Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 82> |
Korisnik | |
getano77 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav od nove forumašice i ljubiteljice cvijeća.
Ljubav prema ljubicama nasljeđena je od moje mame, pa evo sada mogu reći da su moje ljubice većinom pelcana djeca ljubica od moje mame :). Trenutno ih nemam puno - samo 5, no kako sam na ovom forumu vidjela neke prekrasne vrste koje bi sigurno htjela imati, mislim da ću na svojem prozoru skoro morati napraviti mjesta.
Međutim, imam jedno pitanje za vas forumaše - ja osobno imam određenu teoriju da se neka vrsta cvijeća slaže sa drugom, a sa nekima se ne slaže. Nekako sam u svojoj "cvjetnoj" praksi zaključila da se moje ljubice dobro slažu sa mojih orhidejama (znači cvijećem koje cvjeta) ali se ne slažu primjerice sa kaktusima, fikusima, drvom života.... Odnosno ako se ne slažu, ljubica ne cvjeta i ne dobiva nove listove (a inače stalno cvjetaju, a drugi se počne sušiti (čak i okreće listove na drugu stranu). Tako da po stanu imam grupice. I od nedavno sam nabavila cvjetnice kala (tek su izašle iz gomolja) i zanima me da li netko ima kakvih iskustava kakva je "komunikacija" između ta dva cvijeta.
Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Milice, Osmocote je dobar, ali treba paziti na formulaciju. Za ljubice je najbolje uravnotezeno gnojivo 15-15-15, ili, u periodima kada se forsira cvatnja, gnojivo sa visokim fosforom (srednji broj). Osmocote se prodaje samo u dvije formulacije kod nas, jedna je ona pogodna za hibiskuse, nesto kao 15-9-12, to nije bas naj-naj za ljubice. Drugu ne znam, provjeri.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
getano77 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Nina, hvala na savjetu.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Bebolina, što god imaš od cvijetića sve je prelijepo.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Sve su prelijepe. Od Getanovih mi se najvise svidja ona plava sa bijelim rubom, a od Bebolininih plava dupla. Evo sam moje malo sliknula iz daljine. Nevjerojatno je kako cvatu, nisam promijenila zemlju vec godinu dana, i vecina je jos u onim najmanjim posudicama za kavu, ali srcu prihranu na koncic.
Uploaded with ImageShack.us
I ova mala, nabavljena kao "divlja africka ljubicica", predak ovih uzgojenih. Ocekivala sam da je to nesto snazno, medjutim to je jedna mala nevjerojatna krzljavica, neobicno lijepih listica i skromnih cvjetica:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
ivana30 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Mogu zamoliti nekoga od vas da mi pošalje neke vrste.Trošak slanja bi snosila ja naravno.....MOLIM VAS :)
edit moderator: molim ne žicati po temama o cvijeću pridržavajte se pravila foruma |
|
![]() |
|
ivana30 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
sorry...nisam čitala pravile...neće se ponoviti
|
|
![]() |
|
merylyn ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Pozdrav svima ! Evo, nova sam na forumu ! Unazad par dana cesto sam pregledavala ovu temu i morala sam se registrirati ! Ljubicice su vam prekrasne !
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
merylyn dobrodošla na CIF
![]() ako imaš afr.ljubičica...slobodno nam ih pokaži
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
predivne su Silvestra.....
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Saintpaul, prekrasna ti je ova ljubičica, tako nježna
![]() Ja sam puno ljubičica dala mami, ostale su mi samo dvije "stare ":
![]() ![]() A sad sam počela skupljati ispočetka. Dobila sam puno listića od Jagode ( Jagoda sve imaju bebe i već su rasađene, hvala ti puno
![]() ![]() ![]() U subotu me je Camellia pak razveselila s jednom preslatkom ljepoticom, moja kćer je odmah rekla da je ko sladoled
![]() Camellia još jednom zahvaljujem
![]() Moram vam je pokazati:
![]() Uglavnom, toliko ste predivnih ljubičica tu pokazali da nisam mogla naći cjepivo protiv zaraze
![]() Pozdrav svim mojim donatoricama i svim ljubiteljima ljubičica
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...nikad ne bih pomislila da će se diviti afričkim ljubičicama, no, sve mi se više sviđaju ovi novi varjeteti...horti, krasne su
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
A, pauza je sa cvatnjom kod mene....Spremaju se za jesen, ocito....jedva cekam!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |