Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 10:28
Ajme što je lijepo. I to izraslo ovako u prirodnom okruženju.Thumbs%20Up Mljet?Big%20smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
montokuc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montokuc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 10:39
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Ajme što je lijepo. I to izraslo ovako u prirodnom okruženju.

Da baka,Prozurska Luka!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 10:41
Big%20smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 11:49
Vau predivni su, a meni napravi dva cvjetića i mislim kako je divan.
Druge godine obavezno idem na Mljet, to mi je davna želja!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 14:20
Procvjetao moj ljubimac na prozorskoj daski spavaće sobe, a što su mu oni crveni pupoljci, pojma nemam, bili su prije cvijeta.

RIJEKA

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 15:43
Triša,crveno nisu pupuljci,već sjeme,slatkiš od kaktusa.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 15:52
He-he, naravno, mogla sam si to i misliti, ali kako nisam vidjela na tom mjestu cvijet, iznenadilo me.
RIJEKA

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 16:12
Kaktusari, dobar dan svima i SRETNA NOVA GODINA (sa velikim zakašnjenjem), ali od srca. Razlog moga nejavljanja Cry je taj da stanujem u takvom kraju gdje mogu uspostaviti vezu sa netom samo preko wirelessa (moj je VIP), i vjerovali ili ne u 21. stoljeću od Nove godine do danas nisam mogao uspostaviti vezu!!!  Angry
Zato ću od sutra (kada počinjem raditi) ubrzano nadoknaditi ovo moje izbivanje sa foruma. Na podforumu "coryphantha" vas čekaju novi fotići!
Pozdrav..............schumy

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 16:24
Nikad nije kasno Schumy. I tebi sretna Nova.
Montokuc prelijepa fotka, a još ljepši kaktusi, naročito c, silvestri.
Triša pravo osvježenje u ove sive i tmurne ne baš tipično zimske daneClap
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 06:07
triša držiš ga u sobi na grijanom? i cvjeta...
prekrasan je

schumy sve najbolje i tebi, žao mi je da si imao problema sa vezom, ali glavno da su biljke i pčele dobro
a za izbivanje znaš onu - nismo do sutra Wink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 07:35
Natalija, da na južnom prozoru iza stakla, gdje sunce "piči", dio dana je prozor otvoren na "V", ali samo ako je vani sunce, a i soba se grije, očito mu odgovara.
Cvjeta i neka mamilaria ona sa jako sitnim cvjetićima.
RIJEKA

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 07:56
To je jedini kaktus koji sam ja imala u stanu,cijele godine na južnom prozoru i cijele zime mi je cvao,od kad živim u kući,on je zimi na hladnom,ljeti na suncu i ne cvate višeConfused
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 11:17
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

To je jedini kaktus koji sam ja imala u stanu,cijele godine na južnom prozoru i cijele zime mi je cvao,od kad živim u kući,on je zimi na hladnom,ljeti na suncu i ne cvate višeConfused

Kaktusiću, nije kriva kuća nego režim i odnos suha zemlja/temperatura u "zimovniku", proći će godine dok to izbalansiraš, i drugi imaju tih problema kao i ti.......
Pozdrav............schumy
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 11:46

Točno, ja svake godine eksperimentiram. Sada nekako mislim da mi je kaktusima dobro u kući u toplome, ali sukulentima nekako ne paše, svi su izduženi u potrazi za boljim svjetlom, iako su na jako osvjetljenom mjestu, to im očito nije dovoljno.

RIJEKA

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 19:20
To ste mi lijepo rekli,ali mislim da bi nakon 8 godina bilo vrijeme da se naviknu na novi režim.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 19:31
Trišo, pišeš da su ti svi sukulenti izduženi. Nema razloga za tako nešto. Sada preko zime uz svijetlo problem je voda i temperatura prezimljavanja. Ako ih držiš na tem. Iznad 20 C, zalijevaj jednom na svaka dva, tri tjedna ovisno o veličini sukulenta. Ako ih češće zalijevaš sigurno će se izdužiti. Zalijevaj toliko da se ne isuše. Idealno bi bilo da sukulente ( osim kaktusa) sada preko zime držiš tamo negdje oko 15 C na čim svjetlijem mjestu bez zalijevanja.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 17:37
schumy dali ti je cvijetao kada echinopsys obrepanda...zanima me boja cvijeta jel bijeli....
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 07:11
Originalno poslano od člana tara2009 tara2009 napisao:

schumy dali ti je cvijetao kada echinopsys obrepanda...zanima me boja cvijeta jel bijeli....

Da, ima bijele cvjetove, imam ga i snimljenog u cvatu, kada ga pronađem objeviti ću ga ovdje...Neko podvarijeteti imaju i crvene cvjetove, a ima i "obrepandi" sa ružičastim cvjetovima, sve ovisi iz kojeg je izvornog staništa (Bolivija, Paragvaj, više pokrajina....)
Pozdrav.......schumy
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 11:18
da imam i ja bijeli i jedan koji vuce na roza,a navodno da imam i crveni ali jos mi nikada nije cvijetao neznam zasto....
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2012 u 07:18
Originalno poslano od člana schumy schumy napisao:

Originalno poslano od člana tara2009 tara2009 napisao:

Da, ima bijele cvjetove, imam ga i snimljenog u cvatu, kada ga pronađem objeviti ću ga ovdje...Neko podvarijeteti imaju i crvene cvjetove, a ima i "obrepandi" sa ružičastim cvjetovima, sve ovisi iz kojeg je izvornog staništa (Bolivija, Paragvaj, više pokrajina....)
Pozdrav.......schumy

Evo tara2009, našao sam echipopsys obrepanda iz nekih ranijih godina u cvatu pa ti pokazujem boju cvijeta - bijela.....
Strahovito medi jer se otvara noću kada je prohladno a pred jutro kada je relativna vlaga velika i diže se temperatura postepeno pčele "luduju" po cvjetovima, tako da ih se nađe i 2÷3 u jednoj čaški cvijeta.........

Pozdrav...........schumysmile126
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.