Zvrkov vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 63> |
Korisnik | |
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zvrk, vrt ti je sve ljepši i ljepši........
![]() Malo sam zujala po stranicama Crocusa.... ajme čega sve imaju da ti pamet stane, ja bi tu trošila sve u šesnaest...
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
aha! napokon smo dočekali da tvoj vrt zasja punim sjajem..volim prošetati ovuda
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Točno onakav problem sa ružama imam Zvrk i ja. Lišće samo postane šareno, pa se osuši i otpadne. Ostane par cvjetova pri vrhu na golim granama. I više se neću s njima zamarati, gledat ću ih radije po tuđim vrtovima. Ionako više volim neke druge vrste. Dala bih sve ruže za onu tvoju Euphorbiu. Cotinus je i moja želja, samo što je kod nas želje malo teže ostvariti.
A onaj cvijet crveni, uz makove, kojem zaboraviš ime je ako se ne varam Lychnis chalcedonica. Iduće godine se i ja nadam cvatnji. Uzgojila sam je iz sjemena.
I još jednom moram ponoviti, prekrasne biljke, prekrasan vrt
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Onaj smoke bush sam kupila u vrtnom centru (imala sam neke novcane kupone
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Hvala na posjeti
![]() Euphorbia je stvarno zahvalna biljka ali se siri (sadnice izlaze na sve strane), ja nemam problema sa tim (vrt je veliki
![]() Hvala na imenu za onu biljku
![]() Nagledala sam se Cotinus grma po tudim vrtovima , pa sam se i ja zazelila jednog, ovaj naraste do 4m visina i 4 m sirina
![]() ![]() Vecinu ruza koje imamo su bili vjencani pokloni, nisu bile moj izbor. Volim ruze penjacice, kad se miksaju sa drugim cvijecem, ruze grmovi mi nisu medu prvima na listi. Trebam jos vidjeti sto bih htjela posaditi i novi dio cvjetnjaka i vidjeti da li mi se te ruze uklapaju u plan ili ne.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Zvrk osim što je uvijek užitak prošetati tvojim vrtom, vidjeti svu ovu ljepotu i sklad, uvijek i nešto novo naučim, ovaj Cotinus je prekrasan.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Zvrk, vrt je predivan, a vidim stvarno se otvaraju novi prostori-za novu sadnju, tako da si vjerojatno okupirana i smišlanjem/planiranjem. Onaj novonastali dio sa ružom koja je sada na pravoj strani ograde---nekako mi je baš žao ako ćeš ju cijelu posijeći- baš je izrasla u lijepi grm...uglavnom je jako lijepo (i poučno) šetati po tvom vrtu! |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Joj Tija
![]() Prosli vikend sam bila na Garden safariju, u susjednom gradicu je bilo otvoreno 14 vrtova, to je bilo nesto predivno.
To su privatni vrtovi, uredeni i odrzavani sa timom zena+ muz (znaci moguce je tako nesto napraviti i u nasim vrtovima). Staviti cu slike na moj grad da i vi mozete uzivati i dobiti neke nove ideje.
![]() |
|
![]() |
|
Prostor nam stvarno ne nedostaje.
Ova ograda ce se jednoga dana maknuti (stavljena je da ne bi jezero bilo dostupno mom sinu i njegovim frendovima bez naseg znanja),rekla sam muzu kad mi sin napusti kucu (mozda kad bude 21
![]() |
|
![]() |
|
Razmisliti cu prvo sto zelim posaditi i ako mi pase ta ruza na tom mjestu.
Ne bojim se napraviti drasticne promjene. Ovaj dio vrta se vidi direktno iz kuhinje/terase pa cu dobro razmisliti sto zelimu njemu.
Htjela bih neko mirisno cvijece, jer se pokraj moze sjediti i uzivati u zadnjim zrakama sunca prije nego sto zade iza susjedove kuce.
|
|
![]() |
|
Hvala na posjeti bergenia
![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ma stalno pratim tvoje promjene i uživam u njima.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
.... I ja također, ma što da izabereš zvrk- znam da će izgledati lijepo!
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Jutros sam odradila tri sata cupkajuci korov ali ne u svojem vrtu.
U Zvrkovoj (moj sin)skoli se prije nekoliko mjeseci odrzala tzv. Auction of promises ( ovo je link samo za primjer da objasni Auct. of promises http://www.great-bradley.suffolk.gov.uk/events/auctionpromises.htm ). Koncept je takav da ljudi ponude neke usluge, stvari koje mogu obaviti , kome to treba da ponudu koliko bi platio za tu uslugu , a novac tako ponuden ide skoli (novac se trosi na knjige za knjiznicu ili sportske stvari).
Tako sam ja ponudila - morning of light gardening (tri sata) za L30 , koliko sam cula puno se ljudi cjenkalo pa je ta cijena otisla prema gore (vise love za skolu
![]() Vrt je bio jako blizu skole , tako da sam odvela Zvrka i odradila ta tri sata (danas nisam radila ).
Kad sam se vratila kuci nije mi bilo do cupkanja korova u nasem vrtu,hehe.
Nekoliko slika
Smokva na juznom zidu
Fennel (povrce, http://www.bbcgoodfood.com/content/knowhow/glossary/fennel-bulb/ )
Novi lupin (posaden ove godine)
Postaje sve ljepsa i ljepsa
Ruza penjacica (stara 10 god), raste kroz grane drveta i onda visi sa drveta,ima sigurno preko 10 metara
Nadam se da cu naci kako se ove ruze zovu kad ocistim travu, korov oko njih (na prijasnjim stranama se vide cijeli grmovi ovih ruza)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ruža penjačica na drvetu je stvarno fascinantan prizor!!!Travica s dragoljubom je super kombinacija!
![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kakva ljepota, ostala sam bez daha.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Ja ih nisam primjetila kako cvjetaju dok mi muz nije ukazao na njih prosle godine
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 63> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |