Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 43> |
Korisnik | |
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pachyphytum oviferum
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Trichodiadema je to,a ne Delosperma!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Bubasvabica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Pinus hvala, mislim da nisam baš najbolje slikala kaktuse pa je teško ID. Pogledati ću slike na netu tvojih ID i usporediti sa svojima, hvala na trudu!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Sorry na mojoj krivoj ID
|
|
![]() |
|
![]() |
|
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Kalanchoe luciae
|
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Kalanchoe thyrsiflora i Kalanchoe luciae su slične, ne znam baš koje su im razlike, tako da meni liči i na thyrsifloru |
|
![]() |
|
Moon slažem se s tobom, jer razlike su jako male, K.thyrsiflora ima mrvicu manje i ovalnije listove od K.luciae, pa dok nisu jedna kraj druge teško je reći...ovisi i o načinu uzgoja i uvjetima, pa ih često zamijene...meni je na prvu gledajući moju K.thirsyfloru, Pinusova ima veće i okruglije listove, ličila na K.luciae...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
@temzi, @moon, |
|
![]() |
|
Malo sam googlala i navodno da su razlike između Kt. i Kl. vidljive kad biljka procvjeta, inače piše da je po listu teže odgonetnuti, jer on se može razlikovati sukladno uvjetima uzgoja i izloženosti svjetlu, tj. suncu.
Moja nije cvjetala, ali joj je list dosta narastao.
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
neki hibrid - crassula variegata
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Echeveria nodulosa,meni izgleda malo izdužena?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Stefica.n to je Echeveria nodulosa
|
|
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Hvala mali kaktus i temzi, sad i ja znam ime mojoj novoj maloj biljčici tek izrasloj iz jednog listića...
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Hvala vam, mali kaktus nije onda malo izdužena, visoka je 30 cm.
Sa zadnje strane ima ljubičasto crvenkaste listove a sa prednje isto je prošarana ![]() |
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Ovaj kaktusić si je kupio moj sedmogodišnji sin, a ja ne znam skoro pa ništa o kaktusima. O kojem kaktusu se radi?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |