Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 94>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 23:22
Lu pekrasne su i osobno crvene su meni najljepše ali ove godine sam promjenila boju , moja neka opsesija pa je boja u skladu s fasadom pa ćemo vidjeti kako će se razvijeti ali evo moje od prije dvije godine

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 22:49
Divne su ti! Guste i već dosta duge :)
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 20:44
evo i mojih ovogodišnjih vladarica balkona :-)

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pelargonije_2013/58933.aspx -

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/pelargonije_2013/58931.aspx -
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 12:43
Originalno poslano od člana Majdaaa Majdaaa napisao:

Što je muškatlu ako na listu ima svjetlo zelene točkice? (vidjela sam takav list na ovim novim dodanim muškatlima)

Vjerojatno se radi o plutavosti lišća.
Plutavost na lišću Pelargonija ne uzrokuju patogeni organizmi, već se radi o promjenama uzrokovanim fiziološkim poremećajima. Smatra se da je glavni uzrok vodeni disbalans u supstratu za vrijeme hladnijeg oblačnog vremena ili kada je zemlja pretjerano vlažna i topla, a zrak hladniji s visokom vlažnošću.

Simptomi plutavosti lišća pelargonija su:
- pojavljuju se klorotične zelenkaste mrlje na licu lista, koje se razvijaju u vodenkaste mjehuriće na naličju lista te postaju plutaste i smeđkaste
- list može požutjeti, odumrijeti i otpasti
- plutavost u pojedinoj fazi može sličiti bakterijskoj paleži (Xanthomonas campestris pv. Pelargonii) ali je od te bolesti razlikuju plutasti mjehurići

Mjere zaštite
-pelargonije treba držati na sunčanom staništu ali ih zaštititi od izravnog podnevnog sunca
-radovito i ujednačeno ih zalijevati u jutarnjim satima (izbjegavati večernje zalijevanje jer se ulazi u noć kada se povećava zračna vlaga bez svjetla)
- uvijek ih zalijevamo odstajalom vodom, a ako je nemamo, mlakom vodom iz vodovoda jer hladna voda, na biljke ugrijane suncem, djeluje kao neugodan udar na koji biljke odgovaraju žućenjem listova i otpadanjem cvjetova.
- redovito odstranjivati ocvale cvjetove
- prihranjivati ih folijarnim putem sa Plantella specijalnim gnojivom za pelargonije uz dodatak DRIN-a u količini 5-10 ml/10 l vode
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 09:46
Negdje sam vidjela da je netko imao isti problem, ali ne mogu naći....ja bi rekla da možda željeza nedostaje...ali ne znam...
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2013 u 20:08
Ja ne bih rekla da je to bolest, ako napreduju, mozda im fali malo gnojiva. No u svakom slucaju ima i sredstvo pod nazivom Folifertil T kojim se biljke prihranjuju preko lista. Pa mozda da ih pospricas time.
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2013 u 11:39
Što je muškatlu ako na listu ima svjetlo zelene točkice? (vidjela sam takav list na ovim novim dodanim muškatlima)
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 22:39
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

ako gmiže neopitroid je po mom saznaju dovoljan, možda netko drugi ima neko drugo iskustvo, ja se ježim kad u presadnicama koje donesem iz rasadnika između žila vidim žute kuglice koje na pritisak pucaju, nikad nisam saznala što je to pa ako netko zna neka javi i kako ih se osloboditi, da li šteti, koliko i što upotrijebiti ako je štetno osim mehaničlo uklanjanje

posipala sam po korjenu i nakon nekog vremena nisam ništa vidjela...i još sam malo u zemlju trucnila i po cijeloj saksiji :D nadam se da im to ne smeta!
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 22:22
Eh da, kazu svaki pocetak je tezak a da nema svih vas tu skupa, da nas koji vec duze vrijeme sveljamo forumom i upijamo vase savjete, to nebi bilo to
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 22:05
Originalno poslano od člana Lu Lei Lu Lei napisao:

Draga Aralija, hvala od Heart na pomoći....

Nema na čemu imala sam i ja porođajne muke, ali kako se družimo više  postaje sve lakše i lakše a tu su dragi ljudi koji u savakom trenutku isprave, poprave , dodaju i sve savršeno funkcioniraWink
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:53

Draga Aralija, hvala od Heart na pomoći....

Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:52
Draga Pčelice,hvala na pomoći Smile ih da nisam uopće čitala pravila a to sigurno negdje piše pa se zato nisam ni predstavila Embarrasseduffff,hoću u kratkom vremenu...
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:44
Evo što su naši admini, ako ne mogu sam mogu oni, Hvala vam od srca na pomoći. Lusmile55 prekrane su
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:39
Lu Lei, dobrodošla na CIF.........bilo bi lijepo da nam se predstaviš u temi namjenjenoj za to, Predstavite se (klik) da ti i ostali članovi požele dobrodošlicu, a ovdje pričamo o pelargonijama Smile

kako nisi uspjela sama staviti fotku, evo ja to činim

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:20

Hvala na dobrodošlici Wink ma pokušavam preko foruma, ali nešto me zeza...možda je upitna veličina slike...hm....

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 19:11
Lu Lei dobrodlošla nisi napisala preko koga prenosiš sličice, ako je preko foruma slijedi upute a ako ne ide zamoli admine da ti pomogne, ja idemo malo preko foruma , malo preko žabca "imagesach" i ide bez problema
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 19:06
ako gmiže neopitroid je po mom saznaju dovoljan, možda netko drugi ima neko drugo iskustvo, ja se ježim kad u presadnicama koje donesem iz rasadnika između žila vidim žute kuglice koje na pritisak pucaju, nikad nisam saznala što je to pa ako netko zna neka javi i kako ih se osloboditi, da li šteti, koliko i što upotrijebiti ako je štetno osim mehaničlo uklanjanje
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 15:03

ufff i ne mohu poslati sliku Cry zašto??

Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 15:02
pozdrav,evo da se i ja pohvalim svojim prošlogodišnjim ljepoticama ( doduše, malo su zatrpane papirom i perjem jer se rodilo moje dijete, ali to nije omelo njihov prekrasan rast cijele prošle godine ) slikane su 30.06.
ovogodišnje su zasađene početkom travnja i postaju prekrasne ,ali slikicu šaljem nešto kasnije Big smile
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 12:36
Grozota! Samo u jednoj je nešto jako sitno...vjerujem da to mnogi ne bi niti primjetili...ali ja uvijek baš gledam pažljivo! Naprašila sam s neopitroidom i ne vidim više! Ovu što sam stavila sam izvadila i u zemlju sam okolo naprašila...možda su uši ili tako nešto...imam nekakav insekticid....ne znam jel da i s time pošpricam?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.