Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 184>
Korisnik
Poruka
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2008 u 23:08
Baš ti zavidim, moj slak je ostal bez dosta cvjeteka, nešto ga sredilo kod korjena... Cry
Uživaj u društvu TM!!! Clap
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2008 u 23:40
 U korjenu ti može uništit, bar po mom iskustvu: krtica, voluharica ili larva hrušta (nisam sigurna zove li se kukac ovako).
Larvu treba kod kopenja uništit, izgleda kao debeli, bijeli crv. Može čak i u saksiji uništit korijen, kukac položi jaja u zemlju.
A krtica i voluharica se ovako riješe, moj post ti je na ovoj temi:

<>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=156

Moj sijani slakić napreduje gore od pužića. Možda će u jesen dati nešto od sebe.
Meni je bršljan bio u korjenu uništen. Kad sam riješila voluharicu i krticu počeo se boriti, šta je od njega ostalo.smile85
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2008 u 23:43
Srećom imam ga na 3 mjesta, i ovaj koji je uništen je jako dugoooo cvao. Sjemenke sam pospremila tak da ga bum maknula, a i dobro pogledala kaj ga je sredilo. Vidjela sam neke crno-crvene bube, možda je to taj larva hrušt koji spominješ. Sredim ja to na proljeće! Wink 
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 23:19
Evo malo slika i iz mog vrtića.
Moja kolekcija čuvarkuća.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 23:43
Kamenjar.

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 07:37
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 07:52

Eeeee, kako prekrasna i jedinstvena mjesta na i u kojim ti raste čuvarkuća SmileSmile !!! Ćupovi, amfore, pukotine, kamenje, panjevi... Bravo smrčko!!!!!

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 21:48
Hvala vam.  Ovo su moje kadifice ovog ljeta.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 21:56
Meni su naprosto uljepšale teren.

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2008 u 22:03
bas su divne...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 00:29
Na žalost završile su u komposreru, nakon mraza.
Ovako izgleda kadifica nakon mraza, najdulje je izdržala čisto narandžasta kadifica.

Neven je imao sivu pljesan po sebi. Većinu sam ga počupala i bacila, kad je zahladnilo došao je sebi i suprotstavlja se hladnoći.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 00:35
Moji podstanari. Krtice sam se riješila za sad, a voluharica i ja ratujemo trenutno.Angry Ovo je krtičnjak kod susjede.Žao mi je što nisam slikala veliki koji je napravila do mog terena kad sam joj pravila propuh kroz tunele, bio je velik, vjerojatno bijes.

Voluharicina rupa.

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 08:27

Kako si riješila krtice, i mene muče jako???

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2008 u 23:28
Krtice su komplicirane i prelijepe. Kao male plišane igračke.
Kad smo pravili ogradu oko terena, bušene su rupe svrdlom za stubove.
Primjetila sam da ih krtica intenzivno zatrpava, ali joj treba vremena. Možete ih vidjeti kako navlače zemlju. Ako ubijete jednu krticu, na njeno mjesto dolazi nova, i tako u krug. Napravili smo svrdlom par rupa na terenu , gdje se vidjelo da krica operira ( na njenim brežuljcima).
Dubina je oko pola metra,a širina rupe 20-tak cm. Na teren dolazim 1-2 put tjedno. Kad napravite više rupa nastaje pravi propuh u njezinim kanalima. Ona aktivno zatrpava te rupe, ja uzimam zemlju i naspem na krumpir i cvijeće. Zemlja je prekrasna, rastresita.Tako da krtica ima posla , meni lijepa zemlja za cvijetnjak. Vađenje zemlje iz rupe ide brzo. Kod mene su 3-4 rupe.
Rupice treba obilježit zbog pozljeda.
Ništa drugo nije pomoglo, niti boce, kadifu je takođe prekopavala. Sad sam primjetila da je sve manje brežuljaka na mom terenu, a povećao se broj van terena. Oprosti susjed i pristupna cesto!!!Embarrassed
Bitno je da mi biljke neuništava, i svi imamo koristi.
Pokušajte,  svrdlo se može koristiti za sadnju biljaka.Thumbs%20Up

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 00:54
Borba sa korovom.Angry

Izvađeni monstrum, veliko korijenje ispod betona tek treba izvaditi..

MM vrijedni je sve lijepo očistio.

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 07:12
Probat ću to s rupama, nadam se da će moja krtica također odustati... Načelno, ne želim reći da mi je neprijateljica jer znam da životinjice moraju živjeti s nama, te to poštujem. Isto tako koristim zemlju koju razruje i to mi je OK. 

Oprostila sam joj i lukovice ukrasna luka koje mi je uništila rujući...

Oprostila sam joj ja i par drugih cveteka...

No, sad je dosta uistinu jer mi je jučer i u novi kamenjar ušla!!!!

P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2008 u 23:04
Probaj si dodatno zaštititi lukovice geotekstilom, ima ga kupiti u centrima za građevinski materijal. Ja sam ispod jagoda iskopala rupu duboku oko pola metra, geotekstilom u komadu obložila stijenke rupe, nasula zemlju i posadila biljke. S vana se kamuflira da se tkanina ne vidi. To je Mali Gogo radio ispod pješčane staze. Evo tu piše:
<>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2231&PN=1
Mali G. :"E da, obavezno stavi najlon ispod kamena ili vrtni tekstil. Ja na jednom dijelu nemam najlon i krtice uvijek posred staze naprave krtičnjake."

Za oblaganje rupe najlonom ne bi, nastalo bi jezerce, a geotekstil je propustan i koristi se za pojačanje ispod cesta, pa može i u vrt.
Lukovice se mogu zaštititi čeličnim mrežama, ali bi bilo preskupo i istrunule bi.One vrtne naprave djeluju samo ako krtica izlazi na površinu, a ako ne nevrijedi.
 Bori se, vrt ti je prekrasan.
I rupe o kojima sam prethodno pisala definitivno djeluju, ja se ne sjećam zadnjeg krtičnjakaLOL( izuzev na susjednim parcelama, bez zlih namjera). Rupe moraju bit direktno na brežuljku , ona tu operira, i točno se vidi gdje najčešće pravi nered. Wink Thumbs%20Up
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 01:26
Neke od samoniklih ljekovitih biljaka u mom vrtu. Kosim na starinski način , te mi ostane koja biljčica, zbog mog umjeća košenjaLOL.
Crvena djetelina.

Kopriva.

Hajdučka trava ( stolisnik ili kunica).

Bilo je tu i kantariona ( gospine tr.) , cikorije....

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 07:05
Smrcko, super ideja, hvala ti na njoj!! Imam geotekstil, stavljala sam ga ispod kamenjara i u svaku teglu cvijeća ga stavim, ali se nisam sjetila ispod lukovica Cry... No, to ću već nagodinu popraviti... Flaše su u zemlji, a i kupila sam neki istjerivač krtica... Sad ćemo vidjeti kako će tko dugo izdržati.
P.Bosmans
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 07:16
Šmrcko, nadam se da će danas poslužiti vrijeme i kod vas da možeš nastaviti s radovima, ako ti je slobodan vikend.
Ja isto koristim zemlju koju mi "krtica" preradi za cvjetnjak, čak iz vikendice donesem zemlje u Rijeku, jer je ovdje uvijek fali.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.