Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 284285286287288 407> |
Korisnik | |
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tea, hvala!!
znači ništa, šteta...
ma zadovoljna ja i sa ovim malima, vlastita proizvodnja
![]() moram im samo pokazati tu neke slike kako moraju izgledati
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
marsha
![]() Ja bila u baumaxu sesvijete i nista od adeniuma.Nisam ih nasla a ni prodavacica nije znala nista o njima ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Prva slika su stari oko mjesec dana, možda malo više. Trbuščići su im zeleni.
Druga slika su stari oko 2 tjedna. U rastu su stigli prve s tim da im već smeđe trbušćići
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Potpis ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Da, puno su veći od svih ostalih
![]() Upravo sam ih presadila, imali su punu teglicu korijena ![]() |
|
![]() |
|
Emilly, pa to su onda već veliki dečki ak je teglica od orhideja u pitanju i ak su u 10 mjesecu sijani. Prekrasni su.
Jedva čekam da moji budu takvi. |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Nisu u plastičnoj čaši, to je prozirna teglica od orhideja. Namjeravam ih uskoro presaditi jer mi se čini da se bolje razvijaju kad imaju mjesta. Ovu teglicu su već prerasli ![]() |
|
![]() |
|
Tea, baš si me razveselila s ovom informacijom
![]() |
|
![]() |
|
Ja danas idem do baumaxa po zemlju od 10 litri jer svako manje pakiranje prebrzo potrošim ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Dobra ideja ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
baš sam škicnula temu hipertufa, odlična je !!!
Međutim, nekako mi je to više za vani nego za unutra. |
|
![]() |
|
uf, ja ću u potragu po centrima, ako što primjereno nađem javljam.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Uvijek nam ostaje hipertufa!
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
ajme tko će sad nać plitke a ne toliko velike tegle ono što sam vidjela su tipa pliće okrugle al ne baš toliko plitke, opet idu dosta u dubinu a one za bonsai se čine pak preplitke, te koje sam vidjela mi se čine ko dubina prosječnog pladnja ![]() da li je netko kupio reznice iz baumaxa il ima kakvu info??? |
|
![]() |
|
To je vjerojatno zato jer korjen onda ide u širinu a ne u dužinu pa se kaudeks zato širi i deblja.Osim toga,vidi se da kod adeniuma s manjim kaudeksom ili gdje ga ni nema ima više listova nego tamo gdje ga ima i tamo gdje je debeli.Pretpostavljam da i to ima veza sa korjenom i načinom na koji raste.
|
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
http://3.bp.blogspot.com/-aso_rcuUY_s/Tal71UI6C6I/AAAAAAAALyM/253tJkVCOQ4/s1600/IMG_9219.jpg
http://www.tropicanursery.com/adenium/snaps/cultivation17.jpg Negdje sam pročitala da o obliku posude ovisi kaudeks - što je plića, a šira posuda, to je kaudeks deblji i obratno. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina, hvala na odgovoru
![]() Ostali će u terakota teglice, pojedinačno. Ima ih za ok cijenu u bhausu ![]() Jedan par je već posađen u tarakotu al malo dublju. Činilo mi se ok jer su korječnići bili dosta dugi pa se nekako nisam mogla odlučiti za pliću teglu. A računala sam odmah u veću pa da sam mira i ne moram stalno kupovati postepeno veće.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 284285286287288 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |