Potočnica - Myosotis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
ljubica087 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Savršena,čak mi se ova roza više sviđa od plave.Nisam je nikad prije imala, ali sam prije par dana kupila sjeme i namjeravam je posijat i po ovim slikama mi izgleda pre dobro.Jeli mi je kasno sad posijat?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
baš sam neki dan razgovarala sa mamom (mojom, a ne našom forumskom
![]() ali, nije to bit...ono što ja zovem potočnicom je divlja samonikla biljka, sasvim niska, obično u plavoj, ali može biti i u crvenoj boji i to nikako nije nezaboravak...e sad...da li je ova "potočnica" na vašim slikama neki kultivar one divlje, ili je to sasvim druga vrsta?! ![]() |
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Koji su vaši savjeti za njegu potočnica.
Gdje ih smjestiti, koliko zalijevati...? ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
na jednoj od zg kava sam dobila potočnicu i od tada ona raste, izbija i gura se u velikom krugu od prvotno posađene biljke
![]() invazivna biljka koja se širi kako joj paše, a paše joj očito na sve strane ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Mon ova roza mi je posebna
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
to ja baš cvijeće za dušu- nezaboravak ili fergisman, kako su potočnicu nazivale naše bake prema njemačkom vergimichnicht, kad si već zaboravio da je imaš ona procvjeta bilo gdje u vrtu ili dvorištu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jelle ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 25 |
meni je super kombinacija roze i plave potočnice.
Jucer sam si ih i ja kupila. sad ih pokušavam ukombinirati u vrt.
|
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
možeš li mi reći gdje si ih kupila, ja ih nikako ne mogu naći, hvala!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ovako su izgledale neke gredice u mojem gradu prošloga svibnja, na jednoj gredici rozaste, a na drugoj plave
![]() ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
prekrasno još u kombinaciji sa ovim crvenim tulipanima
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Lora, našla sam ga...
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
meni se oduvijek sviđa kombinacija crveni tulipani i plave potočnice ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Što se radi s potočnicama prve zime nakon što su posađene? Ostavi ih se da se smrznu? Ili se ne smrznu? Pitam zato jer ih imam namjeru posijati u proljeće pa u lipnju posaditi u vrt da bi mi 2013. cvale.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ne smrznu se,ja sam lani posadila,prekrasno su cvale i ovo su se ljeto same rasijale po gradici za sljedeću sezonu.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Potočnice nemoj sijati prije lipnja, a možeš ih posijati i u srpnju. U jesen ih presadi na željeno mjesto. Kada ti odcvjetaju i kada im sazori sjeme onda možeš to sjeme samo otresti na mjesto gdje ih želiš imati i one će ti lijepo niknuti. Ako su preguste onda ih prorijedi. Na jesen ih onda ne moraš nikuda presađivati. Inače, potočnica je dvogodišnja biljka koja u prvoj godini oformi lisnu rozetu (koja na kontinentu bez problema prezimi vani), a u drugoj godini cvjeta. |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Zahvaljujem na informacijama i savjetu! Nisam nikada do sada uzgajala potočnice, a mislim da bi one mogle lijepo izgledati na većoj ravnoj površini obrubljene niskim žutim zijevalicama.
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Potočnice su prekrasne, a uz to nisu nimalo zahtjevne biljke. Kada ti jednom dođu u vrt tada ćeš ih uvijek u njemu imati. Ja ih posijem uz hortenzije, uz ruže... ma svugdje one pašu. |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Baka mi je uvijek rekla da se zove "Vergissmeinnicht" dok nisam saznala da je to potocnica a i ja sam kao i Konte prvu moju sadasnju dobila na ZG kavi i raste kao da je blagoslovljena !
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |