Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 82> |
Korisnik | |
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muz mi prevrnuo jutros ljubicicu dok je otvarao prozor, ovo ako prezivi prezivjece i Cernobil! Mislim- muz.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Isto ti je sa najlonom i sa staklenkom.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Nina, nasla sam u medjuvremenu negdje ovde tvoj odgovor da se najlon postepeno skida nakon 2 sedmice, jedino me zanima za galon, tj. staklenu teglu.
|
|
![]() |
|
Smijem li list posadjen u zemlju drzati pod galonom dok ne dodju mladi? A kad dodju mladi, jel se ljubicica otkriva ili se jos neko vrijeme drzi tako?
|
|
![]() |
|
Lafica si, pravi si strucnjak izgleda.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Kacunak, mnoge se biljke zakorjenjuju pod najlonom, pa tako i ljubicice. Pod najlonom ne fali ni zraka ni svjetla. Ne treba u najlonu biti rupica, ali se moze jednom u dva-tri dana otvoriti, i kratko provjetriti, dok pogledas kako je biljka. Ne smeta ni to sto kapa, a ne kapa mnogo ako nitko (ni vjetar) ne dira taj najlon.U principu, najlon moze stajati bez da ga skidas i otvaras i nekoliko tjedana, ali mi smo svi obicno nestrpljivi pa otvaramo i zagledamo, ali to ne smeta mnogo biljci.
Mamukoja je pustila bebice mozes slobodno odsjeci i ponovo posaditi, ako ti treba jos bebica, a ako ne, onda je ostavi, ona ce vremenom sama odumrijeti.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
ja sam od ovih forumasa naucila svasta, vrijedni su za medalju! jutros sam zavirila u listic pod najlon vrecicom i necete vjerovati-izvirilo jos zelenog iz zemlje!
|
|
![]() |
|
smije kad primijetis da je star, mekan ili se susu, inace ne diraj
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Zapelcani listići su mi za oko 3 mjeseca dali prekrasne bebice
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hvala puno, srce si. Ma stavila u obican, najobicniji humus!
![]() koliko sam skontala od svih vas ovde, ipak ljubicica voli malo prostora i cvjeta kad korijen ispuni saksiju. KASNO MARKO... nbjelovu, zar joj nece faliti zraka pod najlonom na ovom ljetu? Poslusala sam te i pokrila je, probusila cackalicom nekoliko rupica i vidjecemo. Cujem da mlade biljcice vole vlagu, ali mi nije jasno kako ne propadne zbog nedostatka zraka i svjetla, valjda to upravo ljubicicama godi. Stvarace se kapljice na povrsini i kapati po listicima? I to ne vole,pa mi malo nelogicno. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Je li ta biljka imala korijen? Ako je, onda ne znam sta je. Ako nije, onda se oslobadja viska listova. Ako nije imala korijen,pokidaj joj sve listove osim 3-4 mala, i stavi je pod najlon, u sjenu. Brzo ce se zakorijeniti i poceti bacati mlade listove.
Ako je imala korijen,onda vidi u kakvu si je zemlju stavila. Zemlja mora biti prozracna,to se postize perlitom. Nemoj previse zalijevati, nemoj da je zemlja stalno mokra, pusti da se prosusi prije svakog zalijevanja.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
narode pomagajte, susi mi se ljubicica! rasadila sam je i - propast!
uglavnom, sve je manje listova jer se suse jedan po jedan pa ih sijecem! od bujnih listova, ostalo ih je pet. jel moguce da sad nema nikoga kad ste mi najpotrebniji??? Htjela sam da je rasadim jer su se listovi opasno gurali, guzva je bila, pa sam je izvadila iz zemlje iocistila korijen od stare. Razdvojila na dva dijela i posadila u novu zemlju. Vec tri nedelje susi se ubrzano ali ima jos nade jer nazirem sasvim maaaale u sredini. Ali zasto se susi? Nisam stavljala najlon, doduse. |
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Nina, jako mi se sviđa. Nježna i savršena.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Alexandra, super ti izgledaju, a bebice su jako napredne!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Rob's Chilly Willy, moja jedina sa bijelim listom. Vrlo njezna. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
alexandra5 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
nina predivne su ove tvoje ljubice
evo i moje police koja je jos uvjek u cvjetu i po sredini listici i bebe ![]() nova mezimica ![]() malo beba odvojenih ![]() ![]() kamelija dobili smo bebu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
nina, savrsene su....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sassy Sister, na slikama sliči ovoj prethodnoj, ali je zapravo dosta drugačija:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Nina divne su
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |