Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt u Norveskoj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt u Norveskoj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 53>
Korisnik
Poruka
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2009 u 18:33
Svaki se put oduševin
Ova drvena kućica, oko nje cvijetna gredica, na zidovima tegle sa cvijećem, bršljan koji se penje - ma prekrasno
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2009 u 21:06
Oduševljava me ova tvoja kućica u cvijeću..predivno ti je sve, kala ti je jako lijepa, posebne je boje, jako jako lijepo..
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2009 u 23:09
Prvo mi palo na pamet kad sam gledala zadnje slike" Bože koji red i ljepota"Clap Ono cvijeće po drvenoj kućici je prekrasno, dobra idejaThumbs%20Up

Ako me oči ne varaju, ublizini tvoje kuće sam  uočila jezero?Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 20:03

Nespule

Nespule

Nespule

Bijela brugmansija

Caesalpinia pulcherima

Marakuja

Schotia bracypetala- fuksija drvo

Kalistemoni

Cassia grandis

Paulownia

Adeniumi

Adeniumi

Hvakla mnogo svima koji su posjetili moj vrt; Maslacak7, Stefica, Kat.rea, OTOK, Stefkaja, Smrcko.

Stefice travu kosimo 1 tjedno.
Kat.rea, zemlja je svuda tako pjeskovita.

Hana, evo neke od mojih egzoticnih vrsta, ima ih jos mnogo.
Neke cu slike staviti jos veceras, a neke jos moram slikati.

Inace te biljke su vani, ali sam ih unela zbog slikanja.
Samo adeniumi su stalno unutra.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 20:37

Hibiscus syriacus plavi

Hibiscus syriacus dupli crveni

Grcki oleander

Grcki oleander

Jacaranda

Clianthus

Albicija

Bijeli oleander

Hibiscus moscheutos crveni

Evo Hana jos egzotike.
Ima ih jos mnogo.
Nastavak slijedi.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 21:06
Prekrasne su ti ove sadnice!
Samo se pitam kamo ćeš sa svima njima?!? Nekako mi se čini tvoj vrt uredno, skladno popunjen!smile181
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 21:12

Jos jedan bijeli oleander

Hibiscus mutabilis

Nar

Plumerije, koje je led jako unistio.

Sesbania tripetti

Hibiscus moscheotos

Bauhinia galpinii - orhideja drvo

Hibiscus mocsheutos

Za sada toliko o egzotama, nastavak sa egzotama slijedi iduci vikend.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 21:14
Ma stani malo, jesi li ti u Norveškoj, na mediteranu ili možda u Južnoj Americi!

Što radiš sa svime time u zimi?

Vidim nešpulu, nemoj mi samo reći da ima i urod.

Paulovnia ti je isto izrasla, bravo

Sad idem još jedamput sve to pogledati, jer si me naprosto zapanjila.
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 21:24
smile93toliko egzota na jednom mjestu prekrasno
sve mi se sviđa bez iznimke

hibiskus mocheutos je iz sjemena ili reznica- moji su tako veliki bijeli i roza

iz reznice

adenijumi su takođe preljepi, orhideja drvo elegantno- nikad vidjela

ma sve me oduševljava,  legenda si smile78
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 21:44
Drage mojeBergenia, OTOK I Bromelija, hvala mnogo na posjeti egzotama u Norveskoj.

Bergenia, pitas me kuda cu preko zime sa svim ovim biljkama. Sve cu staviti u podrum, koji je jako velik, ispod cijele kuce.

Otok, ma ove godine me uhvatila neka manija za sijanjem, jer volim biljke i svasta bih htjela imati, a u ovoj klimi je to ne moguce.
Vidjet cemo kako ce sve te biljcice prezimiti.
Nespule sam sijala u svibnbju, da li ce imati plodovekod mene to ne znam.

Bromelija, ovi hibiji moscheutosi su iz sjemena. Imam ih jos nekoliko posadjenih u vrtu, koje cu ostaviti da vidim da li ce mi prezimiti, a ove u saksijama cu unijeti u podum, ako ovi u vtru ne prezime, da imam za iducu godinu.

Ovo je samo jedan dio egzota, ostale cu slikati iduci vikend, a do tada cemo gledati domace biljke.

Do ponovnog druzenja, svima puno
pozdrav iz Norveske
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2009 u 21:57
Vau, svaka čast....ma ne samo da je toliko toga, sve biljke izgledaju fenomenalno Clap
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 01:33
Fuksija dugo već nisam bila u tvome vrtu,a niti na forumu, pa eto me večeras da malo pogledam tvoju ljepotu....Imam što i vidijeti jer vrt ti je prekrasan...Ona crna kala je posebna,nisam još takvu boju vidijela,hibiji su ti super,ljiljani predivni a tek kad sam vidijela onoliko adenijuma ostala sam frapirana....Kakve su ti boje adenijumi?Ja sam im tek neki dan prvi puta vidijela u živo i oduševila se njima.Prekrasni su,gdje ih ti držiš i kako ih razmnožavaš?ClapClapClapClapClap
sutra je novi dan
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 06:30
Mislim da ako napišem: čarobno carstvo biljki, rekla sam sve!
Prekrasno !ClapClapClapClapClap
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 08:49
Fuksija kod tebe ima više sadnica nego u nekim našim rasadnicima. Svaka čast Clap. Kako uspiješ sačuvati ove egzote u tako hladnom kraju?
život je more
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 08:01

Visanja jos uvijek ima.

Hortenzija

Ukrasni grasak

A, sada slijedi nekoliko slika visecih muskatla.

Zahvaljujem se SilveK, Baki, Lantani i Jagodi na setnjimojim vrtom i lijepim rijecima.

Silvek, vecina egzota ce ici u podrum preko zime, a neke cu rasporediti po sobama.

Lantana, imam jos dosta egzota, pa cu slikati ove ostale za vikend.

Jagoda za sada imam 84 adeniuma, ako svi prezive ovu dugu norvesku zimu, bit ce to veliki uspjeh za mene.
Adeniumi su raznih boja; crveni, roza, bijeli, zuti, ljubicasti, narancasti, ima jednostavnih i duplih.
Adeniumi su mi stalno unutra.
Mogu se razmnozavati reznicama i listovima.
Ja sam ih sve sijala iz sjemena.

Svima punotoplih pozdrava iz daleke Norveske.
Danas je samo 13 stupnjeva.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 08:08
no daakle,ako sad nisam pala na velecijenjenu pozadinu onda ni nebudem tak skoro.... pa toliko vrsta nemaju ni rasadnici! Skidam kapu! Reci mi da li je onaj hibiskus syriakus baš plavi ili vuče na lila? Jacaranda mi je neostvareni san a fuksija drvo - može par riječi o njoj? Hvala ti puno na trudu,biljke su ti vanserijske!
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 08:34

Evo nekoliko slika, kakve sam adeniume posijala, ostale slike nemam, ovako bi trebali cvjetati, ima jos jako puno drugih boja, ali na zalost nemam slike.

SCHOTIA BRACHYPETALA

SCHOTIA BRACHYPETALA- fuksija drvo

Cassia grandis

Stavila sam ove slike da malo viditekako izgledaju neke od egzota, koje imam.

Hana, ovo ti je puni naziv fuksija drveta, pa mozes pogladati na netu i procitati vise o njemu, ja bih rado napravila, ali ne znam engleski, a kada se prevede na norveski, los je prevod, pa zvuci totalno nelogicno.

Inace, hvala na lijepim rijecima.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 08:41
a plavi hibiskus? je li plavi ili lila? Inače hvala za slike, budem dalje ja istraživala...
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 08:48
Hana, hibiscus je bas plavi, stavit cu sliku kasnije, pa ces vidjeti.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 08:56
ok,onda čekam slike   
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 53>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.