Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 47>
Korisnik
Poruka
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 10:03
Ja sam na tu poljoapoteku čisto zaboravila . Delphiniume si posijala u posudice ili ti niću vani? Ja sam ti mali "tukac" neznam sa sjemenjem, kad, gdje, što, zato trebam "mentora" .
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 10:09
Aha. misliš "mentoricu", ne? Big%20smile Nutra sam ih sijala, u posudice na prozoru. mislim da je to trajnica (ima i jednogodišnjih i trajnica, a sjeme sam dobila), pa sam ih malo prije sijala da stignu porastiSmile
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 10:15
Super i ja sam nešto dobila tako da mogu onda i ja krenuti sa sijanjem večine onoga što sam dobila od tebe i od Shashe. Ima li nešto što se sad skoro treba posaditi / posijati u zemlju vani?
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 17:17
A vidite tko se opeče kak drži prste privezane na leđima. Ja se još uvijek suzdržavam od sijanja. Zabranila sam si do kraja siječnja ... a onda sijem pa kud puklo.
Drago mi je Silvek da ti niču sjemenčice, imaš se čemu veseliti. Daleko od toga da nije gušt kupiti / dobiti gotovu biljku ali proći s njom sve faze od sjemena do cvijeta to je nenadmašno. Držim fige da ti svi kokotići uspiju i pokažu ti svu svoju ljepotu.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 17:32
Tija, čim odmrzne, sij lupinuse i nevene, oni niču i po niskim temperaturama...mada smo mi skočili sad po temperaturi strašno....od -10 na + 18, mislim stvarnoConfused, ja više ne mogu pratiti ta godišnja dobaLOL. A blato.....malo sam šetala po vrtu, propadala sam par cm u tlo.
Horti, sijala sam sjeme dobiveno od tebe, to su trajnice, ne? I imaš praf, stvarno je ljepše pratiti biljku od početaka, puno ju više cijeniš, maziš i paziš dok se namučiš s njomTongue
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 18:49
Da trajnice su. A ove ću godine imati i ja jednoljetnica svakojakih... tko zna od kud LOL.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 21:56

Ok sijem a pokušat ću i u kući nešto posijati. Ima toga na pretek.

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 20:47
Danas sam se opet malo ponovila...onak slučajno, u kauflandu su bile ciklame na sniženju po 5 kn....neke stvarno jadne: normalno da sam uzela te najjadnije, nebrem si pomoć i, imam taj poriv da moram spasiti te biljkeLOL Još sad budu malo u teglama, čim zatopli ih sadim van na gredicu. I opet sam uspjela kupiti neko sjeme, sad sam si već smiješna, kupujem sjeme od biljaka koje imam, za svaki slučaj da iz sjemenja mješavine boja dobim neku novu boju koju nemam...pa kad nema nikaj novo...a moram nekaj kupiti!!!! smile156
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 15:35
Od viška glava ne boli-rekli su naši stari .
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 18:43
Da nebi i tebe SilveK dopalo k'o mene. Prazan novčanik i nijemi film u kući.smile96
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 14:39
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Danas sam se opet malo ponovila...onak slučajno, u kauflandu su bile ciklame na sniženju po 5 kn....neke stvarno jadne: normalno da sam uzela te najjadnije, nebrem si pomoć i, imam taj poriv da moram spasiti te biljkeLOL Još sad budu malo u teglama, čim zatopli ih sadim van na gredicu. I opet sam uspjela kupiti neko sjeme, sad sam si već smiješna, kupujem sjeme od biljaka koje imam, za svaki slučaj da iz sjemenja mješavine boja dobim neku novu boju koju nemam...pa kad nema nikaj novo...a moram nekaj kupiti!!!! smile156
kakve li su to samo"boli" stojiš pred stalkom sa sjemenjem i kupila bi od svakog ponešto, ali meni je največi problem kad to i proklija i naraste kud to sve smjestiti tj. zasaditi.
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 19:09
Bila strašan karakter u K, prošla pored cvijeća kao da ga nema, onda na blagajni ugledam jednu ostavljenu ciklamicu i nju moram uzeti. Odmah sam se sjetila tebe i kako bi ti isto učinila i sad to čitam. Baš sam se nasmijala.
Ovaj vikend sam popapala kivano, onaj jesenski, bio je lijep naranđasti... moram priznati da su mi i krastavci i kivi bolji a vrabec bi ga znal na kaj mi ovo malo čudo prekrasnog izgleda ima okus. Bilo ga je fascinantno pratiti od zelenog do narančastog, pravi ukras!
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 19:36
Silvek draga! Danas je stiglo tvoje pismo sa sjemenkama!
Puuuuuno ti hvala!smile79
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 17:46
Opet nam dolazi zahlađenje...baš kad sam premjestila tegle iz sobe radi premalo svjetla na tavan gdje je više svjetla, ali neizolirano...uh, sad opet sve natrag.
Na rezervi sam zadnjih dana...bubana i u temperaturi...osjećam se totalno iscrpljeno i konačno je ta moja jurnjava i premalo spavanja počelo uzimati svoj danak. Dozvolila sam si odmaranje 3 dana, jednostavno su mi se oči sklapale dok sam došla s posla, odmah u krevet i u temperaturu...ali sad više nažalost nema vremena za odmaranje, sutra je ispit, uskoro još jedan, nemam vremena biti bolesna. Cure su me baš na poslu počele zezati da je vrijeme da počnem jesti i spavati LOL jer izgledam kao smrt na dopustu...ma, sve si mislim, čim sunce prosvjetli i sve se zazeleni, opet bum kao novaBig%20smile
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 17:52
SilveK a ja mislila da si toliko u prijavama da ne stigneš tu do nas. Djevojko u krevet i nek te TM mazi i pazi i ozdravi nam čim prije. Sretno na ispitu.
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 19:15
U krevet Silvek i odmaraj i liječi se. Zdravlje je najvažnije. Sve ćeš nadoknaditi kad budeš u dobroj formi. S tim što se siliš samo si produžavaš muku. Znam o čemu govorim jer od polovice 12. mj. hodam s prehladom, u problemima sa sinusima, kašljem... Danas napokon slomljena. Pa kaj mi je to trebalo.
Samo se lijepo utopli i ulijeni malo i pusti da te tetoše... I želim ti da ozdraviš što prije Thumbs%20Up. A za ispite si sigurno već spremna, rekla bih po svemu što sam na forumu o tebi saznala i tvojoj marljivosti.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2009 u 20:36
Hvala cure na podršci, ozdravila sam jako brzo. Pomogla je mješavina crne rotkve, mrkvice i medaTongue
Uglavnom, kako čitam dnevnike, sve me više svrbe prsti. Danas sam zalijala svo cvijeće u kući i na tavanu, polijala gomolje dalije, prošetala malo vrtom i ustanovila da se ove godine sprema još veći kaos nego prošle...e baš su te biljčice samoinicijativne, niču na sve strane, a ja na mukama kako ih rasaditi da se ne guše međusobno...Naravno, i ono što sam posadila sam uglavnom zaboravila gdje sam što sadila, na svakom uglu iznenađenjeLOL, ma super, volim kad je sve nepredvidljivoTongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2009 u 22:09
Pa to sam i ja od tebe naucila, iako nastojim napraviti neki red i poredak, uvijek nesto izviri negdje sto iznenadi, kao napr. tvoje trubice, rasule su se po cjelom vrtu i sad su mi pravo iznenadenje.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 10:03
kod mene takvog iznenadjenja uvek ima
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 16:37
Danas je bila radna akcija Tongue znam, moram učiti...ali tak je bilo divno vrijeme, a toliki kaos za rasađivanje na vrtu, iskoristila sam ove uvjete da presadim mak. On zapravo ne voli baš presađivanje, ali sad je još mali, zapravo već je i dosta porastao, a vani je hladno i blatno: idealno da ge se iskopa iz zemlje s malo zamlje(blata) i presadi....skoro da i ne osjeti šok presađivanja. A dok sam već bila na vrtu, onda sam izvadila i malo silene armeria i ljubičica koje su jednostavno izrasle na gredici Big%20smile dolutao je sjeme s gredice gdje rastu... Evo jednog dijela onog što sam presadila:

Pola sam presadila ispod kruške, a pola sam proširila jednu gredicu u blizini kuće, maknula sam busene s travom, ali ni oni nisu bačeni: kako još uvijek sređujemo grunt, još nismo sve izravnali kak bi to trebalo biti, te busene sam lijepo posložila na mjesto gdje fali zemlja i trava: dvije muhe jednim udarcemTongue Sad bum još samo malo sijala u kući, nije još vrijeme, ali nešto jednostavno moramLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.