Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 84> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pardon, obzirom da sam odgovarala dvjema curama, valjda sam krivo napisala, Mateusova krasula mi se čini da ima malu teglu, a Fiorella ima ok veličinu, samo treba promjena zemlje, a ako bude razdvajala svaku za sebe onda neka prilagodi velčinu tegle. Valjda sam sad dobro rekla.
Ipak Moon, moje iskustvo je da nsu baš sretne u malim teglama, a i teško je to reći koja je mala a koja velika tegla. Snaći će se cure. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Glikice...zato sam i napisala da teglu određuje prema veličini korijena biljke
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
anastazija, glikica i moon, hvala na iscrpnim odgovorima
![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
i ja se zahvaljujem na odgovorima. vratila sam se s puta pa eto :)
inače, ovu svoju smežuranu sam ostavila na južnom prozoru tako da ima sunca i zalila ju i čini mi se da se odsmežurala :) . sutra ću ju onda presadit u veću. mislila sam ih razdvojit ali korjenje im je spojeno ( i dosta malo)pa me bilo strah jer sam ipak početnik. prazmišljala sam o tome kada sam ju kupila pred neka 2 i pol mjeseca ali sam na kraju odustala i samo stavila u novu zemlju. korjenje mi se činilo zdravo. još jednom, hvala na pomoći ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Dzeni, jako lijepo izgledaju tvoje krasule, zdrave, sjajne.....
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
dzeni....slatkice su
|
|
![]() |
|
Hvala .....krasule su mi jedne od najdrazih biljaka,nekako su mi posebne,zato sam ih valjda i donijela u kucu da zimuju sa mnom,a ostale bidljiće u podrum,.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
samo da vam kažem da ste mi pomogle u spašavanju moje krasule. na kraju, jedini problem je bila voda tj. premalo vode. zalila sam ju još jednom kako treba, ostavila da se sunča i puno joj je bolje. žao mi je što prognoziraju loše vrijeme za vikend jer vjerujem da još malo ostane na suncu da bi se skroz oporavila. danas nek još uživa na suncu a navečer ju spremam.
evo, ovo je jutrošnja slika ![]() ![]() |
|
![]() |
|
krasno Mateus, drago mi je da ti je krasula dobro, a i vidi se , lijepo izgleda.
|
|
|
|
![]() |
|
a tko zna što bi joj se desilo da nema vas i vaših savjeta. hvala
![]() ![]() sad malo gledam po netu o krasulama i neke su me baš oduševile pa da ih malo podijelim s vama. stvarno su krasne... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
O da, jako su lijepe.
Evo da vidite kako je moja dobila lijepu boju, još je vani i malo joj je hladnjikavo: ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Mateus, drago mi je da ti se tako brzo oporavila. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Mateus....i meni je drago da ti se oporavila, no sad pripazi da ju ne utopiš, jer tad pomoći nema, dođe do truljenja korijena......pronađi jedan ritam koji joj odgovara u zimskom periodu (ovisi o temp. prostorije u kojoj će biti smještena).
|
|
![]() |
|
joj drage moje hvala vam na savjetima.gledam ovu od Glikice i samo se mogu nadati da će slijedeće ljeto i moja biti takva.
na žalost, nemam veliki stan pa ne mogu imati uvjete kakve bi trebala ali potrudit ću se koliko god mogu. stavit ću crassule i aloe na sjeverni prozor kamo nema sunca ali ima svjetla. i prostorija se ne grije osim po potrebi. tako da se nadam da će biti dobro. ostale prostorije su pretople jer ložimo. i moram priznati da niti ja nisam mislila da će se tako brzo oporaviti. sad mi je muka jer je jadna patila a trebalo joj je samo malo više vode... |
|
![]() |
|
To mjesto će biti odlično, samo gotovo zaboravi na zalijevanje (1 mjesečno malo) U proljeće s njom postepeno na sunce da se privikne i redovno zalijevanje (staviš prst u zemlju i kad je gornji sloj 2-3 cm suh onda zaliješ). Pod utjecajem sunca i tvoja će poprimiti crvenkastu boju.
|
|
![]() |
|
moon
![]() hvala na savjetima. |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Lijevo je još jedna krasula Crassula Rattrayii |
|
![]() |
|
amellia lijepo si se poovila. kako se zovu li cvjetaju li
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |