuđim vrtovima. Ionako više volim neke druge vrste. Dala bih sve ruže za onu tvoju Euphorbiu. Cotinus je i moja želja, samo što je kod nas želje malo teže ostvariti.
A onaj cvijet crveni, uz makove, kojem zaboraviš ime je ako se ne varam Lychnis chalcedonica. Iduće godine se i ja nadam cvatnji. Uzgojila sam je iz sjemena.
I još jednom moram ponoviti, prekrasne biljke, prekrasan vrt Thumbs%20Up.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 12:53
smile39--------------svaka čast--nmam riječi 
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 17:49
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Zvrk, vrt ti je sve ljepši i ljepši........ Hug

Malo sam zujala po stranicama Crocusa.... ajme čega sve imaju da ti pamet stane, ja bi tu trošila sve u šesnaest...Wink

Onaj smoke bush sam kupila u vrtnom centru (imala sam neke novcane kupone Wink, kostala je L12.99 ) ali me je isto taj site odusevio sa izborom biljka, i nisu stvarno skupe kad se usporedi sa vrtnim centrima a izbor je fantsticanStar.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2009 u 17:53
Originalno poslano od člana Horti Horti napisao:

Točno onakav problem sa ružama imam Zvrk i ja. Lišće samo postane šareno, pa se osuši i otpadne. Ostane par cvjetova pri vrhu na golim granama. I više se neću s njima zamarati, gledat ću ih radije po tuđim vrtovima. Ionako više volim neke druge vrste. Dala bih sve ruže za onu tvoju Euphorbiu. Cotinus je i moja želja, samo što je kod nas želje malo teže ostvariti.
A onaj cvijet crveni, uz makove, kojem zaboraviš ime je ako se ne varam Lychnis chalcedonica. Iduće godine se i ja nadam cvatnji. Uzgojila sam je iz sjemena.
I još jednom moram ponoviti, prekrasne biljke, prekrasan vrt Thumbs%20Up.

Hvala na posjeti Big%20smile!
Euphorbia je stvarno zahvalna biljka ali se siri (sadnice izlaze na sve strane), ja nemam problema sa tim (vrt je veliki LOL) ali znam da se ljudi sa manjim vrtovima ne odlucuju za euphorbie ili izaberu manje vrste, ove moje narastu preko 1m u visinu.
Hvala na imenu za onu biljku Tongue, uvijek zaboravim kako se zove.
Nagledala sam se Cotinus grma po tudim vrtovima , pa sam se i ja zazelila jednog, ovaj naraste do 4m visina i 4 m sirina ShockedBig%20smile.
Vecinu ruza koje imamo su bili vjencani pokloni, nisu bile moj izbor. Volim ruze penjacice, kad se miksaju sa drugim cvijecem, ruze grmovi mi nisu medu prvima na listi. Trebam jos vidjeti sto bih htjela posaditi i novi dio cvjetnjaka i vidjeti da li mi se te ruze uklapaju u plan ili ne.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 00:25
Zvrk osim što je uvijek užitak prošetati tvojim vrtom, vidjeti svu ovu ljepotu i sklad, uvijek i nešto novo naučim, ovaj Cotinus je prekrasan.
život je more
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 15:57

Zvrk, vrt je predivan, a vidim stvarno se otvaraju novi prostori-za novu sadnju, tako da si vjerojatno okupirana i smišlanjem/planiranjem. Onaj novonastali dio sa ružom koja je  sada na pravoj strani ograde---nekako mi je baš žao ako ćeš ju cijelu posijeći- baš je izrasla u lijepi grm...uglavnom je jako lijepo (i poučno) šetati po tvom vrtu!Smile

«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:16
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Jesi ti sigurna da tvoj vrt nije bio u jednoj BBC-ovoj seriji? Ova gredica uz ogradu je preprekrasna.

Joj TijaLOLbas si me nasmijala.
Prosli vikend sam bila na Garden safariju, u susjednom gradicu je bilo otvoreno 14 vrtova, to je bilo nesto predivno.
To su privatni vrtovi, uredeni i odrzavani sa timom zena+ muz (znaci moguce je tako nesto napraviti i u nasim vrtovima). Staviti cu slike na moj grad da i vi mozete uzivati i dobiti neke nove ideje.Wink
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:19
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

blago tebi samo se širiš i vrtu nikad kraja, orekrasno ti je sve
Prostor nam stvarno ne nedostaje.
Ova ograda ce se jednoga dana maknuti (stavljena je da ne bi jezero bilo dostupno mom sinu i njegovim frendovima bez naseg znanja),rekla sam muzu kad mi sin napusti kucu (mozda kad bude 21LOL)da je moze tek onda skinuti.

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:24
Originalno poslano od člana minimode minimode napisao:

Zvrk, vrt je predivan, a vidim stvarno se otvaraju novi prostori-za novu sadnju, tako da si vjerojatno okupirana i smišlanjem/planiranjem. Onaj novonastali dio sa ružom koja je  sada na pravoj strani ograde---nekako mi je baš žao ako ćeš ju cijelu posijeći- baš je izrasla u lijepi grm...uglavnom je jako lijepo (i poučno) šetati po tvom vrtu!Smile

Razmisliti cu prvo sto zelim posaditi i ako mi pase ta ruza na tom mjestu.
Ne bojim se napraviti drasticne promjene. Ovaj dio vrta se vidi direktno iz kuhinje/terase pa cu dobro razmisliti sto zelimu njemu.
Htjela bih neko mirisno cvijece, jer se pokraj moze sjediti i uzivati u zadnjim zrakama sunca prije nego sto zade iza susjedove kuce.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:25
Hvala na posjeti bergeniaTongue, hana, smrcko, lika 1, nihoLOL, Zeljka 23, korijenko, Lantana, minimode.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:32
Ma stalno pratim tvoje promjene i uživam u njima.smile57
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:43
.... I ja također, ma što da izabereš zvrk- znam da će izgledati lijepo!
smile64
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:45
Jutros sam odradila tri sata cupkajuci korov ali ne u svojem vrtu.

U Zvrkovoj (moj sin)skoli se prije nekoliko mjeseci odrzala tzv. Auction of promises ( ovo je link samo za primjer da objasni Auct. of promises http://www.great-bradley.suffolk.gov.uk/events/auctionpromises.htm ). Koncept je takav da ljudi ponude neke usluge, stvari koje mogu obaviti , kome to treba da ponudu koliko bi platio za tu uslugu , a novac tako ponuden ide skoli (novac se trosi na knjige za knjiznicu ili sportske stvari).
Tako sam ja ponudila - morning of light gardening (tri sata) za L30 , koliko sam cula puno se ljudi cjenkalo pa je ta cijena otisla prema gore (vise love za skolu Thumbs%20Up, i na kraju nasu djecu).

Vrt je bio jako blizu skole , tako da sam odvela Zvrka i odradila ta tri sata (danas nisam radila ).

Kad sam se vratila kuci nije mi bilo do cupkanja korova u nasem vrtu,hehe.

Nekoliko slika

Smokva na juznom zidu

Novi lupin (posaden ove godine)

Postaje sve ljepsa i ljepsa

Ruza penjacica (stara 10 god), raste kroz grane drveta i onda visi sa drveta,ima sigurno preko 10 metara

Nadam se da cu naci kako se ove ruze zovu kad ocistim travu, korov oko njih (na prijasnjim stranama se vide cijeli grmovi ovih ruza)

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 21:55

Philadelphus (predivan miris, osjeca se na daljinu Star)

Passion flower (prvi cvijet ove godine na novoj biljci, posadeno na istom mjesto gdje je bio prijasnji passion flower koji vise nije narastao nakon proslogodisnje zime)

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 23:05
Ruža penjačica na drvetu je stvarno fascinantan prizor!!!Travica s dragoljubom je super kombinacija! smile57
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 23:09
smile227Ruža je odlična...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 23:20
Kakva ljepota, ostala sam bez daha.smile64
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 07:58
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Ruža penjačica na drvetu je stvarno fascinantan prizor!!!Travica s dragoljubom je super kombinacija! smile57

Ja ih nisam primjetila kako cvjetaju dok mi muz nije ukazao na njih prosle godineLOL, vise zato sto se grane ruze nisu uspjele uhvatiti za grane drveta, izgleda jako impresivno, treba se dobro dignuti glava da bi se vidjelo Tongue.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 63>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.