Vrtna bajka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 69> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E ako su ti uši u pitanju onda je to razlog. Treba otići u poljoprivrednu apoteku. Meni su dali ampulu (deset kn) za crvenog pauka, ide na dva litra vode i djeluje.
To što navodiš bi bilo ok za đubrenje. Ono što sam koristila je ono u postu prije tebe crveni kristalon. Ureu staljaš jednom mjesečno, ja sam za kućne biljke stavila samo jedanput i primjetila sam da mi je bungicu gotovo ubila. Vjerojatno svako bilje ne prihvata dobro ureu. Ovaj kristalon je i za ostalo cvjetajuće bilje dobar. I njega sam kupila u poljoprivrednoj i to na grame, ožda sam uzela 500gr. Oni ga dobijaju u većim pakovanjima. Ali je vjerojatno plantella dobra ako je baš za sulfrinije, jer je izbalansirano đubrivo za te biljke. Samo je najvažnije ako primjetiš da određena vrsta buba napada ti bilje unaprijed zaštititi, prije problema i ponavljati nakon 20-tak dana. Recimo crveni pauk se zavuče do iduće godine i čeka novu turu biljaka ![]() Ja znam jednu godpođu koja od početka proljeća često šprica sapunicom od det. za suđe i kaže da nikada nema insekte. Eto i to može pomoći. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Zove se KRISTALON CRVENI
NPK 12+12+36 Ima još u sebi fosforni pentroksid, kalijev oksid, bor, bakar, željezo, mangan, molibden, cink. Ide ga 1 žlica za juhu na 5 l. Uz njega sam dodavala i neko tekuće željezo zbog žutila milionki, željezo bilo koje može . Ako se kristalonom crvenim hrane milionke i sulfr. od početka ne treba dodatno željezo. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sve ti je lijepo Štefica
![]() Za sulfrinije i milionke postoje posebna đubriva, nije im dovoljno samo ono za cvjetanje. To što ti opisuješ sam ja primjetila na mojim milionkama i dodavala sam i m posebno đubrivo + željezo. Oporavile su se od katastrofe do zanepovjerovati. To se dodaje jednom tjedno ili dva put ako žute listovi. Takođe trebaš provjeriti da nema insekte na biljkama. ![]() Čak oni najljepši primjerci što sam vidjela ide i prehrana preko lista. |
|
|
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
![]() |
|
Triša,nisam baš nešto posebno ljuta na surfinije
![]() One su ovako lijepe ali im je lišče od korjena jako suho.To me muči ,a znam da sam pravilno prihranjivala i zaljevala. Draga Triša,slika dature uskoro stiže.Danas se skroz rascvijetala i jako sam iznenađena njezinom ljepotom. Athena,"teta" na placu je rekla da da se taj kineski oleander isto održava kao i naš. Živi bili pa vidjeli. Baš mi je drago,Niho,da ti se sviđaju moji cveteki. ![]() |
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Ja glasam za kineski oleandar. I što kaže "teta" na placu, kako se održava taj oleandar, kao i naš?
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ma stvarno ja ne znam komentariasti za tvoje cvijeće -samo prelistavam i gledam svu tu ljepotu i stvarno ne mogu izdvajati nešto posebno jer bilo bi mi žalosno nešto izdvojiti jer za mene je svako cvijeće lijepo
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Štefice, jedva čekam slikicu tvoje dature - svi imamo bijele, ali ova je prava rijetkost.
Zašto si ljuta na surfinije kad su tako lijepe, doduše ni pelargonije ne zaostaju za njima, super je kad su jednoj, istoj boji.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Draga Hana,hvala ti što si mi napisala naziv ove biljčice.
Ima ih u raznim nijansama roze boje. Nadam se da če mi prezimjeti na otvorenom ovdje u Zg. |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
to ti je lewisija, ima ih raznih boja,krasna je |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Štefice predivno cvijeće. Užitak je prošetati tvojim vrtom!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Kineski oleander je prekrasan a i ona nova biljčica za kamenjar je super, jednom riječi sve je
![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
![]() Ne znam šta izdvojiti uz toliku ljepotu...možda kanu ,ostće ,verbenu ,prkose...
A kineski oleander prvi puta vidim ,i jako mi se sviđa!
|
|
![]() |
|
Hvala Lantana i Korijenko .
Meni inače ovaj oleander uopče ne sliči na oleander ,al dobro ,a možda grcima ili kinezima naši oleanderi ne sliče na njihove oliče ![]() Prkosi,s njima je najmanje brige,sami se zasijeju,ak ih zaliješ,dobro,ako ne, još i bolje. ![]() ![]() Ostiči uživaju u ovom malo sviježijem vremenu. ![]() ![]() Verbena ![]() Moj prvi vrtni hibiskus. ![]() Kana -pupoljak ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Oleandar se i meni jako sviđa
![]() Tonijeve kane - zakon
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ulov je super, posebno ovaj oleandar (sad da li je grčki ili kineski nije bitno)
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 69> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |