OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345346347348349 374> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Predivne su ti!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
super su ti đirani
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Lani su sve moje pelargonije propale, najprije ih je sredila tuča, a kasnije ih je napala bolest. rekla sam sama sebi da ih neću saditi ove godine, ali sam onda dvije krasne dobila na poklon, pa su bile jako usamljene i tako ....nakupilo se. Jučer se spremalo nevrijeme, pa sam na brzinu poslikala, od nevremena nije bilo ništa, a evo sličica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hana, pa kako si je samo primjetila. To sam zabola malu grančicu, možda se primi, a velika izgleda ovako (ova je slika bez cvijeta, sada je procvjetala, cvijet je običan, jednostruki crveni, ali lišće je baš krasno)
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
super ti je grahorica moja je još mala pa budem pričekala na cvijet, ali me zaintrigirala ona pelargonija šarenog lista iza ukrasnog slaka. Kakva je to? Možeš je poslikati? Hvala
|
|
![]() |
|
Ajde pogledaj malo tu na forumu , ima tema cikas palma pod egzotično bilje ili tako nekako, pa nastavljamo po ovoj temi
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
nikad ništa ..možda sam bedača trebala ostavljat te listove..one ti imaju bučice kao nogometne glave
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Onaj lila cvijet neznam kako se zove, ali je neka vrsta luka jer tako smrdi kad izvadiš lukovicu.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
I je li dosad nekad imala plod?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
al me pitaš pa negdjeoko 15 g
|
|
![]() |
|
Duda-Lave, koliko ti ja stara ta cikasica? Možda ove godine neće ni dati listove, nego plod (ako je muška onaj dugački klas, kao neki veliki češer, ako je ženska narančaste plodove kao male marelice), pogledaj malo bolje u sredinu palme.
Moja stara cikasica to radi svake druge godine, jedne godine baci listove, druge plod
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ma ova druga cikasica mi je već pustila nove listiće dobrih 15cm tako da sam malkice zabrinuta..ipak sam ih dobila kao male pelcere ilo bi mi ža da ode
|
|
![]() |
|
Lantana, još nešto od tvojega je procvalo kod mene, baš je lijep lilast cvijet, znaš li kako se zove
![]() |
|
![]() |
|
Duda-Lave, ako ima zelene listove, sigurno je preživjela, a nove listove još nemaju ni moje, još je prerano, malo se strpi
Mislim da neće ništa brže rasti ako budeš rezala donje listove, oštećene i žute poreži, a one druge reži ako želiš da ti cikasica ima deblo, inače ih možeš i ostaviti pa će ti izgledati više kao grm.
Ja svoje režem i to obično u ovo doba, po zimi ih pustim da malo štite one novije listove
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
s obzirom da se kužiš u cikasice imam dva pitanjca:-prošle godine sam iskopala stariju c. iz vrta jer nije dala nove listove a mislim da je bio razlog jer joj je bučica potpuno utonula u zemlju pa sam ju podigla..ali nevidim ove godine nove listove ..šta misliš jel je ona preživila taj manevar jer listovi koje ima su zeleni?
-da li ti režeš donje listove koji su od prošle godine ili ne..meni su bili rekli da ako režem donje da će brže rast(nisam primjetila jer da samo jedan red godišnje)..da li da ostavim sve te listove a režem samo kji požuti?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
to nije prkos nego portulak i imaš pravo toga ima kod nas i samoniklo je ja ga imam u svakom svom pitaru kao korov i ..jede se ...ima sitne cvijetiće a ovaj koji si kupila je naravno kultivar ima ih u bezbroj boja..
![]() |
|
![]() |
|
Sad je provirila prije dva dana, još je jako mala, ali suncokrete i cleome sam već presadila , suncokreti imaju 20 cm
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Otok meni cobaea izrasla dva listića i tako stoji već mjesec dana. ni da mrdne dalje, molim te slikaj tvoju, ja sam posijala puno prije tebe, možda je čak previše zaljevam od straha da se ne posuši.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Hvala Iris, mislim da je baš to, tu netko spominje i samonikli prkos koji se jede i stvarno najviše liči na to, samo se ne mogu sjetiti kako kod nas zovu tu biljku koja se jede
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Otok možda je to ovo: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1585
a ako i nije nema veze....baš je lijepo cvijeće ma kako se zvalo
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345346347348349 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |