Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mali kaktus,
pročitala sam na nečijoj temi da su cure s mora komentirale kako u našim krajevima dugo traje zima i onda sve stigne za nekoliko dana. mislim da je to istina. vrt se naočigled popunjava i cvjeta. ovaj topli tjedan će napraviti čudo u vrtu. pravu salauku! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Hvala! Evo mene opet u tvome vrtu, onda znaš da mi je lijepo kada se vraćam!
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Krasan ti je avatar
![]() Krasna mi je ona košara koja se i Lantani sviđa ![]() Krasne lekcije o bilju nam daješ draga ![]() Za sve to lijepo, korisno i sve što dijeliš sa nama tebi ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
IRIS
značenje irisa je vjera, nada, mudrost, hrabrost i divljenje. Iris je bila grčka božica, glasnica Bogova i personifikacija duge a djelovala je kao veza između neba i zemlje. Ljubičasti irisi su bili posađeni na grobovima žena kako bi se pozvala božica smrti da ih vodi u zagrobni svijet. Drevni egipatski kraljevi su se divili egzotičnosti ovog cvijeta a crteži irisa su pronađeni u nekoliko egipatskih palača. Danas se uzgajaju u vrtovima iako se predivni primjerci mogu pronaći upravo u divljini. |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
molim vas da ispraznite sandučić
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
vidim da si nova na forumu pa ako možeš nešto naučiti i "prepisati" biti će mi drago. ![]() |
|
![]() |
|
![]() .....U vrtovima!Kad sunce k zapadu kreće? Al ja vidio sam znak; I sa sigurnošču znam da se Bog mojim uvijek šeće. Thomas Edward Brown |
|
![]() |
|
za tvoje posjete, za cvjetiće i najljepšu poruku koju si ostavila 4. travnja u mojem vrtu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sunce,rosa,rano jutro....
![]() (Hypericum polyhyllum) ![]() ![]() Ajuga ![]() Ajuga ![]() Marijanski čičak(Sylbum marianum) ![]() (Geum) ![]() (Sedum matrona) ![]() Presličica (muscari) ![]() (Oenothera missouriensis) ![]() Jastučac (aubrieta) ![]() (Saxifraga stolonifera) ![]() Potočnica(Brunnera) ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Slavujčice, samo mogu potpisati stih koji si navela i cijelu pjesmu ostaviti u tvojem vrtu, kao potpunu potvrdu velike Istine.
Ružičnjak mirisni, Bazen ukrasni, Špilja kamena - Najbolji učitelj mira stamena; A ipak budala Tvrdi da Boga nema - Boga nema! U vrtovima! Kad sunce k zapadu kreće? Al ja vidio sam znak; I sa sigurnošću znam da se Bog mojim uvijek šeće. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Anaida,ovo što si napisala cijelu pjesmu me asociralo na priču o sinu i ocu Mozzartu:
Dok bi mali Mozzart spavao, otac bi na klaviru odsvirao ljestvicu ali bez zadnjeg tona. Mozzart mlađi bi to čuo ,ustao se i odsvirao taj ton. Ja sam ovdje napravila obrnuto. Napisala sam kraj a ti početak, jer ova pjesma i govori o početku svih početaka. ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Meni je to najljepša pjesma o osjećaju koji imam kad vrtom šećem. I tvojim i svojim, i svim predivnim vrtovima ovdje na forumu.
U ljepoti, u ispunjenju, u treptaju vrtova vidim Stvoritelja. I dobrotu Njegovu.
Nisam mogla odoljeti a da ti ne ostavim cijelu pjesmu, kad sam uočila da je i tebi u dušu upisana.
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
koja milina doci u lijepi vrt ,vidit lijepe biljke i procitat predivnu pjesmu ....bas uzivam u tvom vrtu ...e da ,sad kad ugleda ovu variagiranu ajugu ,sjeti se da sam 3 puta je kupovala i sadila i dok se zelena siri i buja ta variagirana mi nestane ..nece me pa nece
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Sad možemo u tvom vrtu uživati od samog proljetnog početka
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Za ne povjerovati koliko se promijenilo i razbujalo za ova 3 dana!
Bože, koji je to gušt gledati kako sve naočigled raste i mijenja se. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
ali te zato bodjikavi ljepotani obožavaju ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Samo kratko : uživancija je biti kod tebe
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |