Moj vrt u Norveskoj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 53> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Svaki se put oduševin
Ova drvena kućica, oko nje cvijetna gredica, na zidovima tegle sa cvijećem, bršljan koji se penje - ma prekrasno |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Oduševljava me ova tvoja kućica u cvijeću..predivno ti je sve, kala ti je jako lijepa, posebne je boje, jako jako lijepo..
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prvo mi palo na pamet kad sam gledala zadnje slike" Bože koji red i ljepota"
![]() ![]() Ako me oči ne varaju, ublizini tvoje kuće sam uočila jezero? ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() Nespule ![]() Nespule ![]() Nespule ![]() Bijela brugmansija ![]() Caesalpinia pulcherima ![]() Marakuja ![]() Schotia bracypetala- fuksija drvo ![]() Kalistemoni ![]() Cassia grandis ![]() Paulownia ![]() Adeniumi ![]() Adeniumi Hvakla mnogo svima koji su posjetili moj vrt; Maslacak7, Stefica, Kat.rea, OTOK, Stefkaja, Smrcko. Stefice travu kosimo 1 tjedno. Kat.rea, zemlja je svuda tako pjeskovita. Hana, evo neke od mojih egzoticnih vrsta, ima ih jos mnogo. Neke cu slike staviti jos veceras, a neke jos moram slikati. Inace te biljke su vani, ali sam ih unela zbog slikanja. Samo adeniumi su stalno unutra. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() Hibiscus syriacus plavi ![]() Hibiscus syriacus dupli crveni ![]() Grcki oleander ![]() Grcki oleander ![]() Jacaranda ![]() Clianthus ![]() Albicija ![]() Bijeli oleander ![]() Hibiscus moscheutos crveni Evo Hana jos egzotike. Ima ih jos mnogo. Nastavak slijedi. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Prekrasne su ti ove sadnice!
Samo se pitam kamo ćeš sa svima njima?!? Nekako mi se čini tvoj vrt uredno, skladno popunjen!
![]() |
|
![]() |
|
![]() Jos jedan bijeli oleander ![]() Hibiscus mutabilis ![]() Nar ![]() Plumerije, koje je led jako unistio. ![]() Sesbania tripetti ![]() Hibiscus moscheotos ![]() Bauhinia galpinii - orhideja drvo ![]() Hibiscus mocsheutos Za sada toliko o egzotama, nastavak sa egzotama slijedi iduci vikend. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ma stani malo, jesi li ti u Norveškoj, na mediteranu ili možda u Južnoj Americi!
Što radiš sa svime time u zimi? Vidim nešpulu, nemoj mi samo reći da ima i urod. Paulovnia ti je isto izrasla, bravo Sad idem još jedamput sve to pogledati, jer si me naprosto zapanjila. |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() sve mi se sviđa bez iznimke hibiskus mocheutos je iz sjemena ili reznica- moji su tako veliki bijeli i roza iz reznice adenijumi su takođe preljepi, orhideja drvo elegantno- nikad vidjela ma sve me oduševljava, legenda si ![]() |
|
![]() |
|
Drage mojeBergenia, OTOK I Bromelija, hvala mnogo na posjeti egzotama u Norveskoj.
Bergenia, pitas me kuda cu preko zime sa svim ovim biljkama. Sve cu staviti u podrum, koji je jako velik, ispod cijele kuce. Otok, ma ove godine me uhvatila neka manija za sijanjem, jer volim biljke i svasta bih htjela imati, a u ovoj klimi je to ne moguce. Vidjet cemo kako ce sve te biljcice prezimiti. Nespule sam sijala u svibnbju, da li ce imati plodovekod mene to ne znam. Bromelija, ovi hibiji moscheutosi su iz sjemena. Imam ih jos nekoliko posadjenih u vrtu, koje cu ostaviti da vidim da li ce mi prezimiti, a ove u saksijama cu unijeti u podum, ako ovi u vtru ne prezime, da imam za iducu godinu. Ovo je samo jedan dio egzota, ostale cu slikati iduci vikend, a do tada cemo gledati domace biljke. Do ponovnog druzenja, svima puno ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Vau, svaka čast....ma ne samo da je toliko toga, sve biljke izgledaju fenomenalno
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Fuksija dugo već nisam bila u tvome vrtu,a niti na forumu, pa eto me večeras da malo pogledam tvoju ljepotu....Imam što i vidijeti jer vrt ti je prekrasan...Ona crna kala je posebna,nisam još takvu boju vidijela,hibiji su ti super,ljiljani predivni a tek kad sam vidijela onoliko adenijuma ostala sam frapirana....Kakve su ti boje adenijumi?Ja sam im tek neki dan prvi puta vidijela u živo i oduševila se njima.Prekrasni su,gdje ih ti držiš i kako ih razmnožavaš?
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Mislim da ako napišem: čarobno carstvo biljki, rekla sam sve!
Prekrasno !
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Fuksija kod tebe ima više sadnica nego u nekim našim rasadnicima. Svaka čast
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
![]() Visanja jos uvijek ima. ![]() Hortenzija ![]() Ukrasni grasak ![]() A, sada slijedi nekoliko slika visecih muskatla. ![]() ![]() ![]() ![]() Zahvaljujem se SilveK, Baki, Lantani i Jagodi na setnjimojim vrtom i lijepim rijecima. Silvek, vecina egzota ce ici u podrum preko zime, a neke cu rasporediti po sobama. Lantana, imam jos dosta egzota, pa cu slikati ove ostale za vikend. Jagoda za sada imam 84 adeniuma, ako svi prezive ovu dugu norvesku zimu, bit ce to veliki uspjeh za mene. Adeniumi su raznih boja; crveni, roza, bijeli, zuti, ljubicasti, narancasti, ima jednostavnih i duplih. Adeniumi su mi stalno unutra. Mogu se razmnozavati reznicama i listovima. Ja sam ih sve sijala iz sjemena. Svima punotoplih pozdrava iz daleke Norveske. Danas je samo 13 stupnjeva. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
no daakle,ako sad nisam pala na velecijenjenu pozadinu onda ni nebudem tak skoro.... pa toliko vrsta nemaju ni rasadnici! Skidam kapu! Reci mi da li je onaj hibiskus syriakus baš plavi ili vuče na lila? Jacaranda mi je neostvareni san a fuksija drvo - može par riječi o njoj? Hvala ti puno na trudu,biljke su ti vanserijske!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Evo nekoliko slika, kakve sam adeniume posijala, ostale slike nemam, ovako bi trebali cvjetati, ima jos jako puno drugih boja, ali na zalost nemam slike. ![]() SCHOTIA BRACHYPETALA ![]() SCHOTIA BRACHYPETALA- fuksija drvo ![]() Cassia grandis Stavila sam ove slike da malo viditekako izgledaju neke od egzota, koje imam. Hana, ovo ti je puni naziv fuksija drveta, pa mozes pogladati na netu i procitati vise o njemu, ja bih rado napravila, ali ne znam engleski, a kada se prevede na norveski, los je prevod, pa zvuci totalno nelogicno. Inace, hvala na lijepim rijecima. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
a plavi hibiskus? je li plavi ili lila? Inače hvala za slike, budem dalje ja istraživala...
|
|
![]() |
|
Hana, hibiscus je bas plavi, stavit cu sliku kasnije, pa ces vidjeti.
![]() ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
ok,onda čekam slike
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 53> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |