Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 136>
Korisnik
Poruka
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2010 u 17:42

Flavia molim te pogledaj na str. 29 sliku Matildinog clematisa jer imam takvog a neznam kako se zove ni ništa o njemu. Cvijetao mi je samo prvu godinu. Prošlu godinu su mi ga pojeli puži, dok sam ja skužila šta se događa on je bio zbrisan sa lica zemlje. Ove godine mi je potjerao iz zemlje. Ima neke dvije žalosne grančice koje su jako blijede i sitnih listića. Redovito ga prihranjujem kao i ostale a on je i dalje jadan. Meni se čini da nema namjeru cvijetati. Ako znaš neki savijet napiši mi.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2010 u 17:46
Bok kat.rea !
Moj prijatelj je kupio Rouge kardinal i na slici mu je intezivno crven. ja bi rekla da je moj biskup u njih je oprava ljubičasta a u kardinala je crvena. ti meni kupi kardinala ako naiđeš.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2010 u 21:49
smile96Antonija baš si me dobro nasmijala.
Na vrh
jelence1301 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jelence1301 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 15:30
zna li možda tko gdje bi se moglo nabaviti clematis Capitaine Thuilleaux? Vidjela sm ga pred par tjedna u punom cvatu pred jednom kućom dok sam vozila na posao..i zamalo sletila s ceste..koliki cvjetovi..smile39
otad ga vrebam, al uzalud...za utjehu sam zato udomila Rouge Cardinal, miss Bateman i dr.Ruppel..ponestaje mi mjesta u vrtu Smile
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 17:31

Uploaded with ImageShack.us

Evo moga žalosnog klematisa! Molim pomoć!!!!!!!!!!!smile143
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 17:41
kat.rea to i jest bila šala malaWink!!!!!!!!!!!
Na vrh
jelence1301 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jelence1301 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 18:15
ovo sam našla na netu za clematis cardinal rouge-ovdje piše da spada u 2.grupu? iako mi na etiketi pisalo da cvate samo od7.do 9mj.
Cardinal rouge:
pruning: group 2

200 cm.

V-VI / VII-IX
-25°C
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 21:31
Curice drage, puno vam je klematisa crvene boje na etiketama, ali u stvarnosti niti jedan nije baš realno crven, svi oni imaju u sebi neku ljubičastu nijansu, naravno osim bijelih Big%20smile Kod klematisa Rouge Cardinal boja varira od bordo...preko tamno rozo do magenta....ovisno o količini sunca, starosti biljke i starosti samog cvijeta.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 07:26

Flavia u pravu si, moj ima neku nijansu crvene boje naročito tek procvijetani cvijetovi, ali moj nije sigurno 3. grupa, to me buni.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:00
antonija evo boje cvijeta mog rouge cardinala (slika je od lani)

moram pokušati uspješno uzeti pelcer tatinog, ne znam mu ime, ali ima prekrasne tamnocrvene baršunaste cvjetove

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:26
natalija krasan ti jesmile55.Ovaj mi ne izgleda baršunast ili slika vara, moj jest baršunast, vidi se na slici. Mene buni to što moj 100% nije 3. grupa. Zato mislim da nije crveni kardinal.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 11:28
LJudi moji je li to mogućesmile83!!!!!!!! Moje višetjedno obilaženje superkonzuma se isplatilo. Kupila samCRVENI "ERNEST MARKHAM"  "PIILU" "POLISH SPIRIT" (VITICELLA-HYBR.), "XERXES"
FLAVIA pomagaj, razvrstavuj, sortiraj......
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 13:14
Natalija draga, ovaj tvoj klematis nije Rouge Cardinal, nego Ville de Lyon, sigurno, 3. grupa. Ville de Lyon je specifičan jer ima kao tamnije roza rub na laticama, a tvoj je sigurno taj.
Antonija, eto baš mi je drago da si uspjela nabaviti klematise Clap. Dobar ti je izbor, pa evo par informacija;
prije svega, svima trebaš osigurati hlad za podnožje, a prije sadnje trebalo bi ih s teglama staviti u vodu na sat-dva.
Ernest Markham - 3. grupa, makar ranije cvate kao i Rouge Cardinal, koji je isto 3. grupa. Karakteristika 3. grupe je ta da cvatu isključivo na ovogodišnjim granama i zato ih treba niže orezivati u rano proljeće da bi se postigla bujnija cvatnja. Što se tiče crvene boje, samo ti je na etiketi crven, inače je realno u magenta boji, poput tonera za printer.
Piilu - 2. grupa, cvate u prvoj turi duplim cvjetovima, kasnije jednostrukim
Polish Spirit - 3. grupa, cvjetovi su mu malo povinuti prema dolje, krasne tamno ljubičaste boje
Xerxes (drugi naziv Elsa Spaeth) krasan veliko cvjetni svjetlije lila klematis koji pripada 2. grupi
smile113
evo vam curice, ovdje možete skinuti enciklopediju o klematisima na engleskom, bogato ilustriranu
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 13:39
FLAVIA hvala ti na informacijama, makar si me razočarala šta se tiče crvene boje. Preporuči mi kojega crvenog trebam tražiti da mi bude baš crven, a koji je intezivno plav ali baš plav i baš crven.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 14:17
flavia hvala
mislim da negdje još imam oznaku tog clemantisa i da baš piše da je r. c., ali tebi svakako više vjerujem nego njima, jer u trgovinama i na deklaracijama svašta napišu, papir sve podnosi i samo pravi zaljubljenici najčešće su i pravi poznavatelji
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 14:28
Antonija, napisala sam ti već gore da ne postoje čisto crveni odnosno čisto plavi klematisi, boja cvijeta uvijek u sebi ima neku nijansu koja vuče na lila, odnosno na tamno rozo, ovisno o vrsti,  a ako tražiš čiste realno crvene, odnosno realno plave boje, onda to kod klematisa sigurno nećeš naći. Najplaviji od svih su President (2.grupa) Multi Blue (2 grupa) i Jackmanii (3. grupa), a najcrveniji (više bordo na tamnorozo) Westerplatte (2. grupa) Niobe (2. grupa), Rouge Cardinal (3. grupa). To sam navela sorte kojih najčešće možemo kupiti kod nas. I da, nisam te ja razočarala nego si ti možda imala prevelika očekivanja od biljke koju još dovoljno ne poznaješ. WinkBig%20smile 
Natalija, nema na čemu, uvijek podijelim svoje iskustvo ako mogu ikome time pomoći, a deklaracije, to je priča za sebe, znaš i sama, još si sretan ako je ta vrsta koja je napisana na deklaraciji, a slikice na deklaracijama su gotovo redovito malo "uljepšane" Smile
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 16:02

ove godine sam posadila svog prvog clematisa koji je kupljen kao Rouge cardinal. i procvao je baš danas kad je opći potop i kiša pada kao da neće stati još barem mjesec dana. za sada ima dva roza, ali baš ono roza cvijeta. ni blizu bordo.... ali nema veze, lijep je i ovako. 

pokraj njega je posađen još jedan koji bi trebao biti President ali kakve će zapravo biti boje to ćemo tek vidjeti.... 
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 17:11
SmileFlavia hvala na edukaciji.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 17:35

R

Uploaded with ImageShack.us

Ponosno predstavljam mog DR. RUPEL, koji je posađen ovo proljeće. Mislim da spada u 3. skupinu,jer grančice rastu i formiraju se pupovi, što bi značilo da cvate na novim izbojima. Flavia  jesam u pravu?
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 17:47
Antonija, to ti je Piilu, 2 grupa, a ne Dr. Ruppel. Cvate prvu cvatnju na starim izbojima, kasnije na novim izbojima. Kad je stariji, prvi cvjetovi mu budu dupli, a kasnije jednostruki sa 6 ili 4 latice.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.