Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 274275276277278 381>
Korisnik
Poruka
wookowaratz View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 92
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wookowaratz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:06
i jesu u malim čašicama, koliko sam pročitao treba imati 5-6 listića kad je spremna za presaditi
koliko dugo treba natapati sjeme da smekša i izađe iz ovojnice?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:10
Ja drzala dva sata i pomoglo,moze i 12 sati ako hoš.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:10
Wokowaratz bojim se da i unatoč tome što imaš taj mali plastenik, uzgoj u zatvorenom prostoru, bar kod mene je ravan nuli... Ne znam da li ti je poznato polijeganje flanaca zbog zatvorenog prostora i drukčijih uvjeta u kućnom uzgoju nego u vanjskom...ja sam probala sve i svašta i mogu reći, bavim se uzgojem povrća nekih 12g. isključivo za svoje potrebe....od svih silnih experimentiranja, najbolje mi se pokazala sjetva u leji ili tunelu...a kasnije zbog praktičnosti i mobilnosti smo kupili plastenik..Smile
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:12
Moze kasnije iznijeti na balkon ako ga ima Mons,za pocetak moze i u kuci rast.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:14
Originalno poslano od člana wookowaratz wookowaratz napisao:

i jesu u malim čašicama, koliko sam pročitao treba imati 5-6 listića kad je spremna za presaditi
koliko dugo treba natapati sjeme da smekša i izađe iz ovojnice?

Ja ih presađujem i sa prva dva listića, ali naravno samo ako su skupa posijane u jednu posudu, pa ih tada presađujem u čašice....Moraš nešto znati, biljke čim su manje tim su bolje i manji šok dožive kod presađivanja.. ja sjeme niti ne natapam, posijem ih i povremeno zalijevam, ne treba im dugo da niknu...evo ja imam neki dan su mi niknule i sad slijedi presađivanje u čašice....ako stignem poslikam ti sutra da vidiš..
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:16
Pustilka kod mene kućni uvjeti za sijance znače smrt, a koliko sam vidila ni drugima baš ne uspije često sačuvati biljke iz kućnog uzgoja, izduže se zbog pomanjkanja sunčeve svjetlosti i zbog toga što nemaju dovoljno zraka i topline...
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:20
Ma pusti neka covjek pokusa nista ne gubi,a zanimljivo pratiiti rast bilja.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:23
Jesi smješna..al ajde dobro nek ti bude.....LOLSmile
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:25
Stooo Big smileLOL Hoš se sad naljutit na mene?Big smile

Seneka
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wookowaratz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:28
ma ima dosta sunca na prozoru, kad niknu otvorit cu ih naravno a pa polako ih stavljam van i po noci unutra da se naviknu i onda ih van u vecu posudu presadim

samo par komada cu staviti, imam i patuljasti grm krastavca pa zelim vidjeti hoce li im biti dosta svjetla na balkonu jer imam samo popodnevno sunce, tako da biram manje biljke s manjim plodovima
imam vec jagode male i posadjene su 2. 5. i vec imaju zametnutih plodova tak da bi moglo bit nesto i od ovoga
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:32
Neeee Pustilka, zašto bi se ljutila?  Wokowaratz ako tako misliš napraviti kako si opisao, onda si na pravom putu !  Tako je već bolje za biljke!  ClapClapThumbs Up
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:36
wookowaratz samo pazi sve dok malo ne porastu biljcice ne iznosi ih vani na sunce,jer brze ce ti rasti u kuci na prozoru,kasnije idu na privikavanje vani i tu ostaju ljeti.
Mons dusica si Wink

Seneka
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wookowaratz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:46
hehe a koliko je to dok malo ne porastu :D

mislim ih pustiti da narastu veće od ovoga prije sadnje
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:48
..aloha ljudovčići..kaj mai?Big smile
Moji dajzeki procvali, neki dobili kuglicu ploda..baš sam si sretna...svako malo idem gledati.
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:52
Originalno poslano od člana wookowaratz wookowaratz napisao:

hehe a koliko je to dok malo ne porastu :D

mislim ih pustiti da narastu veće od ovoga prije sadnje

Nekih 10 -15 cm....SmileSmile
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:53
Wiz Thumbs Upsmile78!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:58
Wook... dobro ti je Mons rekla 15 cm jer na suncu slaaabo rastu u kuci to ide brze.
Viz a tu si,a ja te ganjam tamo negdje Tongue

Seneka
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2013 u 23:59
slika 152586..hvala draga.,,,moonsička..baš si cukor...hehhe
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 00:01
Ka dti prije dobise kugle dajzeci ccc,a moji su super,a niti ne cvjetaju pa kkao i bi kad hudnici nisu sunca vidili kako su u rasodniku bili:)

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 00:03
  EmbarrassedHugWiz!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 274275276277278 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,688 sekundi.