Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 82>
Korisnik
Poruka
getano77 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje getano77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 14:08
Pozdrav od nove forumašice i ljubiteljice cvijeća.
Ljubav prema ljubicama nasljeđena je od moje mame, pa evo sada mogu reći da su moje ljubice većinom pelcana djeca ljubica od moje mame :). Trenutno ih nemam puno - samo 5, no kako sam na ovom forumu vidjela neke prekrasne vrste koje bi sigurno htjela imati, mislim da ću na svojem prozoru skoro morati napraviti mjesta.
Međutim, imam jedno pitanje za vas forumaše - ja osobno imam određenu teoriju da se neka vrsta cvijeća slaže sa drugom, a sa nekima se ne slaže. Nekako sam u svojoj "cvjetnoj" praksi zaključila da se moje ljubice dobro slažu sa mojih orhidejama (znači cvijećem koje cvjeta) ali se ne slažu primjerice sa kaktusima, fikusima, drvom života.... Odnosno ako se ne slažu, ljubica ne cvjeta i ne dobiva nove listove (a inače stalno cvjetaju, a drugi se počne sušiti (čak i okreće listove na drugu stranu). Tako da po stanu imam grupice. I od nedavno sam nabavila cvjetnice kala (tek su izašle iz gomolja) i zanima me da li netko ima kakvih iskustava kakva je "komunikacija" između ta dva cvijeta.
Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 18:03
Milice, Osmocote je dobar, ali treba paziti na formulaciju. Za ljubice je najbolje uravnotezeno gnojivo 15-15-15, ili, u periodima kada se forsira cvatnja, gnojivo sa visokim fosforom (srednji broj). Osmocote se prodaje samo u dvije formulacije kod nas, jedna je ona pogodna za hibiskuse, nesto kao 15-9-12, to nije bas naj-naj za ljubice. Drugu ne znam, provjeri.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
getano77 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje getano77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 20:40
evo da pokaže i moje cure Smile

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 21:46
Nina, hvala na savjetu.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 19:44
...evo i mojih damicaSmile

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 19:58
Bebolina,  što god imaš od cvijetića sve je prelijepo.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 05:18

Sve su prelijepe.  Od Getanovih mi se najvise svidja ona plava sa bijelim rubom, a od Bebolininih plava dupla.

Evo sam moje malo sliknula iz daljine. Nevjerojatno je kako cvatu, nisam promijenila zemlju vec godinu dana, i vecina je jos u onim najmanjim posudicama za kavu, ali srcu prihranu na koncic.
Uploaded with ImageShack.us

I ova mala, nabavljena kao "divlja africka ljubicica", predak ovih uzgojenih. Ocekivala sam da je to nesto snazno, medjutim to je jedna mala nevjerojatna krzljavica, neobicno lijepih listica i skromnih cvjetica:

OPG 159365

Na vrh
ivana30 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 10:30
Mogu zamoliti nekoga od vas da mi pošalje neke vrste.Trošak slanja bi snosila ja naravno.....MOLIM VAS :)

edit moderator: molim ne žicati po temama o cvijeću
pridržavajte se pravila foruma
Na vrh
ivana30 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 12:25
sorry...nisam čitala pravile...neće se ponoviti

Na vrh
merylyn View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje merylyn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 14:12
Pozdrav svima ! Evo, nova sam na forumu ! Unazad par dana cesto sam pregledavala ovu temu i morala sam se registrirati ! Ljubicice su vam prekrasne !
 smile79
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 10:39
merylyn dobrodošla na CIF Hug

ako imaš afr.ljubičica...slobodno nam ih pokaži
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 00:05
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 00:08

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 00:11
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 23:04
predivne su Silvestra.....
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2012 u 13:55
a ovo su moje ljepotice u cvatu....
a ovo su malene,za koje sam listiće dobila lani od Bake s foruma,i jedva čekam prve cvjeteke.....
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 19:02
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2012 u 07:31
Saintpaul, prekrasna ti je ova ljubičica, tako nježna Heart

Ja sam puno ljubičica dala mami, ostale su mi samo dvije "stare ":

A sad sam počela skupljati ispočetka. Dobila sam puno listića od Jagode ( Jagoda sve imaju bebe i već su rasađene, hvala ti puno Hug) i od Milice, Natalije i Pčelice ( divne ste cure Hug) a imam i puno Nininih malaca. Sad je već frka kud sve razmjestiti LOL.

U subotu me je Camellia pak razveselila s jednom preslatkom ljepoticom, moja kćer je odmah rekla da je ko sladoled Big%20smile.
Camellia još jednom zahvaljujem Hug.
Moram vam je pokazati:

Uglavnom, toliko ste predivnih ljubičica tu pokazali da nisam mogla naći cjepivo protiv zaraze Big%20smile.
Pozdrav svim mojim donatoricama i svim ljubiteljima ljubičica smile79
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 19:49
...nikad ne bih pomislila da će se diviti afričkim ljubičicama, no, sve mi se više sviđaju ovi novi varjeteti...horti, krasne suSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 05:40
A, pauza je sa cvatnjom kod mene....Spremaju se za jesen, ocito....jedva cekam!
OPG 159365

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.