Ukrasni sljez - Althea rosea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mislim dok još malo ojača i dobije još neki listić....Možda netko zna bolje....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
I ja mislim kao i milica7. Radim sa biljčicama slično kao i sa pomidorima (samo njih dva puta pikiram). Ako mi je sjeme gusto niklo, presadim ih u veće važe na veći razmak, pa onda u vrt. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Prekrasni su.....
|
|
|
|
![]() |
|
Meni je isto počeo cvjetati sljez. Listove napada neka beštija ali cvijet je prelijep......
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
prekrasni su vam cure
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
prekrasno...
ja cekam da mi ovakav naraste- jos su mali ![]() |
|
![]() |
|
Crni...posebni su...
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Silvestra i Sanjalica , vas je ukrasni sljez predivan ! Neznam da li vas smijem moliti za malo sjemena kad bude za to vrijeme ?!?
Ovo je moj , pa ako zelite .... ![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Moji su lani zasijani, ispali sasvim obični, a trebali su biti dupli crveni, ali su zato ponešto od ljepote cvijeta koja je izostala -nadoknadili - visinom !! A ako se neće smatrati žicanjem, i ja bih stala u red za sjemenke !! Silvesta, tvoji crveni i bijeli su prelijepi !! A Sanjalice, tvoj je . . . . kao iz snova !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free,nije žicanje sve Ok. ali ja nisam skupila sjeme...kako se je sve osušilo odrezala sam cvjetne stabljike i bacila...a pritom sam dobila alergiju jer ove sitne dlačice koje ima sljez po stabljici mene su tako žarile da sam rekla kako ih više neću sijati...a sjeme sam kupila u Bauhausu mali paketić za 3 kune...brzo mi je niknulo...presadila sam ga i iduće godine ...dakle sad ove su mi sljezovi prosvali...mislim zbog alergije najbolje ih je imati u nekom kutu vrta di se puno ne zalazi...ili se prebaciti na drvenaste duple trajnice sljeza koje nemaju nikakve dlačice po sebi i prekrasni su...
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Posadila sam prekjučer sjemenke, ne znam koje boje i kakvog cvijeta, na njima je pisalo "vrtni sljez".
Sada sam ih posadila u čašice, a u 4 ili 5 mjesecu ću ih presaditi u vikendicu na moru. Koliko sam pročitala o njima, podnose zonu 5, što znaći da bi i bez problema prezimile kod mene na balkonu? |
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Ja sam prije jedno 20-tak dana sadila crveni dupli sljez, no do sada mi nije nikla ni jedna sjemenkica
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Pročitala sam ovo:
Sije se tijekom lipnja, i to vrlo plitko. U rujnu se biljčice presađuju na željeno mjesto gdje će cvjetati sljedeće ljeto. Na toplijim položajima može postati višegodišnja biljka. Moj je krenuo, zasađen je na Krku. Možda nije pravo vrijeme ili si ga duboko posijala. Vjerujem da će krenuti samo malo strpljenja petit ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |