Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 282> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
..i tvoja duša odmah dobije polet, kako si nam lijepo predočila slikom i rječju
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
postala si dio mog vrta! ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Mari
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
opet setam malo ovuda....al nikako se provozati do tebe....mozda za vikend....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Bila, vidjela, uzdisala, napunila baterije, sada mogu dalje na peglu |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
MARIJANSKI ČIČAK sylbum marianum
Ljekovita biljka mramorno prošaranih, bodljikavih listova koja se sama zasijava i nikne još istu godinu. Mlade tek izrasle biljčice bez problema preživljavaju kontinentalnu zimu i u proljeće počinju naglo rasti. Ime marijanski čičak je dobila po djevici Mariji, kojoj se mlijeko, kada je bježala od Heroda, prolilo po ovoj biljci. Sveta Hildegard je prije tisuću godina ovu biljku preporučavala za liječenje tumora i crvenog vjetra. Ova biljka se koristi u liječenju jetre. U sebi ima silimarin. Lljekovit je i list i plod i sjeme. List se lakše upotrebljava u čajnim smjesama za bolesti jetre,pankreasa i žući. Sjeme se koristi kao tinktura i prašak. Čičak čudotvorno djeluje na jetrene ćelije i uspjeva regenerirati one koje nisu previše oštečene. Dobar je za lječenje ciroze, hepatitisa, masne jetre, narkomanske jetre, alkoholičarske jetre pa čak i za otrovanu jetru. Dobro je kod ove biljke što je bezopasna za sve ostalo u tijelu. Zato nije loše preventivno uzimati čaj od ove biljke jer nam je jetra izložena svakojakim otrovima koje konzumiramo. Mlado lišće koje nije dobilo bodlje priprema se kao špinat ili blitva. Ovo je još jedna biljka koja nosi Gospino ime i koja ga je sigurno zaslužila |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Dosetala sam iz znatizelje ! Priznam , htjela sam vidjeti da li ima novih slikica !
![]() |
|
![]() |
|
Mona
![]() |
|
![]() |
|
moon
![]() |
|
![]() |
|
slikica će biti i to sve ljepših...nadam se. |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
kopiram ovaj post koji sam našla u tvom vrtu i spokojno idem na počinak.....lijep je što postojiš - ti i tvoj vrt
![]() Vrt je nešto predivno, Božje djelo! Ružičnjak mirisni, Bazen ukrasni, Špilja kamena - Najbolji učitelj mira stamena; A ipak budala Tvrdi da Boga nema - Boga nema! U vrtovima! Kad sunce k zapadu kreće? Al ja vidio sam znak; I sa sigurnošću znam da se Bog mojim uvijek šeće. Thomas E. Brown Ljubav mi je sve objasnila,? ljubav sve razriješila - ? stoga obožavam tu Ljubav,? ma gdje ona bila.?? |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Sigurna sam u to ! Najvise me odusevljavaju kombinacije sa kamenom ; ja to jos nisam ostvarila ali spremam se !
![]() |
|
![]() |
|
znam da svoj vrt tek stvaraš pa ako možeš nešto naučiti ili dobiti kakvu ideju, biti će mi drago. Ako te bilo šta zanima uvijek me možeš pitati jer sam prošla sve faze u uređenju vrta i puno naučila na vlastitim greškama. Biljaka imam jako puno i sve sam ih skupljala jednu po jednu. Kada sam počella stvarati vrt nije bilo CIFa i cvjetnih prijateljica koje su spremne ispuniti svaku želju. uz ovakvo društvo i tvoju ljubav prema cvijeću, uskoro ćeš uživati i puniti baterije u svom vrtu. |
|
![]() |
|
željela bih dati savjet u vezi gredice sa kamenom. da bi gredica bila efektna i došla do izražaja ne ovisi toliko o biljkama koje na njoj rastu. najvažnija stvar je da se gredica IZDIGNE od tla. to se moe postiči dodavanje zemlje ili vađenjem postoječe tako da se na dno stavljaju krhotine cigle,crijepa,dodaje šljunak i kamenčići. to se može napraviti na samo jednom djelu gredice ili na sredini. iza povišenja se sade rastom višlje biljke. ispod kamenja koje mi je manje ja stavljam ciglu, biljke to pokriju a kamenje izgleda puno veće. za koji dan u mojem vrtu će pola kamenja biti pokriveno.jer ja sadim vrt sa cvijećem a ne kamenjem i ne treba ga puno,dovoljno da malo proviruje. kada slažeš kamenje u vrt nemoj praviti krugove i obrube. pravi kamenjar izgleda kao da je kamenje skotrljano sa brda pa gdje stane. |
|
![]() |
|
11111
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() Mislim da svako doba ima nešto lijepo, ali proljeće kada se sve budi je prelijepo, pa tako i u tvom vrtu. |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
drago mi je lilie,nisam ja tebe zaboravila.
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ovo s kamenjem mi je baš dobro došlo,jer pravim novi dio vrta.hvala na savjetima
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
ajama drago mi je ako sam ti pomogla kakvim savjetom.
nadam se da ćeš nam i pokazati što si napravila. želim da ti sve cvjeta! ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |