Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 270271272273274 370>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2009 u 21:32
Uživam gledajuči tvoje slike,ona slika grane bungenvilije i mora je pravo umjetničko djelo .
A cikasica .
Moj kalistemon je sada pustio nekakve crvenkaste listiće. Da mi bar još jednom procvijeta .
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2009 u 14:40

Lantana, ja gledam i ne mogu vjerovati, koliko ti još lijepog cvijeća imaš!!!

Sve ti tako lijepo cvjeta, a kod mene se osjeti da dolazi jesen...
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2009 u 08:06
ima pravo shasha - ne slikaju ga dovoljno jer ipak je to biljka njihovog podneblja pa bi se trebale više stavljati .....
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2009 u 00:07
Je,lantana,zlatoglavica je to.
Jooj kalistemon obožavam.Ne znam no očito premalo skitam po dalmatinskim vrtovima no nisam ga nešto vidjela,ili ga ne slikate dovoljnoBig%20smile
I ne,ne trebaš mi ga slati,imam mlade(sijala sam ih)LOL
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 23:37
Što drugo reći nego ljepote liii!!!!! Bugenvilija je predivna kao i cikasica,ma i sve ostalo! Prekrasnoooo!!!!!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 23:00
Originalno poslano od člana ljiljana3 ljiljana3 napisao:

Ajme koja ljepota. Ja danas malo svratila na tvoj post i ostala satima, sva sreća danas na poslu mi je bio više opuštajući dan. Počela sam od proljeća pregledavanje onda znate koliko sam vremena provela ovdje. Oduševili me oni amarilisi u prekrasnoj kanti ili šta je već. Jel imaš rupice za otjecanje vode, ako nemaš kako onda reguliraš zalijevanje?

Hvala Ljiljana na posjeti mome vrtu, u tom starom locnu su naše mame i bake iskuhavale robu, ja sam ga nasljedila sa amarilisima i jako mi je draga uspomena, a efektno djeluje.
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 22:57
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Asparagus i muškatle je i moja baka (u Međimurju) imala, baš u takvim lončićima.. Sve su bake iste, naše, drage..

Vidiš od Dalmacije do Međimurja, vežu nas iste drage uspomene...
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 22:55
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Ili po naški đeran i šparožin, imaš pravo neizostavno u našim vrtovima i baš pašu u taj stari pot.

smile55

Kad se sjetim onih starih kuća i u dvorima cviće u pitarima, onda su tu uvijek bile čokete i sparoge, zato su i moje tu da me podsjete na ona dobra stara vremena...
život je more
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 15:52
Ajme koja ljepota. Ja danas malo svratila na tvoj post i ostala satima, sva sreća danas na poslu mi je bio više opuštajući dan. Počela sam od proljeća pregledavanje onda znate koliko sam vremena provela ovdje. Oduševili me oni amarilisi u prekrasnoj kanti ili šta je već. Jel imaš rupice za otjecanje vode, ako nemaš kako onda reguliraš zalijevanje?
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 07:12
Asparagus i muškatle je i moja baka (u Međimurju) imala, baš u takvim lončićima.. Sve su bake iste, naše, drage..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 23:27
Ili po naški đeran i šparožin, imaš pravo neizostavno u našim vrtovima i baš pašu u taj stari pot.

smile55
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 22:59
Hvala Silvek, baš ću probati.

Hoya i Željka hvala na posjeti.

Evo kod mene puše bura već pet dana, ali prava kao zimi, preko dana mirno, a onda popodne počne, ružama su poispadali pupoljci i rascvjetane ruže, a neke biljke je doslovno spržilo, ono u zavjetrini se dobro drži, pa evo malo novih sličica.

Popodne počelo puhati, a ova grana bugenvilie lamata na sve strane, a more se modri, to je znak da dolazi bura

Cikasici ne smeta bura, ali još nije bacila nove listiće...

Ruže su taman lijepo krenule, a bura ih malo istukla

Slak puzi po podu i bolje mu je dolje jer bi ga otpuhalo

Stvarno ineresantan cvijet slaka kao da mu u središtu gori neka svjetlost

Kalistemon je polako ocvao

Ovaj cvjetić procvjetao

Shasha da li mi ovo pored ovog prkosa raste zlatoglavica, tu je bila posađena i raste ako ja dobro vidim 5 mladih

Tagetesi

Ovo je cvijet koromača, te biljke se ne mogu rješiti nikako, kao najgori korov, sad će tu napraviti sjemenke koje vjetar odnese i evo mali milijun novih slijedeće godine, ima jako duboko korijenje i nema ga teorije izvaditi van

I za kraj dvije stara prijateljice u našim krajevima u dva stara pota moje none čoketa i sparoga (pelargonija i asparagus)

život je more
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 10:27
Malo sam šetala ,nauživala se ljepote...odoh sada dalje...
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 10:07
Svaki sam dan u tvom vrtu, radovito pregledavam da mi slučajno što ne promakne. Standardno lijepo ...
Eto, da znaš da sam uvijek tu !
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 22:57
Lantana, što se tiče reznica hibiskusa, ja sam uzela poludrvenaste, vrhove, visine oko 15 cm, ostavila samo 2 gornja listića i vrh, a u zemlju piknula s barem 2 pupa (tj gdje sam skinula list)Wink
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 15:25
Hvala Korijenko, to sam i ja sada zaključila, u jesen ih selim.
život je more
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 15:17

Mislim da ćeš ove druge morati preseliti kod bijelih jer one ionako vole poluhlad i zavjetrinu jer bura im uništi krhke cvjetove......

Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 15:10
Hvala svima na posjeti i na savjetima. smile79
Niste mi samo napisale kolike grane treba odrezati, zelene, ili poludrvenaste.

Horti ovo s flašom ću probati, a nije loša ni ova Smrckova ideja, imam jedno mjesto gdje bacam pokošenu travu.

Korijenko da samo znaš kako mi se sviđaju anemone, baš su prekrasne, posadila sam na dva mjesta, u gornjem vrtu bura, suho ništa, a ove dolje u zavjetrini i poluhladu cvatu. smile78
život je more
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 10:17
Moji kalistemoni su oba lani imali jesensku cvatnju a ove godine mi se čini da štrajkaju možda zato što su jako narasli.
Baš mi je drago da ti anemona cvateHug, to je samo početak, vidjet ćeš kad se ona raspištolji Wink
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 01:17
Prekrasno Lantanica, prelijepi primjerci cvjetovasmile106.

Za sve koje muči zakorjenjivanje, ubacite grančice koje želite ukorjeniti u komposter ( ja sam ubacila u smjesu koja trune od prošle godine). Biljke vole temperaturu kompostera za ukorjenjivanje. Zaljevajte i ne smeta što je biljka na direktnom suncu. Uspjeh je zadovoljavajućiWink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 270271272273274 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,578 sekundi.