Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 321322323324325 407> |
Korisnik | |
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niklo mi ih je 12 cca možda još koji nikne... nije neka klijavost jer imala sam 20 kupljenih sjemenki i čini mi se 18 od beboline ali dobro bolje išta nego ništa...skoro sam sve zeznula pa sam jako zadovoljna... a i di bi sa svima da su sve nikle :P
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@zmaj, krasne su ti bebe
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Svaka čast!!!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo su moji sijanci od prije godinu dana Prije desetak dana sam primjetio da su krenuli s vegetacijom, počeli su izrastati novi listići Na prozorskoj su polici iznad radijatora, zalijem ih obilnije kad se supstrat na površini posuši Posađeni su u terakotne posude u blago lužnati, veoma propusni supstrat |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
I od mojih će biti nešto
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
bit će nešto od mojih :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Predivni su ti adeniumi Pinus!
Da bar ovo sunce ostane!! Pupovi rasu, bebači napreduju... Divota! |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Tako je i kod mene u stanu.Kod mene je jedini nedostatak,manjak direktnog sunca
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Preko dana od 20 – 23 C u zavisnosti od vremenskih uvjeta (oblačno – sunčano) a preko noći oko 17 - 18 C.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
pinus, kolika im je temperatura?
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Pinus,zanimljiva kombinacija
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
@Pinus
![]() Ovako nešto je uistinu rijetkost
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Pinus,koje li divote!
![]() Natalija,hvala na objašnjenju,budem se strpila onda još malo i nabavila adekvatnu zemlju,da ne reskiram. ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() Evo i to, adenium i snijeg. Ova kombinacija vjerojatno na Tajlandu ne ide zajedno. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
za skidanje ljuskice je netko već bio napisao dobar savjet - poprskati je da se navlaži pa je nježno skinuti,
moji lanjski sijanci su presađeni u one najmanje teglice, svaki za sebe, sve teglice su u jednoj plitici pa kad mislim da su žedni ulijem malo, ali malo, vode u podložak svaki uzme "po guc", ili špricnem zemlju oko svakoga posebno, ali i na to jako pazim, mislim na količinu vode koju pošpricam mislim da je za sve sukulente zlatno pravilo - bolje manje nego više, lako je dodati još koju kap maris ja sam sijala u običnu zemlju, samo što sam dodala pijeska, ali mislim da je bio presitan i da je zgusnuo supstrat i držao vlagu, bilo je dosta plijesni (nju preporučuju rješiti posipanjem cimetom) da sad sijem, uzela bi krupniji, zbog drenaže |
|
![]() |
|
Da,znam
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Znaš Tea da ih nisam posijala u čašice već su mi svi u jednom ,s pregradama(12 kom).Mogu jedino pipati s prstima odozgora.Imaš pravo,sad si razmišljam,bolje se s njima barata kad su odvojeno posijani,lakše se folija miče i provjerava vlažnost zemlje...Ovako kad mi je folija zategnuta preko svih moram ju trgati,malo po malo tamo gdje su niknuli.
|
|
![]() |
|
maris,podigni čašicu pa ćeš osjetiti ako je teža onda ima dosta vlage,a primjetiti ćeš kolko fali vlage kad bude laganija.Probaj tako
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 321322323324325 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |