Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lantane
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lantane

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 31>
Korisnik
Poruka
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 19:13
i sama sam razmisljala o tome,sa nekom vrećom ili dekicom zastitit stabalce a u proljece pokida sve sto krene iz korjena ..moram na proljece oblikovat par stablasica pa necu zalit ako mi jedna i propadne
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 20:40

Rijeka

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2012 u 06:10
Kamenjar.. nisam baš sigurna da će ti uspijeti kao stablašice posađene direktno u zemlji preživjeti... viđala sam takve pokuse dole na moru kod sebe i obično odumre nadzemni dio, ali potjeraju ispočetka iz korijena. Ipak je Dubrovnik daleko topliji od Zadra i tog dijela..
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2012 u 16:29

Ou žutu što sam kupila na jesenjem sajmu je iz Hrvatskih šuma, Crikvenica. Ženskice su rekle da im je žuta lantana jedina od svih boja lantana, preživjela prošlu zimu vani, na otvorenom. Na prošloj Ri kavici jagoda je rekla daje njena žuta također preživjela zimu vani u vrtu. Vidjet ćemo da lli će moja žuta preživjeti narednu zimu vani.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 09:28
Cure s kontinenta, jesu lantane spremljene ili još vani ? Moje su još vani, pod krovom. Prestaju cvasti, možda bi bilo pametno ih orezati i smjestiti u podrum ? A opet mi ih je žao strpati u mrak dokle god ima i malo sunca.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 11:02
moja je odavno unutra već.
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 17:46
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Cure s kontinenta, jesu lantane spremljene ili još vani ? Moje su još vani, pod krovom. Prestaju cvasti, možda bi bilo pametno ih orezati i smjestiti u podrum ? A opet mi ih je žao strpati u mrak dokle god ima i malo sunca.

Koliko sam čitala o njoj ako je u cvijetnjaku, treba je spremiti prije prvih mrazeva na hladnij, svijetlo i prozračno mjesto (tep. od 5°-10°C). Ako je u vrtu, nadzemni dio se smrzne na temp. -2°C, no navodno u proljeće potjera ponovo iz korijena.
Tamo gdje temperature ne padaju ispod 10°C lantana će cvjetati tijekom cijele godine.

Moja malecka je još vani u cvijetnjaku na terasi, ima pupoljaka i cvjetova, noćne temperature padale su i do 5° za sada.
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2013 u 19:54
Lantana u snijegu,jednostavno sam oduševljena a njom cvijeta neprekidno od ljeta prošle godine
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2013 u 20:10
zar ti je lantana ostala vani u tegli? ne bojis se da ce propast ?

Vir
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2013 u 22:21
ma nijeLOLsamo sam je slikala u snjegu, cijelu zimu cvijeta u boravku 
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2013 u 16:48
Preljepa ti je žutaClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 08:13
Originalno poslano od člana tikvić tikvić napisao:

Uploaded with ImageShack.us
  jeli ovo kod tebe draga moja prelijepa je i tako mi nedostaje
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 17:18
iskreno se nadam da ce moje zuta i bijela ove godine biti dobro..kupila sam ih prosle godine al nisam bas zadovoljna njihovim razvojem..moje zapelcane iz reznice su bile predivne i velike su narasle al te zuta i bijela su mi onak,prezivljavale..

Vir
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 05:41
ja sam svoje vani orezala... pošto je zima bila blaga, očekujem da bez problema probiju, kad su lanjsku preživjele, nema razloga da ne

a i one na balkonu u tegli ću orezati, čim se dokopam teglice i škara
mislim da mi se jedna još jesenas osušila, zbog nezalijevanja
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 09:02
Prošle godine sam nabavila dvije lantane, lijepo su napredovale, cvale i uveseljavale me. Kako je došla jesen, po prerporukama što sam ovdje pročitala, uredno sam ih podrezala i ostavila na prohladnoj i ostakljenoj verandi cijelu zimu, uz povremeno zalijevanje.
Maloprije izađem na tu spomenutu verandu da obiđem biljke( a ima ih cijelo čudo), sunce zasjalo, termometar pokazuje 20 celzijanera i uz put zavirim u lantane, ne očekujući da išta vidim, jer one navodno jako kasno u proljeće krenu....kad ono ! Krenule obje !!!!!!!!
Baš su me obradovale, prezadovoljna sam.
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2013 u 19:30
Glikice Clap za lantane,pogodila si im mjesto,moje još ne daju znakove života.
Posijala sam nekoliko sjemenki ali većinom kako niknu tako i odu,rijetko koja je ostala
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2013 u 11:32
da ne pričam u prazno, evo je danas

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 09:50
Morati ću biti češće na ovoj stranici,moja lantana još miruje..
Bravo Glikica
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 12:19
Glikice pazi sad kad je izneseš van da joj sunce ne sprži listove
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2013 u 20:44

kupljena danas i jedna mala lantana
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 31>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.