Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 136> |
Korisnik | |
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Flavia molim te pogledaj na str. 29 sliku Matildinog clematisa jer imam takvog a neznam kako se zove ni ništa o njemu. Cvijetao mi je samo prvu godinu. Prošlu godinu su mi ga pojeli puži, dok sam ja skužila šta se događa on je bio zbrisan sa lica zemlje. Ove godine mi je potjerao iz zemlje. Ima neke dvije žalosne grančice koje su jako blijede i sitnih listića. Redovito ga prihranjujem kao i ostale a on je i dalje jadan. Meni se čini da nema namjeru cvijetati. Ako znaš neki savijet napiši mi. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Bok kat.rea !
Moj prijatelj je kupio Rouge kardinal i na slici mu je intezivno crven. ja bi rekla da je moj biskup u njih je oprava ljubičasta a u kardinala je crvena. ti meni kupi kardinala ako naiđeš.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() |
|
![]() |
|
jelence1301 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 29 |
zna li možda tko gdje bi se moglo nabaviti clematis Capitaine Thuilleaux? Vidjela sm ga pred par tjedna u punom cvatu pred jednom kućom dok sam vozila na posao..i zamalo sletila s ceste..koliki cvjetovi..
![]() otad ga vrebam, al uzalud...za utjehu sam zato udomila Rouge Cardinal, miss Bateman i dr.Ruppel..ponestaje mi mjesta u vrtu
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea to i jest bila šala mala
![]() |
|
![]() |
|
jelence1301 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 29 |
ovo sam našla na netu za clematis cardinal rouge-ovdje piše da spada u 2.grupu? iako mi na etiketi pisalo da cvate samo od7.do 9mj.
Cardinal rouge:
pruning: group 2
V-VI / VII-IX
-25°C
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Curice drage, puno vam je klematisa crvene boje na etiketama, ali u stvarnosti niti jedan nije baš realno crven, svi oni imaju u sebi neku ljubičastu nijansu, naravno osim bijelih
![]() |
|
![]() |
|
Flavia u pravu si, moj ima neku nijansu crvene boje naročito tek procvijetani cvijetovi, ali moj nije sigurno 3. grupa, to me buni. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
antonija evo boje cvijeta mog rouge cardinala (slika je od lani)
![]() moram pokušati uspješno uzeti pelcer tatinog, ne znam mu ime, ali ima prekrasne tamnocrvene baršunaste cvjetove |
|
![]() |
|
natalija krasan ti je
![]() |
|
![]() |
|
LJudi moji je li to moguće
![]() FLAVIA pomagaj, razvrstavuj, sortiraj......
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Natalija draga, ovaj tvoj klematis nije Rouge Cardinal, nego Ville de Lyon, sigurno, 3. grupa. Ville de Lyon je specifičan jer ima kao tamnije roza rub na laticama, a tvoj je sigurno taj.
Antonija, eto baš mi je drago da si uspjela nabaviti klematise
![]() prije svega, svima trebaš osigurati hlad za podnožje, a prije sadnje trebalo bi ih s teglama staviti u vodu na sat-dva.
Ernest Markham - 3. grupa, makar ranije cvate kao i Rouge Cardinal, koji je isto 3. grupa. Karakteristika 3. grupe je ta da cvatu isključivo na ovogodišnjim granama i zato ih treba niže orezivati u rano proljeće da bi se postigla bujnija cvatnja. Što se tiče crvene boje, samo ti je na etiketi crven, inače je realno u magenta boji, poput tonera za printer.
Piilu - 2. grupa, cvate u prvoj turi duplim cvjetovima, kasnije jednostrukim
Polish Spirit - 3. grupa, cvjetovi su mu malo povinuti prema dolje, krasne tamno ljubičaste boje
Xerxes (drugi naziv Elsa Spaeth) krasan veliko cvjetni svjetlije lila klematis koji pripada 2. grupi
![]() evo vam curice, ovdje možete skinuti enciklopediju o klematisima na engleskom, bogato ilustriranu
|
|
![]() |
|
FLAVIA hvala ti na informacijama, makar si me razočarala šta se tiče crvene boje. Preporuči mi kojega crvenog trebam tražiti da mi bude baš crven, a koji je intezivno plav ali baš plav i baš crven.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
flavia hvala
mislim da negdje još imam oznaku tog clemantisa i da baš piše da je r. c., ali tebi svakako više vjerujem nego njima, jer u trgovinama i na deklaracijama svašta napišu, papir sve podnosi i samo pravi zaljubljenici najčešće su i pravi poznavatelji |
|
![]() |
|
Antonija, napisala sam ti već gore da ne postoje čisto crveni odnosno čisto plavi klematisi, boja cvijeta uvijek u sebi ima neku nijansu koja vuče na lila, odnosno na tamno rozo, ovisno o vrsti, a ako tražiš čiste realno crvene, odnosno realno plave boje, onda to kod klematisa sigurno nećeš naći. Najplaviji od svih su President (2.grupa) Multi Blue (2 grupa) i Jackmanii (3. grupa), a najcrveniji (više bordo na tamnorozo) Westerplatte (2. grupa) Niobe (2. grupa), Rouge Cardinal (3. grupa). To sam navela sorte kojih najčešće možemo kupiti kod nas. I da, nisam te ja razočarala nego si ti možda imala prevelika očekivanja od biljke koju još dovoljno ne poznaješ.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
ove godine sam posadila svog prvog clematisa koji je kupljen kao Rouge cardinal. i procvao je baš danas kad je opći potop i kiša pada kao da neće stati još barem mjesec dana. za sada ima dva roza, ali baš ono roza cvijeta. ni blizu bordo.... ali nema veze, lijep je i ovako. pokraj njega je posađen još jedan koji bi trebao biti President ali kakve će zapravo biti boje to ćemo tek vidjeti....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Uploaded with ImageShack.us Ponosno predstavljam mog DR. RUPEL, koji je posađen ovo proljeće. Mislim da spada u 3. skupinu,jer grančice rastu i formiraju se pupovi, što bi značilo da cvate na novim izbojima. Flavia jesam u pravu?
|
|
![]() |
|
Antonija, to ti je Piilu, 2 grupa, a ne Dr. Ruppel. Cvate prvu cvatnju na starim izbojima, kasnije na novim izbojima. Kad je stariji, prvi cvjetovi mu budu dupli, a kasnije jednostruki sa 6 ili 4 latice.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |