Ophiopogon planiscapus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A zašto u teglu Natalija? Jel`nemaš više prostora vani?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
baka bea nisi vidjela da sam napisala kako sam sretna što sam ga napokon našla,
promaknuo mi je par godina (zbog visoke cijene), a otada ga nisam vidjela u prodaji a razočaralo me jer sam čekala mjesecima da mi se poklope okolnosti da uopće mogu na taj put i da nije bilo u ponudi i više toga, ovisniku nikad dosta mada mislim da mi se zbog crnca isplatilo guglala sam i znam da je "spor", valjda zato i je "na cijeni", i premda jesam nestrpljiva osoba, u vrtlarstvu i s biljkama me ipak ne krasi ta "odlika" pa ću guštati u njemu polako, ali zato još više morati ću opet guglati da vidim i druge kultivare slapnjaka, pretpostavljam da je to hrvatski naziv možeš li mi reći kolika bi otpirlike trebala biti tegla u kojoj će mu biti dobro |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
O draga makk, hvala
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Baka bea, divno si to napisala. Volim čitati tvoje komentare, nekako mi je tvoje pisanje blisko
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Vidiš Natalija kako je sve relativno. Ja bih prije 15-tak godina uzviknula kao francuski kralj Luj ne znam koji "dajem kraljevstvo" ne za konja, nego za crnu travicu, a ti kažeš da si razočarana. Nabavila si tri prekrasne trajnice, nemaš razloga biti razočarana. U tome i je čar vrtlarenja, strpljivo nabavljaš ono što ti se sviđa, ne sve odjednom što ti se nudi i na brzinu te opčini. Kad posadiš, tek onda vidiš da ti biljka ili ne odgovara ili da nema odgovarajuće stanište pa ne napreduje. Što bi npr. bilo da možeš odjednom nabaviti 30 različitih rododendrona?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
jako lijepo si odabrala...pun pogodak
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
monna na sajmu svega i svačega, ponuda je bila doslovno nikakva, baš me razočaralo, a išla sam tamo samo zbog biljaka
svejedno sam si ipak nešto našla, ova trojka je stigla sa mnom ![]() |
|
![]() |
|
Ljubica Monna, ma nema problema, što god poželiš
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
baka bea....pa dajte ...pomozite....saljite....svejedno da li sada ili u proljece....cijena nije bitna....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
O baš lijepo da ste obnovile temu... kako sam nadahnuto pisala o "crnoj travi" da je nemam išla bih je kupiti
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gdje si ga nabavila....voljela bih i ja ako je u nekom od shopping-centara, odnosno ako ga mogu nabaviti u pz.....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Natalija, u tegli do proljeca, a onda valjda bude mali komadicak zemlje za njega, a zna se stisnuti i izmedju kamenja
![]() |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
danas sam ga i ja uzela i baš sam sretna jer ga već neko vrijeme s uzdahom gledam na slikama
moj će sigurno ostati u tegli, do daljnjeg |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
[QUOTE=Belina]
Draga Carol,
Kod mene se i tvoja dobro drži, ![]() Belina, bas mi je drago
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Carol,
Kod mene se i tvoja dobro drži, ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Super, sad sam upotpunila moje znanje o ovom zgodnom "Crncu". Imam ga vec par godina u kamenjaru i slabo se siri, pa sam vec pomislila da sam pogrijesila u uzgoju.
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Da preselim informaciju, hvala za identifikaciju Dado a Baki Bei i ostalima hvala na podacima o ovoj divnoj travi.
Ophiopogon planiscapus Niger (ili Nigrescens) ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
azizi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
Pojma nisam imala da postoji 'crna trava'. Prekrasna je!
Kako sada upravo uređujem kamenjar oko rozarija moje mame, odlučila sam staviti i ovu neobičnu, a veoma slikovitu biljku, iako ne spada u 'lički kamenjar', otkuda je sav kamen i donešen. No, mislim da će se lijepo uklopiti u ovu cijelu tužnu priču. Što biste mi savjetovali da kombiniram s ovom 'travom'? Nemam vrt, pa baš i nisam poznavatelj vrtnih biljaka. Što mislite koliko bi se dobro uklopile crne i bijele maćuhice, i to one sitne? Ovo bi mi bilo trenutačno cvjetno ovojesenje rješenje, jer cijeli kamenjar zamišljam u blijedozelenim, sivkastim, srebrnastim i tek ponegdje ružičastim nijansama bojama (primjerice kamenika) i, naravno, nezaobilazna majčina dušica. No, sve ovo će tek na proljeće prolistati i procvjetati. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo baš mi je drago što sam obnovila ovu temu i dobila nekoliko predivnih slika, naravno i dodatne podatke od bake bee, koje su me definitivno ponukale da i ja nabavim ovu super "vazdacrnu" biljku, Otok baš je simpa biljkica, ali složit ćeš se samnom da je ova nanina slika i njena biljkica zaista posebna kombinacija "crno-bijelo". Baka bea, zna se spremi mi. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |