Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 40> |
Korisnik | |
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ja bih takav pogled!
![]() Ali nešto me ipak zbunjuje - NIJE PLAVO?!!!
Kak' to triša!?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kod Triše uvijek nešto novo i prekrasno. Boja margareta
![]() I aeonium je posebno lijep cvijet. ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala, hvala, najviše volim plavo, ali nije loše ni šarenilo.
Jučer sam na druženju dobila nove biljke
Vera donijela dvije preslatke sekulentice (odmah će Vera imenovati), dalje nas korjenko počastila s japanskim anemonama (jesenska šumarica)
bijela se zove "honorine jobert", a roza "septembercharne". Korijenko je to ponovila nekoliko puta kao iz rukava, a ja sam pokušavajući slomila jezik, pa ću ih jednostavno zvati japanska anemona roza i bijela.
Nadalje jedna preslatka sobna biljka za koju mi se čini da sam je nekada davno imala,pa mislim da je to ceropegia (biljka svjetiljka) - staviti ću sliku iz knjige (nije neka), pa će već netko reći dali je to ta biljka.
![]() A ovdje se vidi moja nova biljkica, ako se ne može prepoznati stavit ću veću sliku u prepoznbavanje.
![]() Dobila sam i sjeme kraljevskog ljiljana- korijenko nam je pokazala na slikama svoje- fantastični su.
I još kerija, za koju moram pronaći mjesto, ovdje ili u vikendici.
Danas neću ništa saditi jer je neka vlaga u zraku, ali sutra će biti lijepo vrijeme pa se unaprijed veselim sadnji.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
ne sumjam da če to biti veseo dodatak tvom lijepom vrtu
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Jest, jest i ja to našla. To je ta ljepotica
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Korijenko baš ti hvala i u Rijekino ime, jer je i ona ponosna vlasnica ove lijepe biljkice.
Danas sam iskoristila predivan ljetni dan za neke radove u mom dvorištu, pa sam se dala na čišćenje stazice od trave koja ju je potpuno obrasla, pa recimo da sam očistila 1,5 m i oslobodila trave tratinčice.
![]() Posadila sam trideset lukovica, koje bi me trebale cvjetovima razveseliti u 3.mj i to plavo ljubičasto bijele boje - no vidjeti ćemo
![]() Posadila sam dvije kerije - možda jedna ode u vikendicu (malo sam ogradila kamenjem ovu koja tu ostaje.
![]() Anemone roza i bijela, dobile su svoje mjesto na suncu-doslovce
![]() Prekrasnu ružu crvenu penjačicu pokušavam ožiliti povaljenicama s tri grane, stavila sam puno zemlje i kamen kako bi ih zadržao.
![]() Presadila sam niske kadifice koje se još dobro drže
![]() Dobivene sukulente od Vere posadila sam svaki u svoju vazicu
zeleni je lampranthus spectalilis, a crveni neka mi Vera oprosti nisam zapisala iako mi je više puta vjerovatno rekla, pa ne znam kako se zove.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Jučer sam ti napisala kako se zove ali ne znam gdje. Moguće kava u Rijeci. U stvari vrlo važno za ime samo neka raste (sedum, zaboravila sam ono straga)
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Iman par pitanja: ove tratinčice, ča su to one livadne obične ili su one malo veće koje se sadi na proljeće i chionodoxa koliko narastu visoki i ča ćeš to držat vani ili va kuće. Tu biljku još nisan videla. Bit će lijepo na proljeće slično ko jaglaci.
Baš mi je drago da si bila vredna i da si to super zrihtala
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Triša, bravo za posao, stvarno si se naradila!
![]() |
|
![]() |
|
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Naša Trisha uvijek vrijedna kao pčelica... vidim da ćemo imati koga žicati u proljeće...
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
imam i ja te tratincice,al s vremenom postanu kao obicne,a ove godine sam bas i te obicne presadjivala jer ih je bilo puno na travnjaku.
![]() |
|
![]() |
|
Danas i jučer čišćenje u dvorištu u punom zamahu. Preuredila sam neke vrtiće od kamena, rastavila vrtić od crijepova, gdje su bile lepe kate, maknula šupljikavu ciglu gdje su bile neke kadifice.
Osim toga stavila sam u zemlju za zakorjeniti dvije grančice plumbaga, a probala sam to i s jasminom. Dakle čekati ćemo rezultate.
Slike ću staviti u Trišino dvorište.
Ah da najvažnije ukrasila sam (ustvari probala ) jednu plastičnu kutijicu salvetnom tehnikom, pa mislim da nije loše ispala.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Bravo Triša, kutijica je božanstvena. I ja ću pokušati čim nađem vremena, kad me slikanje ne ide. Mislim ide, ali kako??
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Triša marljivice, nabijaš mi komplekse, ali bit ću i ja jednog dana penzionerka. A možda ću se uspjeti izboriti i za dio vrta po kojem mi nitko neće zalijevati kak se sjeti. Da sam zavidna ne znam na čemu bih ti više zavidjela - vrtu, šumi pored vikendice ili mužu koji ti je složio onaj čarobni bicikl.
![]() Podsjetila si me da sam i ja kupila Chionodoxe, pa sam otvorila temu na Lukovicama. |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Nana, da lijepo je biti u penziji, a najljepše od svega je imati puuuuno vremena za sve ono što jako voliš, a prije nisi stigao.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kutijica je bas superiska
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Bila sam jučer u Lovranu na marunadi. Bio je jedan štand sa svim i svačim od salvetne tehnike. Najljepše je bilo oslikavanje starih crijepova šumskim i jesenskim motivima.
Bravo Triša ljubice su divne, sad moraš probati na važu od terakote.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
E moja Triša, pazi sad kad počnu problemi s TM, kao da nije dosta što si se "navukla" na biljkice, sad nisi slušala i zaradila novu ovisnost. Kutijica ti je cukrena, bravo!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |