Jedan vrt u Sremu |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 10> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Predivno!!!!!
Tebi santolina već cvate,moja je u popoljcima no mislim da prije drugog tjedna neće procvasti.
Aj da tebe pitam,kad mi nitko odgovoriti neće na temi.Vidim da imaš ove viseće begonije. Meni su niknule,vjerojatno od prošle godine, no kako je sad u tom teglu maslina ne mogu ih zajedno ostaviti.
Sad sam ja njih izvadila i presadila u posebne tegle,no vidjela sam da je iz jednog gomolja niknulo 6-7 grana i svaka grana ima korjenje. Mogu li ja njih odvojiti od tog gomolja i pojedinačno svaku granu zasaditi?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Pa ja ti nisam bas neki strucnjak za begonije,mi svake godine kupimo nove biljke,vec rascvetale u rasadniku,ali mislim da one ne mogu rasti bez gomolja.
To su im verovatno neki pomocni korencici koji sluze da bolje upija vodu i hranljive materije,ali sigurno ne bi preziveli bez gomolja! Bolje ti to ne diraj,bar ces imati raskosnu i veliku biljku! Nego,kako tvoj eukaliptus? Nisam jos video sliku,da li si je stavljala na forum? Moj buja kao lud,skroz je odlepio,evo vec sad je 1,3m visok ![]() Ne znam dokle ce,ali po ovome nema sanse da stane na 2-2,5m kako su mi rekli u rasadniku! Ipak,malo je mrsav,najgusci je dole,iznad stabla gde su ga sekli u rasadniku,a vec gornji deo krosnje je mrsaviji,pa razmisljam dobro ga potkratiti-em cu mu progustiti krosnju,em cu ga malo obuzdati u rastu! |
|
USDA zone: 7b/8a
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
"Srem,Srem,Srem lepo je živjet u njem..."
![]() tvoje slike to dokazuju |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Prekrasno, a lantana mi je posebno
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ma evo slikala sam ga onda kad sam ga posadila no nisam sliku stavila.Malo se slabije vidi no tu je
![]() Sramim se,zločesta sam,znam
![]() Hvala u vezi begonija no mislila sam da bi se moglo jer ako mogu rasti one zapelcane sa granom,te gomolja nemaju,valjda bi i ove.Neću sad eksperimentirati,budem dogodine.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Kako je to kod tebe sve lijepo!
Fotografije su ti jako lijepe, odlično paše fasada kuće i boja cvijeća! Tako toplo, očaravajuće!
Sve pohvale!
Lijpo je živjeti u Sremu!
|
|
![]() |
|
Palmark ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Hvala,havala na pohvalama drugari
![]() Zato saljem jos slika-ove su danas napravljene,a u pitanju je leja koja se pruza uz stazu koja vodi kroz vrt! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ni slučajno. Kao da krumpiru ili tulipanu presađuješ grane sa gomolja ili lukovice. Možeš odrezati neki list i staviti u vodu da izbaci korijenje ali ove klice-grane ne. |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Vidim da si ti student, ali imaš li profesionalnog vrtlara u blizini? Ne mogu vjerovati očima koliko je lijepo.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bez riječi sam, prava kućica u cvijeću, a ovo ograđeno kamenjem je zaista prekrasno, a travnjak zelen, zelen, tako svjež - ma super.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Hvala ljudi
![]() @Vera,nemam nikakvog profesionalnog vrtlara,sve to ja i mama uredjujemo i osmisljavamo sami,i ponekad jos poneko iz porodice,ali 99% mi! @Trisa,travnjak je nov,ovog proleca radjen tako da sada zaista blista! |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Palmark savrseno!Kako bi volela da bar malcice moj vrt lici na tvoj!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala gioiaa
![]() Tvoj vrt je vec sada sasvim lep,a ubedjen sam da ce biti sve lepsi i lepsi posto imas veliku zelju da to postignes! Tamaris se moze nabaviti u rasadniku "Zelena plocica" a verujem i u drugim rasadnicima! Imas vise vrsta tamarisa-neki,kao sto je moj svetaju u prolece (april,prva polovina maja) a postoje i vrste koje cvetaju u avgustu i septembru! Mozes ga ostaviti kao zbun,kako on prirodno raste,a moze se oblikovati i u drvo razlicitih oblika! Ako neko bude znao da nam kaze kad i kkao se to radi,mogu ti poslati reznice ![]() |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Vazi,raspitacu se!Meni bas fali jedno drvce u vrtu zbog hladovine
![]() |
|
![]() |
|
Bugenvila se bas rascvetala
![]() A tu je i hibiskus ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tu se nema što puno pričati, bungevilija prekrasna, ali crveni hibiskus je
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Gdje si,Palmark,nedostaju mi slike iz zemaljskog raja.Kako ti sve ove biljke:palme,eukaliptus...prezimljuju vani?
|
|
![]() |
|
Pozdrav svima
![]() Evo me posle duze vremena opet sa vama! Vidim da je ovaj podforum dobio jos mnogo novih tema jer je sve vise prelepih rajskih vrtova nasih forumasa. Nemam vremena sve detaljno pregledati,ali cu uskoro,obecavam,pa onda ce biti detaljnih komentara o svakom! A dotle evo najnovijih slika iz mog vrta,napravljenih danas- leto je jos uvek u punom jeku,bar po temperaturama,tako da nista jos ne sluti na jesen ![]() Malo neobicna,ali meni sada veoma draga kombinacija ljubicaste i narandzaste boje: ![]() ![]() ![]() Deo sa cetinarima i liscarima ![]() Egzotika-levo se vidi eukaliptus,desno su oleanderi,pink i roze,kao i yucca elephantipes,pravo ispred palma trachycarpus fortunei,iza nje palma phoenix canariensis,iza nje solanum i narandzasta lantana,a u pozadini se vidi i veliki tamarix ![]() ...iz drugog ugla... ![]() @Stefice,eukaliptus odlicno podnosi zimu,kao i trachycarpus! Najosetljivija je kanarska urma i oko nje na zimu mora ici mini-plastenik da bi opstala! |
|
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
vidjevši tebe i shashu nisam odolila pa sad i ja imam eukaliptus za tvoj vrt mogu samo reči: predivno
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |