Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 23:37
..i tvoja duša odmah dobije polet, kako si nam lijepo predočila slikom i rječjusmile57 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 23:41
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Samo kratko : uživancija je biti kod tebe[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/emot114.gif" height="147" width="147" align="absmiddle" alt="smile57" />
aralija,drago mi je što mi se često javiš, napišeš lijepu poruku.
postala si dio mog vrta!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 21:13
Mari
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 21:33
opet setam malo ovuda....al nikako se provozati do tebe....mozda za vikend....
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 21:44

Bila, vidjela, uzdisala, napunila baterije, sada mogu dalje na peglu LOL!

Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 22:26
MARIJANSKI ČIČAK    sylbum marianum

Ljekovita biljka mramorno prošaranih, bodljikavih listova koja se sama zasijava i nikne još istu godinu.
Mlade tek izrasle biljčice bez problema preživljavaju kontinentalnu zimu i u proljeće počinju naglo rasti.

Ime marijanski čičak je dobila po djevici Mariji, kojoj se mlijeko, kada je bježala od Heroda, prolilo po ovoj biljci.

Sveta Hildegard je prije tisuću godina ovu biljku preporučavala za liječenje tumora i crvenog vjetra.

Ova biljka se koristi u liječenju jetre.
U sebi ima silimarin.
Lljekovit je i list i plod i sjeme.
List se lakše upotrebljava u čajnim smjesama za bolesti jetre,pankreasa i žući.
Sjeme se koristi kao tinktura i prašak.

Čičak čudotvorno djeluje na jetrene ćelije i uspjeva regenerirati one koje nisu previše oštečene.
Dobar je za lječenje ciroze, hepatitisa, masne jetre, narkomanske jetre, alkoholičarske jetre pa čak i za otrovanu jetru.

Dobro je kod ove biljke što je bezopasna za sve ostalo u tijelu.
Zato nije loše preventivno uzimati čaj od ove biljke jer nam je jetra izložena svakojakim otrovima koje konzumiramo.

Mlado lišće koje nije dobilo bodlje priprema se kao špinat ili blitva.

Ovo je još jedna biljka koja nosi Gospino ime i koja ga je sigurno zaslužila
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 22:37
pročitala
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 22:39
Dosetala sam iz znatizelje ! Priznam , htjela sam vidjeti da li ima novih slikica !  Wink Nasla sam poucne savjete !
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 22:49
Mona
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 22:50
moon
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 22:55
Originalno poslano od člana gute Fee gute Fee napisao:

Dosetala sam iz znatizelje ! Priznam , htjela sam vidjeti da li ima novih slikica !  [IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" /> Nasla sam poucne savjete !

gute drago mi je da si došetala i uvijek si rado viđen gost u mojem vrtu.
slikica će biti i to sve ljepših...nadam se.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:17
kopiram ovaj post koji sam našla u tvom vrtu i spokojno idem na počinak.....lijep je što postojiš - ti i tvoj vrt   

Vrt je nešto predivno, Božje djelo!
Ružičnjak mirisni,
Bazen ukrasni,
Špilja kamena -
Najbolji učitelj mira stamena;
A ipak budala
Tvrdi da Boga nema -
Boga nema! U vrtovima! Kad sunce k zapadu kreće?
Al ja vidio sam znak;
I sa sigurnošću znam da se Bog mojim uvijek šeće.

Thomas E. Brown
Ljubav mi je sve objasnila,?
ljubav sve razriješila - ?
stoga obožavam tu Ljubav,?
ma gdje ona bila.??
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:17
Sigurna sam u to ! Najvise me odusevljavaju kombinacije sa kamenom ; ja to jos nisam ostvarila ali spremam se !    blume-0488.gif%20von%20123gif.de%20Download%20&%20Grußkartenversand
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:21
Originalno poslano od člana FLORAMYE FLORAMYE napisao:

Bila, vidjela, uzdisala, napunila baterije, sada mogu dalje na peglu [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley36.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="LOL" />!

FLORAMY,drago mi je vidjeti da si često u mom vrtu.
znam da svoj vrt tek stvaraš pa ako možeš nešto naučiti ili dobiti kakvu ideju, biti će mi drago.
Ako te bilo šta zanima uvijek me možeš pitati jer sam prošla sve faze u uređenju vrta i puno naučila na vlastitim greškama.
Biljaka imam jako puno i sve sam ih skupljala jednu po jednu.
Kada sam počella stvarati vrt nije bilo CIFa i cvjetnih prijateljica koje su spremne ispuniti svaku želju.
uz ovakvo društvo i tvoju ljubav prema cvijeću, uskoro ćeš uživati i puniti baterije u svom vrtu.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:37
Originalno poslano od člana gute Fee gute Fee napisao:

Sigurna sam u to ! Najvise me odusevljavaju kombinacije sa kamenom ; ja to jos nisam ostvarila ali spremam se !    [IMG]http://www.123gif.de/gifs/blumen/blume-0488.gif" width="105" alt="blume-0488.gif%20von%20123gif.de%20Download%20&%20Grußkartenversand" />

gute,
željela bih dati savjet u vezi gredice sa kamenom.
da bi gredica bila efektna i došla do izražaja ne ovisi toliko o biljkama koje na njoj rastu.
najvažnija stvar je da se gredica IZDIGNE od tla.
to se moe postiči dodavanje zemlje ili vađenjem postoječe tako da se na dno stavljaju krhotine cigle,crijepa,dodaje šljunak i kamenčići.
to se može napraviti na samo jednom djelu gredice ili na sredini.
iza povišenja se sade rastom višlje biljke.
ispod kamenja koje mi je manje ja stavljam ciglu, biljke to pokriju a kamenje izgleda puno veće.
za koji dan u mojem vrtu će pola kamenja biti pokriveno.jer ja sadim vrt sa cvijećem a ne kamenjem i ne treba ga puno,dovoljno da malo proviruje.

kada slažeš kamenje u vrt nemoj praviti krugove i obrube.
pravi kamenjar izgleda kao da je kamenje skotrljano sa brda pa gdje stane.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:40
11111
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:45
vrtom.
Mislim da svako doba ima nešto lijepo, ali proljeće kada se sve budi je prelijepo, pa tako i u tvom vrtu.
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 23:47
drago mi je lilie,nisam ja tebe zaboravila.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 09:15
ovo s kamenjem mi je baš dobro došlo,jer pravim novi dio vrta.hvala na savjetima
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 22:33
ajama drago mi je ako sam ti pomogla kakvim savjetom.
nadam se da ćeš nam i pokazati što si napravila.
želim da ti sve cvjeta!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.