Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 407> |
Korisnik | ||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Pa bilo sjeme bilo sadnice,makar bi ja rađe kupila sjeme. Ne znam jeli lakše iz sadnica ako do sada nemam nikakvog iskustva sa ovakvom biljkom ali ako je isto onda bi rađe nabavila sjeme...
|
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
pa rekla bih zadovoljavajuća, ja sam bila zadovoljna, za prvi put ![]() od 10 sjemenki, ostale mi 3 biljčice ne sjećam se točno koliko ih je bilo proklijalo, ali nisu svi preživjeli, uglavnom zbog plijesni, nadam se da će malci prezimiti |
||
![]() |
||
|
![]() Imam idealno mjesto za njih po zimi, tako da ne bi trebalo biti većih problema i nadam se da će me već na proljeće počastiti pokojim cvjetićem
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
neka bebolina, ako te ta plantaža veseli samo naprijed
![]() predivni su, a tek kad to sve počne cvasti.. ![]() ja di god da ih vidim,sigurno nabavljam jer su zbilja predivni... ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() No, očekujem pošiljku za nekoliko dana, tako da ću ti se javiti u pp-u čim stigne
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
jao bebolina...skužila sam da sam nekaj propustila.Sad idem čitat unazad i vidim tvoj post....ubi me
![]() ne znam dali sam ![]() ![]() U svakom slučaju hvala što si me se sjetila ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Ma sve 5!
![]() Čim dobijem turu sjemena, javim ti se u pp-u, pa dobiješ sjeme i malog sijanca
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
joj bebolina miljun
![]() ![]() baš si zlatna...javit ćeš mi kolko sam dužna...ili kolko sam kriva ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Dogovorit ćemo se, no sikiriki
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() Prve cvjetove je otvorila početkom kolovoza i trenutno ima otvoreno približno polovicu pupova. Baš joj odgovara ime pustinjska ruža. U tih mjesec i pol sunce neumorno prži i da vam ne pričam kako mi sada izgleda trava. Ali „ruža“ ... svakim danom je ljepša. |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Pinus,prekrasna je,prava pustinjska ruža,jel možda bude imaja sjeme?
![]() Ps. a koja ti je to lijepa biljka ispod nje?
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Mali kaktus mislim da sama bez pomoči kista neće proizvesti niti jednu „mahunu“. U ovih mjesec i pol dana od kada cvate nisam vidio niti jednu pčelu ili leptira koji bi se hranio njezinim nektarom.
Pročitao sam da su adeniumi samoneplodni. U stvari izgubio sam podatak dali se to odnosi samo na hibride ili na sve adeniume. Ali nema veze, neka još malo cvatu prije nego sam krenem u akciju oprašivanja. Tom prilikom je potrebno uzduž prerezati cvjetnu čašu da se dođe do tučka. Na taj način se istovremeno unakazi cvijet i zato još malo odgađam početak oprašivanja. Za mene su adeniumi nešto potpuno novo. U stvari pozitivno su me iznenadili ljepotom i dužinom trajanja svoga cvijeća. Ova biljka ispod adeniuma je neki sedum, koji točno ne znam. Isto kao adenium cvijeta od početka kolovoza. Bebolina pozlatile ti se riječi. U stvar znam i sam da će prve kiše zazeleniti travu, ali trenutno je to katasrofa kako mi izgleda okolica. Ovu godinu kiša baš pošteno kasni . |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
stvarno moram nabavit tu ljepoticu,predivna je..
pinus meni je travnjak bolna točka,ja svaku večer zaljevam ,na opće zgražanje moje okoline,jer suša je a ja zaljevam travnjak..al nemogu si pomoći,kad se trava osuši nemam volju izać na travnjak
|
||
![]() |
||
|
Pinus ovo Ti je
![]() habitus očarava ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Ja moram priznat da uz ljiljane koje obožavam i amarilise koje isto jako volim, pustinjska ruža me očarala i zbilja je divna. Nemrem ni opisat kolko sam se zainteresirala za ovu predivnu biljku...ili si Ti,bebolina, imala velikog utjecaja na mene
![]() lako je nekoga očarat nečime što je posebno...šta reć drugo ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |