Chat - Brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 113> |
Korisnik | |
hippy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja to više i ne moram pisati ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jassi ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1545 |
moram provjeriti...i dalje trazim.......
|
|
![]() |
|
Gogs ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
Djevojčice, ima li netko čitanku Sunce na prozorčiću (to je čitanka za prvi razred iz 70-ih)ili za prodati ili posuditi da nešto iskopiram
![]() |
|
![]() |
|
jassi ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1545 |
a zakaj ne zguglas jel ima neki antikvar ili duvan z aprodati
|
|
![]() |
|
http://arhiva.sanjamknjige.hr/katalog/index.asp?p=izdav&s=45
evo tu za 60 kn
|
|
![]() |
|
Gogs ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
Jassi, hvala ti ali to je pjesmarica a ja tražim staru crvenu čitanku već 10-ak godina, što po sajmovima što po antikvarijatima ali nema.Možda netko ima na tavanu pospremljenu .To ti je prekrasna čitanka , šteta da se takve više ne štampaju. Možda ću imati uspjeha u potrazi
|
|
![]() |
|
ma probaj ih nazvati, mozda imaju ili znaju ...ja kasnije jos potrazim na net-u
|
|
![]() |
|
zovem ali se nitko ne javlja, možda imaju gablec ali zvati ću ponovo, ako imaš volje za pretragu HVALA
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mislim da sam ja učila iz te čitanke , ali to je bilo pred nesmijem ni reći koliko godina, ili možda nisam, ali kako je moja mama bila učiteljica poznajem i kasnije knjige, ili možda od moje djece. Pogledat ću u nedjelju kod mame, možda je još uvijek negdje spremljena
pa ti javim.
Je li u njoj ona pjesma
Kad bi meni mladom
bila lađa data
sa pramcem od srebra
i s krmom od zlata...
Ne mogu vjerovati da još uvijek znam cijelu
|
|
![]() |
|
Zlatna lađa
Kad bi meni mladom Bila lađa data Sa pramcem od srebra I s krmom od zlata, Od šarenog drva Vesla bih tesao, Od bijele svile Jedra bih joj tkao. Plovio bih njome Preko modra vala; Jedrio, veslao Od žala do žala. A kad bih svijet Obišao cio, Tu bih lađu svoju Svačim napunio. Donio bih majci Svega blaga dosti... |
|
![]() |
|
hippy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 0 |
Jassi, draga, zaboravi ono sa antisklerinom....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ne, to ti je čitanka za drugi razred i čitanka se zvala Zlatna lađa a u njoj je ta pjesmica.Sunce je godina ranije - generacijo moja? unutra ti je
jednog jutra u gaju ptice digle graju je li slavlje je li buna ne danas je sat računa... i neka o baki koju baš i ne znam, Ako sretneš moju baku, negdje samu na sokaku, ti joj priđi srca laka, kao da je tvoja baka. ili krava čita novine u carstvu hladovine. Dva je slova pročitala a tri lista progutala Čekam nedjelju |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Jassy, nastavak
djedu štap sa glavom
od slonove kosti
|
|
![]() |
|
jao poznato mi jako....nemrem ju dozvat u glavu.......
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
sićan se te čitanke,ja sam učila iz nje,sad kad sam pročitala ovu pjesmicu...
![]() |
|
![]() |
|
Ajme...vidi tko je nama došao na foruma.....moja prva virtualna prijateljica: MIŠKOPIŠKO!!!!!!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
di jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
miskopiskoooooooooooooooooooooo
zakaj ti mene ne volisssssssssssssssss
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
![]() |
|
spring ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Mi se vratili sa sanjakanja... bilo nam je suuuper... evo dijete mi spava... nadam se duže nego jučer!!
|
|
![]() |
|
jao blago tebi, ja dojdem kasno pa nista od toga,,,,danas cu probati...jedva cekam da dobijem salveticeeeeeeeeeeeeeeeeee..lalalaaaaaaa
|
|
![]() |
|
spring ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Ja nisam od Božića ništa radila... imam par ideja ali mm mora nekaj ispiliti pa čekam na njega...
ma vrijeme mi je da krenem!! I ja jedva čekam slaveteeeee |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 113> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |