Skradnik_vrt u vikendici |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 13> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dva dana u vikendici - premalo, naravno.
Toliko posla, toliko uživancije - a tako malo vremena.
Vrt obrastao u travu totalno. Situaciju zaista spašavaju crni najloni rašireni između gredica, pa je tu opljeviti mali dio uz povrtne kulture bilo lako.
Sve u svemu jako sam zadovoljna, jer ima svega u izobilju.
Tikvica donesla brdo, sve sam već podjelila. S njima mi je problem jer prerastu, ako ih pustim više od 7 dana, budu ogromne, a ipak su mi draže one manje.
![]() Krumpira sam nakopala samo koliko mi treba, ima sitnog, ali većina je veličine šake i krasan je. Crveni rani - to je za gušt dok je mladi. Za zimnicu sade drugi za mene, pa kupim.
![]() S krastavcima sam isto prezadovoljna, jer susjedini nisu još ni počeli, a sadile smo istu vrstu u isto vrijeme, moji su već veliki, pa sam dala i susjedi.
![]() Dvije vrste mahuna - stvarno ih ima u izobilju, pa opet ide rođacima i prijateljima.
Koraba je ogromna - šteta što je nisam posadila više nego samo pet sadnica.
![]() Nemam nekih slika iz vrta, nešto sam petljala pa mi se dio izbrisao, ali nije bilo ništa bitno.
Još će biti boba, uskoro. Salata zeleno-crvena radi već prekrasne glavice, bojim se da će već otić u sjeme - isto djelim svima.
Blitva je prekrasna. Kapula, češnjak, peršin, celer, mrkva, tikve svih vrsta, sve je u vrlo dobrom stanju, što me naravno jako veseli.
Suncokret je moje visine (150 cm cca), ali još ne cvate.
Eksperiment se lubenicam još je u cvijetu, a dinje su krasne, ali još ne cvjetaju.
Da zaboravila sam spomenuti pomidore, koji još nisu počeli dobivati boju, ali ih ima puno.
To je izvještaj iz vrta, a u petak ponovo jurim gore, jer to je zbilja hrana mojoj duši, pa i tjelu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
.....mi nikako da se sretnemo.....saki vikend pobjegnes
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
tebi Trisa nikad dosadno,non-stop si u pokretu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Baš je lijepo ubrati svoje voće i povrće, pa makar ga dijelio poslije.
![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
super, sad će pola Rijeke jesti tikvice. Ja sam ubrala samo dvije
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa petak odjurili mm i ja s unucima u Skradnik. Jest da mi susjed zaljeva, ali samo cvijeće, vrt samo onda ako je baš panika - nikako da ga uvjerim da mi nije važno koliko ću vode platiti.
No uglavnom vrt se drži, zbog ono malo rose koja ga svakog jutra osvježi.
Korov nije pretjerano narastao, jer je sve pokriveno najlonskim folijama, preko kojih sam bacila pokošanu travu. Zadovoljna sam.
Evo nekoliko slikica.
Pomidori su veliki, ali još ne dobivaju boju
![]() Koraba je ogromna - šteta što sam stavila samo par komada
![]() Tikva, tikvica, ukrasnih jestivih, svakakvih ima u izobilju
![]() ![]() ![]() ![]() Bob je krasan, ali još nije za korištenje
![]() Obilno je rodilo i grožđe
![]() Kupine su također rodile, nešto manje nego lani
![]() Mrkvica je malo pregusta, ali je kao i peršina i celera ima u izobilju.
Salata otišla u sjeme. Krastavci ove godine rodili kao nikada do sada, pa sam ih već podjelila hrpu, srećom djeca ih jedu kao jabuke.
Evo to je ukratko izvještaj iz mog vrta - sve u svemu OK.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
I kod mene je grozdje dobro rodilo,bice vina...
|
|
![]() |
|
Ovo grožđe mi zovemo direktor, ili fragola, ili izabela - ima karakterističan okus i miris. Ja ga volim jesti, ali vino od njega je posebno, radili smo pred par godina, ali lani sam ja lijepo napravila sok, bez šećera, samo ispasirala, bacila koštice i kožicu i zaledila u bočice od pola litre. Mogu ti reći da je bio super.
Ono za vino je možda bila šala, a ja ti ispričala cjelu "povjest bolesti".
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Bravo majstorice!!!! Biti će krasna jesen,sa toliko voća i povrća,kad dozrije
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Kod nas se os fragole ne radi vino!??
Mi tu vrstu grožđa pustimo samo za "zobat", baš me zanima kakav okus ima vino? Probat ću i ja nagovoriti MM da ove godine napravimo vino od fragole!
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Triša, sve je super! Nije teško ni raditi kad vidiš rezultate na kraju!
![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Zaista ti je prekrasno. Evo ti medallja
![]() |
|
![]() |
|
moje grozdje ovde zovu tamjanika,ima neki neobican miris(ne ruzan),al mene nervira kad ga jedem jer moram da pljuckam,al vino bas volim.Bome i ono zna da uvati ako malo vise popijes.
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša vrt ti je super, meni su najviše za oko zapali oni tvoji krastavci...mmmmm njam,njam.
I mi imamo brajdu od Isabele ispred kuće od koje moj svekar pravi vino, ali mm i ja ga ne pijemo, a niti ga baš volim jesti....
Mi dobijemo super vino iz Međugorja... a grožđe s mora od moje kume, neko bijelo odličnoooooooo
|
|
![]() |
|
Od prošlog četvrtka do subote proveli smo vrijeme u vikendici u Skradniku. Četvrtak smo došli ujutro, kad smo otvorili vrata od kućicwe unutra je bilo 12 stupnjeva. Naravno odmah smo naložili vatru, par drvca i temperatura se podigla na 25, ali se u međuvremenu i vani zagrijalo preko 25, pa smo odmah zapustili vatru. Već od sutradan je počelo biti i tamo vruće i sparno, ali podnošljivo pa sma imala vremena za radove u vrtu.
Krumpirove stapke-cime potpuno su se osušile pa sam ga svega iskopala iz zemlje i sortirala. Jako sam zadovoljna - to je rani krumpir za osobne potrebe, samo dok traje ljeto. No ovako posadila sam 5 kg krumpira i od toga sam dobila oko 70 kg - mislim da je to super.
![]() Koraba je ove godine ogromna evo usporedba s velikim krumpirom i jajetom.
![]() Ukrasne tikve, jestive, različitih boja i veličina super napreduju -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinja je veličine tenis loptice, ali ipak je izrasla, pa me veseli
![]() Jako me veseli ogroman broj suncokreta oko 200 komada - počeli su cvjetati
![]() Naravno da ima i krastavaca, mahuna, boba, blitve, mrkve, peršina, celera, kapula je predivna, a boju su počeli dobivati i pomidori.
Sve u svemu cjeli tjedan u Rijeci jedemo povrće iz svog vrta, ne špricano, ne gnojeno - ono što nam daje priroda i moje ruke.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Već sam se pitala gdje su slikice sa Skradnika!
Nije li na slici negdje lubenica (predzadnja slika). Barem mi se tako čini po cimi. Ako ćeš na jesen imati zrelih ukrasnih tikvica preporučam se za koji komad! ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Tikvica stvarno ima svih boja i veličina, a suncokreti će biti stani i pani kad sve procvate...
|
|
![]() |
|
Triša, kako treba sušiti ukrasne tikvice da malo potraju? Znam da ne mogu ostat zavavik, ali barem par mjeseci.
|
|
![]() |
|
Ti si primjer za onu staru U radiše svega biše..
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |