Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 274275276277278 381> |
Korisnik | |
wookowaratz ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i jesu u malim čašicama, koliko sam pročitao treba imati 5-6 listića kad je spremna za presaditi
koliko dugo treba natapati sjeme da smekša i izađe iz ovojnice?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ja drzala dva sata i pomoglo,moze i 12 sati ako hoš.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Wokowaratz bojim se da i unatoč tome što imaš taj mali plastenik, uzgoj u zatvorenom prostoru, bar kod mene je ravan nuli... Ne znam da li ti je poznato polijeganje flanaca zbog zatvorenog prostora i drukčijih uvjeta u kućnom uzgoju nego u vanjskom...ja sam probala sve i svašta i mogu reći, bavim se uzgojem povrća nekih 12g. isključivo za svoje potrebe....od svih silnih experimentiranja, najbolje mi se pokazala sjetva u leji ili tunelu...a kasnije zbog praktičnosti i mobilnosti smo kupili plastenik..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Moze kasnije iznijeti na balkon ako ga ima Mons,za pocetak moze i u kuci rast.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ja ih presađujem i sa prva dva listića, ali naravno samo ako su skupa posijane u jednu posudu, pa ih tada presađujem u čašice....Moraš nešto znati, biljke čim su manje tim su bolje i manji šok dožive kod presađivanja.. ja sjeme niti ne natapam, posijem ih i povremeno zalijevam, ne treba im dugo da niknu...evo ja imam neki dan su mi niknule i sad slijedi presađivanje u čašice....ako stignem poslikam ti sutra da vidiš..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustilka kod mene kućni uvjeti za sijance znače smrt, a koliko sam vidila ni drugima baš ne uspije često sačuvati biljke iz kućnog uzgoja, izduže se zbog pomanjkanja sunčeve svjetlosti i zbog toga što nemaju dovoljno zraka i topline...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ma pusti neka covjek pokusa nista ne gubi,a zanimljivo pratiiti rast bilja.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
Jesi smješna..al ajde dobro nek ti bude.....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Stooo
![]() ![]() ![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
wookowaratz ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 92 |
ma ima dosta sunca na prozoru, kad niknu otvorit cu ih naravno a pa polako ih stavljam van i po noci unutra da se naviknu i onda ih van u vecu posudu presadim
samo par komada cu staviti, imam i patuljasti grm krastavca pa zelim vidjeti hoce li im biti dosta svjetla na balkonu jer imam samo popodnevno sunce, tako da biram manje biljke s manjim plodovima imam vec jagode male i posadjene su 2. 5. i vec imaju zametnutih plodova tak da bi moglo bit nesto i od ovoga
|
|
![]() |
|
Neeee Pustilka, zašto bi se ljutila? Wokowaratz ako tako misliš napraviti kako si opisao, onda si na pravom putu ! Tako je već bolje za biljke!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wookowaratz samo pazi sve dok malo ne porastu biljcice ne iznosi ih vani na sunce,jer brze ce ti rasti u kuci na prozoru,kasnije idu na privikavanje vani i tu ostaju ljeti.
Mons dusica si
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
hehe a koliko je to dok malo ne porastu :D
![]() mislim ih pustiti da narastu veće od ovoga prije sadnje
|
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
..aloha ljudovčići..kaj mai?
![]() Moji dajzeki procvali, neki dobili kuglicu ploda..baš sam si sretna...svako malo idem gledati.
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Nekih 10 -15 cm....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Wiz
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Wook... dobro ti je Mons rekla 15 cm jer na suncu slaaabo rastu u kuci to ide brze.
Viz a tu si,a ja te ganjam tamo negdje
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Ka dti prije dobise kugle dajzeci ccc,a moji su super,a niti ne cvjetaju pa kkao i bi kad hudnici nisu sunca vidili kako su u rasodniku bili:)
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 274275276277278 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |