Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 349350351352353 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@majcka, uopće
ne sumnjam da će ti uspjeti. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Hvala vama na podršci.
![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Nekoliko puta sam probala , imala sam i uspjeha , a onda su mi jedan po jedan uginuli . Ti mi draga dajes volje probati iznova ! ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Draga Fee. Imam ja prijateljicu (koja je po profesiji vrtljar - da li se tako kaže?) Kad sam je nekoliko puta pitala, kako da riješim neku biljku, ona mi je rekla "Baci i kupuj novo. Još ih ima dosta." Takav je život. Ne nožemo svake biljke spasiti. A neka izreka kaže "Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo" - nadam se, da to možete razumijeti, pošto ne znam, kako se to kaže na Hrvatskom
![]() Znači. Pokušavaj, pokušavaj, pokušavaj!!!! Mnogo biljaka če vjerovatno pri tome uginuti (laka im bila zemljica) ali na kraju čemo biti znalci i imati lijepe biljke - kao Pinus ima svoje (i mnogi drugi naravno). ![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Moj buco je malo nastradao
![]() Nosila sam ga na zalijevanje, pas mi se potpleo pod noge i završili smo i buco i ja na podu... Gospodinu Buci se potrgala grana koja je izrasla nakon piniciranja, pa sad opet ima samo caudex, bez i jednog listića. Da li će gospodin zamjeriti piniciranje dva puta u par mjeseci, pogotovo jer je zima, ili će se i nakon ovog oporaviti i opet pustiti grane? Niju li mu to malo previše stresa? E moj buco nikako na zelenu granu samnom... Dečec se trudi rasti i razvijati, a ja ga svako toliko skršim bogovski... ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Cupsica, možda
će biti još ljepši razgranatiji nego što bi bio da se to nije dogodilo. Nikada
se ne zna. Uglavnom baciti ga nemoj. Sjeme a.
multiflorum i a. swazicum imam kod kuće. Još uvijek čekam sa sijanjem. Bar da se malo sunca pokaže. |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Neću ga sigurno baciti, samo sam zabrinuta da mi ne krepucne od tolikog stresa u zadnje vrijeme...
Ali valjda će gospodin Buco i ovo preživjeti i opet pustiti grančice ![]() |
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Dali treba posušit sjemenke kad se ćahura otvori,meni su jučer poćeli ispadat.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ako nisu suhi, onda ih je treba posušiti. Inače bi mogli trunuti.
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
majcka hvala
![]() |
|
![]() |
|
Moj gospodin Buco, nakon pada, opet ima lošu fazu... Smežurao se, nema novih listića... Izgleda baš jadno... Nadam se da će preživjeti...
Ovih dana najavljuju 14-15 stupnjeva i sunce u Zg, pa ga namjeravam što više iznositi na sunce... Možda mu to pomogne... Inače, jučer sam bila u Bauhausu... Onako reda radi kad god dođem u vrtne centre pitam jel imaju adeniume... Uvijek je odgovor ne, ali ja sam ustrajna... Ne škodi pitati... Jučer pitam prodavačicu u Bauhausu i onda odgovori: naravno, imamo više vrsta pustinjskih ruža... Ja poskočila od sreće, odmah jurim u smjeru gdje mi je pokazala da stoje... Nisam našla, pa sam opet zamolila prodavačicu da mi pokaže. Dovede mene žena do "pustinjskih ruža", a to je neka malo veća trava... Objasnim ja njoj kako bi trebalo izgledati to što ja tražim... Znate ima debeli caudex... "Ima što?" Hmmm, ima deblo, onako mala bucmasta biljka... Ahaaaa - kaže prodavačica- i odvede me do police s bonsaijima... Niti jedan, naravno, nije bio adenium. Odustah ![]() Mislim si ovih dana posijati još koje sjeme... Prstići me svrbe... Ako dođe tih najavljenih 14-15 stupnjeva definitivno sijem ![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Pčelice, ovaj tvoj je jako lijep ! Samo pazi na to sunčanje "kroz staklo" da ne bude spržen. Sigurna sam da znaš kako kroz staklo sunce djeluje. Nije baš bezazleno. Šteta bi bilo ovako slatke biljčice !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ma vidi ti njega što se zaokružio! I lista sve u šesnaest!
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
i ja bih to isto rekla ![]() Moj se također lijepo sunča iza prozorskog stakla ovih dana kad nam je sunce zamijenilo kišne oblake
|
|
![]() |
|
Buco se oporavlja
![]() Još uvijek nije postigao svoju punu širinu, ali se opet lijepo širi... Pušta grančicu i listiće... Zaključila sam da sav naš napor oko sijanja i brige za adeniume nema nikakve koristi ako genetika sjemena ili starost nije dobra... Kupila sam 3 vrste sjemenja... Prva ima 100% klijavost, ali su biljkice poslije nekako male, zakržljale... Druga ima oko 50% klijavost sjemenja, ali adeniumi rastu ko blesavi. Treće sjeme nikada nije proklijalo. Od 50 komada niti jedan nije proklijao. Posijala sam prije par dana sjeme... Svi su u istim uvjetima, pod sijalicom. Ovi drugi, što slabije klijaju ali rastu kao blesavi su već prave male biljkice - puštaju drugi par listića... Ovi prvi, koji su svi proklijali su slabašni, ali se drže... Duplo su manji od ovih prvih... ![]() Eh da, ovaj put sam biljke stavila da proklijaju pod sijalicom... Proklijali su nakon dan i pol... Baš brzo... Eto, kod mene opet ima beba adeniuma i baš sam si sretna ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Tako je, Cupsica, i ja sam imala slična iskustva. Drago mi je zbog tvojih bebica i želim da ti lijepo narastu i udebljaju se.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
meni poceli adeniumi klijati , za sada jedan na povrsinu izašao, kupio sam sa e-baya sjeme stiglo iz new yorka ( mix od 10 sjemenki sam posadio u obicnu zemlju za cvijece dodao malo pijeska i evo danas je prvi provirio van , posijani su u ponedjeljak )
![]() |
|
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
panda sad samo pažljivo sa zalijevanjem i puno topline.sunca naravno koliko bude
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Majcka ima prav , kad se vratim u HR sijem na novo !
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 349350351352353 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |