Bergenijino cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 67> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepo je tako uživati u sniježnoj idili, pa ubrzo ona ode i nastavi proljeće
![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() Čitala sam ja vaše postove ali mi se nije dalo stavljati sličice zimi kad se kod mene niš ne dešava, a ja spavam zimski san - pravi medo!
No, kako zima stvarno predugo traje, a ove godine snijega na izvoz želim i vama predočiti malo snježnog ugođaja u Istri!
Da i mi Istrijani možemo reći: I mi konja za utrku imamo!
Ovako je to izgledalo ujutro oko 7 sati! Prava snježna idila!
Veća maslina pod snijegom:
![]() Manja maslina:
![]() Kamenjaru u dvorištu samo se naziru konture:
![]() Sjećate se hortenzija u bačvama. Nisam ih porezala, a sada su dobile snježnu kapicu:
![]() Ali kao i svaka čarolija, tako i ova snježna brzo prođe (posebno kod nas u Istri). Po povratku s posla već je bilo ovako:
![]() Bljuzga po svuda................. i zato ja ne volim snijeg!
Čitam na vašim postovima kako strahujete da vam je dosta cvijeća preko zime stradalo. Vjerujem da će i meni ali ne zamaram se s time. Na ono što ne mogu utjecati........................
Nadam se da ovi kaktusići koje sam spremila neće stradati, a za drugo.............
![]() ![]() Ovaj čak i cvjeta ( već jako, jako dugo)Trišu molim ime za ovog cvjetajućeg.
![]() ![]() Sve što kod mene cvjeta jesu moje viseće maćuhice:
![]() ![]() i ciklame (molim ne gledati boju vaze, mašne i cvijeta, ovo su nove ciklame jer su originalne stradale od hladnoće - ja ih držim vani na prozoru)
![]() _Moram pogledati da li su se pojavili vjesnici proljeća: visibabe, jaglaci..pa vam se javim sa novim slikicama.............
.......a do tada pozzzzzzzzzzzz....................
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Večeras, ili bolje rečeno noćas, sam ponovo prošetala tvojim vrtom od prve do poslijednje strane.Gledajući ga u miru i tišini, uživala sam u svakom cvjetiću,u nevjerojatnom skladu boja, prekrasnim kamenjarima koji su toloiko prirodni da ti dah zastane gledajući ih. I najljepše od svega, stalno je nešto u cvatu.
Toliko ljepote, mira na jednom mjestu zaista je čudesno.Jedva čekam nastavak i tvoje nove cvjetiće ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Cimi, Triša, Korijenko, Retriver Sara i baka - moj naklon
![]() Da samo znate koje iznenađenje je vidjeti moj vrt među aktivnim temama!!!!!
Priznajem da sam veliki tromi medo koji zimi ne funkcionira, samo spava i jede u svom brlogu!
Obećajem da ću poslikati svoj vrt, ali snijeg niako da se otopi i sve izgleda tužno i jadno!
Ponizno obećajem
![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
I ja se ubacujem. Samo da javim
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Zahvaljujem Cimi što je aktivirala tvoju temu, tako da sam ponovno sve pregledala, a nakon "pet Trišinih zapovjedi" nisam izdržala da nešto ne napišem iako je o tvojem vrtu gotovo sve već rečeno.
Beskrajno očaravajuća je šetnja tvojim kamenjarima, stazicama i kutićima.Talentiranost za profinjeni detalj u oplemenjivanju zemlje i svake rupice u kamenu jednostavno zadivljuje i ostavlja bez riječi svakog šetača tvojim vrtom. Fascinira me savršen sklad biljaka u kamenjaru.
Zahvaljujem na pravom cvjetnom užitku.
Lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Tako, tako Triša, ja ne znam ča te istrijanke misle Ja sam već pregledala par puta stranicu od Decora i vidjela novice, tako da jedva čekam okupljanje u Buzetu.....
I nemoj nam reć da ti ništa ne cvate jer bergenija ti cvate sigurno, kod mene je smrznuta ali ima pupoljke, znači SLIKE NA SUNCE
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
1. Briši p.p. da ti mogu odgovoriti na pp
![]() 2. Nebi te ubilo da nam staviš koji slikicu
![]() 3. Ako nemaš ništa dođi na kavu dati ćemo ti mi malo
![]() 4. Proljeće nam dolazi za 50 dana, ako nećemo do Bešlića u Buzet hoćemo sigurno - to je tvoj zadatak
![]() 5. Usput probudi Veru4, ona je u tvojoj županiji, "namirisat" ćeš je sigurno
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Draga Bergenia, iako te se već mjesecima ne može zateći doma (u ovoj temi) bila sam slobodna obići tvoj vrt u cijelosti. U obilasku sam uživala, pogotovo zato jer ti je vrt sasvim drugačiji od naših kontinentalnih vrtova.
Dobro si ga uklopila u to podneblje, nenamješteno posložila kamenje i odabrala adekvatne biljčice pa tvoj kamenjar ima lijep, njegovan, a opet prirodan izgled. A zar kod tebe nema baš ništa u ovo doba godine da se uslika? |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Uživam ovdje kod tebe svega i svačega -kad bi čovijek išao kradom da uzme neki pelcer od tvog cvijeća sve bi opustošio--ja ne bi
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Volim ovakve vrtove koji su lijepi u svako doba godine, a tvoji kamenjari definitivno spadaju u tu kategoriju. |
|
![]() |
|
Nata07, ova plava travica je festuca glauca ili sivoplava vlasulja. Trajnica je i možeš ju slobodno pustiti vani jer je ona ista po ljeti i zimi, hladnoća joj ne smeta!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Takvu plavkastu travu imam i ja od Lantane, možeš pogledati u njen vrt, moja je vani i da sigurno je trajnica.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
sad odjednom na sve strane puzavi zvijezdan...simpatičan je
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Bergenija, i ja se upisujem u udrugu obožavatelja tvog vrtića i svih cvjećki!! Viseći prkosi su odlični izbor, drugačiji a predivan, za balkon ili prozor!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Da je sve savršeno,ko i uvijek,ne moram ni reći.
![]() Za ovaj vrijesak ,da nisi napisala,mislila bi da je čubar
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dogovorit ćemo se, pa ljudi smo!
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Potpisujem Trišu!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |