Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 85> |
Korisnik | |
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja opet pokusavam da mi procvjeta ako mi ne procvjeta i ove godine ide lagano zna se gdje :(
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Evo mojeg uzgojenog iz lukovice koju sam dobila od Mimar i uz pomoć privatnih instrukcija zna se koga, Vokia. Nadam se da se cvjetna stapka uspijela dobro razviti
![]() ![]() ![]() i "nerazvijeni" (kupljen takav, nadam se da će se i lukovica oporaviti jer je oštećena)
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Nerazvijeni, lukovica oštećena a ima dvije cvjetne stapke i toliko cvjetova... Pa koliko bi tek imao da je "normalna" lukovica!
![]() ![]() ![]() ![]() Ovo su moji lanjski naravski. Obični, lukovice stare preko 50 godina! Dobila sam ih kao poputbinu od svekrve kad sam selila u Rijeku.Naravno svake godine odijelim mlade lukovice,dosta sam ih i podijelila.Imala sam i bijeli s roza kao Tijin ali taj nije preživio. Ne znam zašto. Zato sad čekam da mi procvatu nanovo dobijene od Kat.ree i Mamaa-e.Lani nisu, valjda su još bili premladi.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Bako, ova je fotka snimljena pola sata nako što je kupljen, bila sam toliko sretna da imam "crvenoga" da ga zapravo nisam ni pogledala jako dobro kad je kupljen.Cvjetna stapka je fakat bila sva čudna, a dok sam vidjela da je i lukovica oštećena odmah sam ga porezala da se lukovica oporavi ako će to uopće biti moguće.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Baka i Tija lijepi amarilisi...Moji još debelo spavaju...Oniih 5 ili 6 posađenih u vrt nestrpljivo isčekujem, jer ovo im je prva zima...Jedna velika posuda maminih su spremljeni u konobi...Dok čekam sve te koji će tek doći, kupila sam jedan bijeli koji je lijepo krenuo....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() |
|
Cimi, jedan ali vrijedan. Ovi dupli su prekrasni!
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Vidim da svi imate lijepe amarilise
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Prekrasni amarilisi. Moji su posađeni uvrtu i nisam ih vadila, ni ove ni lanjske godine, pa ću njohove cvjetove (ako su preživjeli) imati možda tek u maju.
Zato mi sada vaši privlače pažnju jer su zaista predivni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Tija i Cimi imate prekrasne amarilise...svaka čast na uzgoju takvih ljepotana...nadam se da ću i ja jednom takve imati (pošto sam u stanu,to je malo teže)
|
|
![]() |
|
2201teice imam sad već 4 Amarilisa i tek sam jednog natjerala da mi cvate tako da o "časti" u uzgoju još je prerano govoriti. Možda je ovo tek početnička sreća? A opet se nadam da sam dobra slušačica vrlo korisnih savjeta. Ja svoje inaće neću ni pokušavati saditi vani.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Tija sve mi je jasno ;-) Sve će to doći samo od sebe samo se trebamo malo potruditi... Po tom pitanju i ja bi isto probala s njima al kad sam čitala Vokijeve postove čini mi se da ih nikad neću natjerat da cvatu.Obožavam amarilise ali mislim da mi to ne bu uspijelo...S druge strane vrijedi pokušati :-)
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Lani sam dobila lukovicu jednog crvenog za kojega je receno da cvate u zimu, vani (Dalmacija). Nisam povjerovala, ali on je napravio pupoljke u prosincu, i sada se sprema otvoriti cvijet, cijelo vrijeme je vani na buri i hladnoci. Zaista mi je drago da ga imam...
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Ja sam u 12 mjesecu imala procvjetani bijelo crveni kolibri amarilis sada ima dugačko lišće i neznam šta da radim s njime dali da ga stavim na mračno mjesto,zalijevam dalje ili ne ,bude li cvao još u ljeto ili bi trebao tek na zimu pomozite!
![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Zelenka, normalno ga dalje njeguj imaj ga na svijetlom mjestu, a kad dođe toplo stavi ga van- možeš ga posaditi i u vrt preko ljeta. Ako si ga kupila u dučanu a on ti izgleda nekako jadno onda ga obavezno izvadi iz tegle i provjeri lukovicu i korjenje ( makni sve što je trulo- operi lukovicu pod mlazom vode i pusti da ti se osuši lukovica, ponovno posadi ).
Negdje početkom 10. mj ga prestaneš njegovati, pustiš da ti se listovi uvenu i osuše ( ili ga vadiš iz vrta prije mrazeva ), staviš ga na hladno i tamno mjesto na mirovanje ( mirovanje je važno za ponovni ciklus ).
To je u kratkim crtama.
Sve ti je objašnjeno na ovim stranicama, naš dragi Voki je vrlo detaljno sve objasnio.
Odi na prve stranice i čitaj.
Pozdrav!
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Hvala sunceeee !:) Ma ja sam to pročitala i pridržavam se reda sa amarilisima koji su mi cvali u ljeto ali nisam znala da je postupak isti kada cvatu u zimi jer sam kolibrija kupila u zimi u cvijetu i tek mi je prije mjesec dan otpao cvijet pa neznam treba li mirovanje odmah ili 9 mjesecu ko i onima koji cvatu u ljeto
![]() |
|
![]() |
|
Zelenka evo još savjeta i uputa http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=51&PN=1
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |