Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 43>
Korisnik
Poruka
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1316
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2014 u 21:53
Pachyphytum oviferum
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2014 u 22:00
"debeli prsti" iliti  pachyphytum  vjerojatno pachyphytum oviferum

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 08:22
Temzi,pinushvala vam
Piše i na njemu ali nisam bila sigurna
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 09:03
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

28. 8. 2014

cvjetaju: lophophora fricii,  mammillaria grahamii,  lophophora wiliamsi  i  trichodiadema bulbosum

Originalno poslano od člana lucy lucy napisao:

. . . Pinus, na slici snimljenoj 28. 08. je cvijet koji ljubičasto cvjeta. To nije kaktus, ali kako se zove?
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

lucy, to je delosperma cooperi. 
Confused Question

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 11:01
Trichodiadema je to,a ne Delosperma!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Bubasvabica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bubasvabica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 11:49
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

@bubasvabica na prvoj slici možda mammillaria humboldtii ??

poslije vjerojatno

2. mammillaria geminispina

3.mammillaria spinosissima

Pinus hvala, mislim da nisam baš najbolje slikala kaktuse pa je teško ID. Pogledati ću slike na netu tvojih ID i usporediti sa svojima, hvala na trudu! 
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 18:23
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Trichodiadema je to,a ne Delosperma!

Sorry na mojoj krivoj ID
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 21:13

ne znam niti rod sukulenta sa slike. O kojem sululentu se radi ?  
Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 21:28
Kalanchoe luciae
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 21:40
Kalanchoe thyrsiflora i Kalanchoe luciae su slične, ne znam baš koje su im razlike, tako da meni liči i na thyrsifloru

Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 21:57
Moon slažem se s tobom, jer razlike su jako male, K.thyrsiflora ima mrvicu manje i ovalnije listove od K.luciae, pa dok nisu jedna kraj druge teško je reći...ovisi i o načinu uzgoja i uvjetima, pa ih često zamijene...meni je na prvu gledajući moju K.thirsyfloru, Pinusova ima veće i okruglije listove, ličila na K.luciae...Wink
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 22:05

@temzi, @moon, HeartHeart hvala vam. To je to, možda  Kalanchoe  thyrsifolia var. luciae. Vidim da postoji i ta varijanta.  Dobio sam ju od susjeda kao Greenovia  dyplocycla. Gledajući  nju i slike Greenovia dyplocycla nikako mi to nije išlo zajedno.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2014 u 22:29
Malo sam googlala i navodno da su razlike između Kt. i Kl. vidljive kad biljka procvjeta, inače piše da je po listu teže odgonetnuti, jer on se može razlikovati sukladno uvjetima uzgoja i izloženosti svjetlu, tj. suncu. 
Moja nije cvjetala, ali joj je list dosta narastao. 
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2014 u 18:03

može li mi netko reći što je ovo ?

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2014 u 18:20
neki hibrid - crassula variegata
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2014 u 18:31
Echeveria nodulosa,meni izgleda malo izdužena?
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2014 u 18:32
Stefica.n to je Echeveria nodulosa
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2014 u 18:36
Hvala mali kaktus i temzi, sad i ja znam ime mojoj novoj maloj biljčici tek izrasloj iz jednog listića...
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2014 u 18:55
Hvala vam, mali kaktus nije onda malo izdužena, visoka je 30 cm.
Sa zadnje strane ima ljubičasto crvenkaste listove a sa prednje isto je prošarana Smile
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 214
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2014 u 18:27
Ovaj kaktusić si je kupio moj sedmogodišnji sin, a ja ne znam skoro pa ništa o kaktusima. O kojem kaktusu se radi?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.