Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 140>
Korisnik
Poruka
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 15:29
naravno da je sve lijepo ali idu moji favoriti: reica, gladiole i naravski ružeBig%20smileBig%20smileBig%20smileClapClapClapClap
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 15:35
I ja ću ti ishvaliti trubljice, predivne su ovako direktno u vrtu, baš bi bilo super da mogu tako i opstati. Thumbs%20Up
Znači tebi su preko zime samo u bubnju. Da li ga omotaš možda čime ili ga staviš možda u veću vazu ili kako? Da li je to lako za zalijevati, mislim za preko zime. Ja nemam trublje jer sve više i više odustajem od lončanica i sadim više trajnice ali ova mi se ideja sviđa sa bubnjem.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 18:00
Ma šta izdvajati ovdje nema izdvajanja -ma sve predivnosmile57
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 20:09
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Dzomba, ja obožavam gladiole, ali mi nešto baš ne uspijevaju, od preklanjskih 20-tak, lani bilo 5-6 , a ovoga proljeća samo 3 gomolja i od toga ove dvije procvale, a treća pitanje da li će uopće. To za sasdnju trublji u bubanj ( i drugog cvijeća koje treba zimi pospremati) sam čitala, činilo se zgodno i praktično i meni se dobro pokazalo. Imam i ja jednu mladu, koja je već povelika, ali nikako da procvjeta. Ona mora na vrhu napraviti Y i čim krenu grane iz račve odmah idu i pupovi, znači samo strpljenje i biti će i cvijet.

Ah,bas lijepo...malo si me utjesila Embarrassed...danas nam je palo i malo kise,kako sam se obradovala zbog cvijeca Big%20smile...A ja sam planirala sl.godine nabaviti gladiole u dvoriste...ove godine je vec bilo kasno za tako nesto...znaci,ostavljam glavice u zemlji preko zime? Embarrassed
Hvala ti!!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 22:36
Cure hvala svima na posjeti i pohvali za moje cvijeće i "cvetek".
Korijenko, ja trube u jesen izvadim i samo tako sa bubnjem stavim u podrum. Da ide u kuću ili negdje na vidljivo mjesto onda bi trebalo bar malo zakumflirati bubanj, ali za podrum je to OK. Zalijevanje im zimi baš i nije previše potrebno... dovoljno je par kapi odozgor tek toliko da se ne rasuši potpuno.
Dzomba, ja gladiole moram vaditi u jesen, a neznam kako je kod tebe.... sada dok ocvatu porežem cvjetnu stapku, a listove ostavim da se sami posuše i nahrane gomolj, a u jesen prije mraza vadim iz zemlje. Iako sam vidjela da ponekada sitni gomoljčići koji ostanu u zemlji hoće na proljeće potjerati.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 22:51
Kat.rea, vidim bila si večeras u mojoj vikendici, šteta što sam već bila otišla inače bi ti vrlo rado ponudila sladoled i ležaljku pored jezerca.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 22:58
Znaš Triša da bi mi i jedno i drugo danas dobro došlo.....prvi radni dan nakon GO i to jaaako težak dan.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 09:36

Kat.rea opet sam prošetala tvojim cvijetnim carstvom.

Zbilja nema čega nema. Sviđaju mi se silne kombinacije različitog cvijeća koje raste skupa. (petunije, pelargonije, puzavci ljubičasti i ...) O ružama da ne pričam.

Ali i Rea je veliki ukras u toj divoti!Clap

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:21
cobaea%20scandens
ovako je kobea izgledala 17.07.
cobaea%20scandens
ovako prekjučer tj. 02.08.
cobaea%20scandena a ovako danas
Ovo je bio mali fotosesion za Trišu i Lantanu, ali fotosesion koji će imati nastavak...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:24
Konačno sam dočekala da mi procvjetaju anemone, nisu lijepe kao Šmrckicine, ali su mooooje
anemona
purpurno ljubičasta prekjučer
anemona
i danas
anemona
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:28
Ups, nisam duže vrijem šetala tvojim vrtom pa vidim da imaš puno novosti!
Pohvale trubljama, morat ću i ja svoje na proljeće zasaditi u vrt kao i ti!
Moja je sada grozna! Žute joj listovi, slabo cvjeta................
 P.S. Ova kobea mi se jako sviđa! Ačli kako ništa ne znam o njoj molim te napiši mi nešto o njoj!Wink
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:30
A sada moja Antunova trubljica ( obečana Antunu07)
anđeoska%20trublja,%20brugmansija

anđeoska%20trublja%20-%20brugmansija

danas
noću
još jednom danas slikana

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:31
anemone prekrasne, a tek cobeja i mene zanima nastavak....jedva čekam        
eksploziju tj. cvijet smile72
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:34
U "priči sa zapadne strane" uz anemone svoje mjesto su našle moje -Silvekine kadifice i carsko oko
carsko%20oko
i evo je .....žuta kadifica
kadifica%20-%20tagetes

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:39
Sjeverozapad, odnosno rub ili bolje bilo reći obrub oko povrtnjaka je rezerviran za ruže, gladiole i dalije, no ove godine samo bijele
georgina%20-%20dalija
lani su sve bile pune kao na prethodnoj slici, a šta se ovoj dogodilo pojma nemam, no nije loša ni tako, zar ne....
georgina%20-%20dalija
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:42
Ova ruža mi je sva nježna.... i cvijet i tanke grančice
čajevka
čajevka
i evo je sa "tankim vratićem"
čajevka

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 17:48
Lobelija koju sam sijala ovoga proljeća, nije baš bujna, ali s obzirom da ju je teško uzgojiti iz sjemena u kućnim uvjetima, sretna sam da je uopće procvjetala
lobelija
i moja Rea u igri
aljaški%20malamut
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 18:04
Baka hvala na posjeti, a što se kombinacija tiče pelargonija - petunija to uvijek dođe neplanski jer se petunije same rasijavju i cijelo ljeto niču u posudama, moje je samo da jače ostavim i redovno ih zalijevam, dok sam one duple ipak morala kupiti ( kombinacija sa puzavcem i klorofitumom)
Bergenija, Bromelija hvala na posjeti, a što se cobaee tiče ni ja baš neznam puno o njoj. Proljetos sam naletila na sjeme, posijala i evo, a više o njoj je napisala Baka Bea, pa samo prenosim

Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Ako mogu pomoći Cobea scandens ili vilac se u našoj klimi uzgaja kao jednogodišnja biljka jer potječe iz tropskih područja Amerike gdje izraste do 10 m. Kod nas je znatno niža, Klije gotovo stopostotno na 16 -18 stupnjeva, samo što je sad malo prekasno za sjetvu, To je trebaloi obaviti sredinom III mjeseca i to pojedinačno svaku sjemenku u poseban lončić i paziti da se biljčice ne isprepletu. Presaditi nakon 'ledenih svetaca' na sunčano mjesto u hranjivo vrtno tlo na razmak 20 cm i osigurati potporanj za penjanje. Cvate od VI do prvih mrazeva prekrasnim cvjetovima 7 cm promjera u početku zelenkaste boje koja poslije prelazi u ljubičastu. Pozdrav Bea
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 18:31
Eto mene opet. Nanjušila da ima novih slika!
Trublje, cobea, anemone...ruže... ma da ne nabrajam, zbilja cvijetni raj!
I naravski Clap Rei!Big%20smile
Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 18:54
smile57
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.