Brdska palma- Chamaedorea elegans |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 7> |
Korisnik | |
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ajme šta su ti divne!!
![]() nisam znala da naraste tolika... ajd javi kako su biljke - jel ih se isplati razdvajat?? prije dva tri sam kupila palmu sreće u baumaxu i trenutno izgleda ljepše nego u dućanu, ali ima ih hrpetina... da ih razdvojim?? evo i slikica ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
evo pronašao sam i sliku stare palmice kod mame... |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Preljepe palmice.....
![]() no ona kod moje mame nakon skoro 20 godina izgleda da je odlučila otići u viječni spokoj...
![]() dostigla je tu negdje moju visini oko 1,70 m i da moglo bi se reć da sporo raste....
na godinu bi bacila 3 do 5 listova a svaki list je bio dužine od 90cm do 1,2 m... naravno sporom rastu pridonosi i to ako se pusti da cvijeta i radi te bobice....
no nikada iz tih bobica nije ništa niklo...
i eto kad mi je mama javila da palmica odlazi zamolila me da nađem novu
i tako na flora artu našao sam 2 male mikroskopske vazice za stvarno sitno novaca i odmah ih presadio jer su male vazice bile prekrcane...
dok sam se mučio ih presađivat prebroio sam 38 komada!!!
nisam niti imao toliko vazica...
mama kaže da je normalno da one slabije odumru... valjda bude preživjelo više primjeraka pošto sam ih odvojio...
ako prežive sve otvaram botanički vrt!...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
samaderu jos zovu i palmom srece
![]() |
|
![]() |
|
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
nije ali veoma lici , razlika je u obliku i velicini(duzini lista) ali je isto odrzavanje
|
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
jel je "Stražarska" ili nije??
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
To sam si i mislila!!!
![]() |
|
![]() |
|
malo vode a cesce orosavanje (umereno da se i tu ne pretera) vise prija
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Malo me zbunjujete, jer netko piše da se treba češće zaljevati a netko kaže rjeđe???
Ja sam svoju rijetko zaljevala (možda svakih 10-tak dana) i dobro je napredovala, tako da sam je išla presaditi.A onda sam se šokirala, zemlja je bila tako mokra da se skoro cijedilo iz nje...
Ja ipak mislim da ona treba jako malo vode!!!
![]() |
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
sve u svoje vrijeme,u subotu sve kućne biljke idu van na tušing i dopunjavanje,fala na upozorenju
![]() |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
jao vule ova palma ti je prekrasna , ali zar ne misliš da joj pod hitno treba malo nove zemljice i možda tuširanje listova .a tkođer i ovom fikusu koji vapi za malo novog hranjiva i prostora
|
|
![]() |
|
pridružujem se Prolječu sa istim pitanjem ja imam dvije ?
![]() |
|
![]() |
|
Moja me je oduševila, jer napreduje jako dobro, brzo raste!!!
Jučer sam je presadila tako da sada imam dvije!!!
![]() Ujedno molba za administratora, ako sam fulala a to znači da nije Stražarska palma, molim da se ta tema izbriše!!!
Hvala!!!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Jaglac želim ti dobrodošlicu i puno lijepog druženja sa nama!!! Inače sam čitala da se ne smije puno zaljevati pa sada oprezno s njom da ti ne ugine!!!
|
|
![]() |
|
Prolece zar ovo nije samadera(kako se vec pise) kucna palma ima vec tema o njoj |
|
![]() |
|
JAGLAC*16 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() Bila sam je nabavila pred par godina ali nije uspjelo znam samo da sam je previše zalijevala.Prošli tjedan ponovno je stigla u moj dom pa ćemo pokušati mijenjati iskustva.
|
|
![]() |
|
Ha, ha, malo razbijam monotoniju, jer mi je namještaj taman (užas)!!!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
O zgodna palmica, prvi put čujem za nju, a "pink" tegla je super.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Dragi moji, pošto sam malo gledala (a nisam vidjela) otvaram novu temu (konačno i ja) o jednoj jako lijepoj biljčici koja se zove Stražarska palma (koliko mi je poznato)!
Odmah isprika i zamolba za Administratora ako sam fulala, prebaci me molim te na pravo mjesto!!!
Naime ja sam tu palmu kupila prošle godine i odmah se u nju zaljubila, nekako mi je posebna, sva je nježna i da je ne hvalim.
Ako netko zna više o njoj (ja ne znam skoro pa ništa) neka nas prosvijetli!!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |