Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 84>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2012 u 17:12
Pardon, obzirom da sam odgovarala dvjema curama, valjda sam krivo napisala, Mateusova krasula mi se čini da ima malu teglu, a Fiorella ima ok veličinu, samo treba promjena zemlje, a ako bude razdvajala svaku za sebe onda neka prilagodi velčinu tegle. Valjda sam sad dobro rekla.
Ipak Moon, moje iskustvo je da nsu baš sretne u malim teglama, a i teško je to reći koja je mala a koja velika tegla.
Snaći će se cure.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2012 u 17:27
Glikice...zato sam i napisala da teglu određuje prema veličini korijena biljke
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2012 u 06:43
anastazija, glikica i moon, hvala na iscrpnim odgovorima
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 15:07

Uploaded with ImageShack.us
sutnja je zlato....
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 15:08

Uploaded with ImageShack.us
sutnja je zlato....
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 15:57
i ja se zahvaljujem na odgovorima. vratila sam se s puta pa eto :)
inače, ovu svoju smežuranu sam ostavila na južnom prozoru tako da ima sunca i zalila ju i čini mi se da se odsmežurala :) . sutra ću ju onda presadit u veću. mislila sam ih razdvojit ali korjenje im je spojeno ( i dosta malo)pa me bilo strah jer sam ipak početnik. prazmišljala sam o tome kada sam ju kupila pred neka 2 i pol mjeseca ali sam na kraju odustala i samo stavila u novu zemlju. korjenje mi se činilo zdravo.
još jednom, hvala na pomoći
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 16:07
Dzeni, jako lijepo izgledaju tvoje krasule, zdrave, sjajne.....
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 18:12
dzeni....slatkice su
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2012 u 21:15
Hvala .....krasule su mi jedne od najdrazih biljaka,nekako su mi posebne,zato sam ih valjda i donijela u kucu da zimuju sa mnom,a ostale bidljiće u podrum,.
sutnja je zlato....
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 15:00
samo da vam kažem da ste mi pomogle u spašavanju moje krasule. na kraju, jedini problem je bila voda tj. premalo vode.  zalila sam ju još jednom kako treba, ostavila da se sunča i puno joj je bolje. žao mi je što prognoziraju loše vrijeme za vikend jer vjerujem da još malo ostane na suncu da bi se skroz oporavila. danas nek još uživa na suncu a navečer ju spremam.
evo, ovo je jutrošnja slika Big%20smile

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 15:23
krasno Mateus, drago mi je da ti je krasula dobro, a i vidi se , lijepo izgleda.
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 15:42
a tko zna što bi joj se desilo da nema vas i vaših savjeta. hvala smile79 smile73

sad malo gledam po netu o krasulama i neke su me baš oduševile pa da ih malo podijelim s vama. stvarno su krasne...

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 18:14
O da, jako su lijepe.
Evo da vidite kako je moja dobila lijepu boju, još je vani i malo joj je hladnjikavo:

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 18:49

Mateus, drago mi je da ti se tako brzo oporavila.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 22:03
Mateus....i meni je drago da ti se oporavila, no sad pripazi da ju ne utopiš, jer tad pomoći nema, dođe do truljenja korijena......pronađi jedan ritam koji joj odgovara u zimskom periodu (ovisi o temp. prostorije u kojoj će biti smještena).
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 23:41
 joj drage moje hvala vam na savjetima.gledam ovu od Glikice i samo se mogu nadati da će slijedeće ljeto i moja biti takva.
na žalost, nemam veliki stan pa ne mogu imati uvjete kakve bi trebala ali potrudit ću se koliko god mogu. stavit ću crassule i aloe na sjeverni prozor kamo nema sunca ali ima svjetla. i prostorija se ne grije osim po potrebi. tako da se nadam da će biti dobro. ostale prostorije su pretople jer ložimo.
i moram priznati da niti ja nisam mislila da će se tako brzo oporaviti. sad mi je muka jer je jadna patila a trebalo joj je samo malo više vode...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2012 u 23:49
To mjesto će biti odlično, samo gotovo zaboravi na zalijevanje (1 mjesečno malo) U proljeće s njom postepeno na sunce da se privikne i redovno zalijevanje (staviš prst u zemlju i kad je gornji sloj 2-3 cm suh onda zaliješ). Pod utjecajem sunca i tvoja će poprimiti crvenkastu boju.
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2012 u 11:53
moon
hvala na savjetima.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 14:58

Lijevo je još jedna krasula

Crassula Rattrayii
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 17:47
amellia lijepo si se poovila. kako se zovu li cvjetaju li
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,625 sekundi.