Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tritoma - Kniphofia uvaria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tritoma - Kniphofia uvaria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 8>
Korisnik
Poruka
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2008 u 12:43
Dalmax,moje trenutno cvatu,opetEmbarrassed
Nebitno ako se listovi suše.Ja u principu svoje porežem prije nego se osuše jer je veliki grm i smeta mi okolo cvijeću.On će u proljeće potjerati a i mislim da mu se neće svi listovi osušiti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2008 u 22:26
Kod mojih roditelja je. I stoje u velikom pitaru a onaj najmanji se potpuno osušio a i ostala 2 se suše. Ne sjećam se više šta je bilo na dnu-gomolj? Da li će on opet istjerati ako se listovi skroz sasuše....teško je regulirati vlažnost.......
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 10:31
Ne znam,nikad ih nisam držala ko lončanice i ne znam kako se ponašaju tako zasađene.Ostavi ih tako kako jesu do proljeća pa ćeš vidjeti.Ako su propale,pa ima ih,zasadit ćeš noveWink
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 07:42
Tiljo, listam po starim postovima( nikako da izađe sunce!), pa sam naišla i na tvoju dilemu o plavkastom lišću knifofije. Tvoja je vjerojatno K. caulescens ili neki od brojnih križanaca. Rod je zastupljen sa 70 vrsta, a od njih su nastali brojni križanci, koji se razlikuju po visini, boji lišća, a o boji i obliku cvata da i ne govorimo. Imam u vrtu godinama i tu plavkastu, to je vrlo velika knifofija, nije baš za male vrtove. Meni su draži K. uvaria križanci, imam ih u žutoj, narančastoj, oker, crvenoj, svijetložutoj boji, a kako su tek lijepi dvobojni, meni je posebno draga ona s bijelim i ružičastim dvobojnim cvatom. Njihova cvatnja je raspoređena od 4. do 10. mjeseca, pa se smjenjuju u cvatnji, Čini mi se da neke čak cvatu i po drugi put. Dobro je da se broj križanaca toliko povećao. Kad sam počela vrtlariti prije trideset i nešto godina, svaki put bih odustala od knifofije jer je pisalo da je treba vezati po zimi, zaštititi i da se još može smrznuti. Ovima mojima ne treba ništa. Na sreću! Samo uživati u ljepoti. Skromne, nezahtjevne, vjerne poput vjernih prijatelja, neke su već osam godina na istom mjestu.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 18:33
Ja sam ju pronašla na proljeće u jednoj cvjećarni, pakirana kao i lukovice,  nekih 20 kn, ali takve nisu baš u dobrom stanju i treba par godina uzgoja dok konačno ne procvate.
Imaš razne vrste kod Bake bea, u puno boljem stanju nego ove pakirane, njena mi je procvala iste godine Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 18:58
Imam ih i ja zahvaljujući Andrei01 - dobila gotove biljke, pa se nadam da će me u proljeće razveseliti svojim predivnim cvjetovima, a i lišće dekorativno.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2008 u 15:12
može li mi neko odgovoriti zašto mi tritoma nije cvjetala.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2008 u 10:23
Josipa, dobro došla. Nisi napisala kad je tritoma posađena, koliko je velika. Kao i većina trajnica ne cvjeta prve godine, mora imati odgovarajuću veličinu i starost.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2008 u 12:39
postoji mogucnost da je kupita tj. posađena mlada biljka kao sto je Baka Bea rekla pa zbog toga nije procvjetala

ili

je mozda posadita nakon sto je procvjetala... pa u novom domu nije dala cvijet. ali bez brige nagodinu bude dala cvijetsmile57
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2008 u 13:57
u jesen sam posadila dvije tritome i samo je jedna cvala.ova što nije cvala raširila se i narasla velika ljetos,pa sam je presadila na drugo mjesto.neznam hoće li joj to smetati, jer sam negdje čitala da one ne vole da ih se uznemirava kao i božur.
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2008 u 19:37
evo kako izgleda moja tritomica
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2008 u 21:23
Josipa, pa što ti sada cvjeta, ili je to slika od prije?
RIJEKA

Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2008 u 11:05
Koliko sam shvatio.....ako se ima staklenik još uvijek se može razdjeliti. Zašto čekati proljeće?
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2008 u 13:12
Ako se ima idealne uvijet za razmnozavanje biljki to se moze uciniti bez roblema.

ako je u stakleniku ili plasteniku ili bilo gdje drugdje a da je toplo i ima dovoljno svijetla biljka se moze razmnoziti.
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2008 u 15:42
to mi je slika od ljetos , valjda će mi slijedeće ljeto imati više cvjetova.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2008 u 12:37
Nemam srecu s tim cvijetom (ovdje ga zovu Red Hot Poker), posadila sam tri prosle godine, i nista od njih,
Probala sam isto prije tri -cetiri godine, isti rezultat.
Svida mi se cvijet ali mu se valjda ne svida moj vrt,hehe LOL.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2009 u 20:30
Dobila sam od Andree gotove sadnice i sve sam stavila u veliku teglu 45x45x45 - odrezala sam listove na 10 cm i sada mi preostaje nada da će živnuti na proljeće. Vidim da bi bilo bolje posaditi je direktno u vrt, pa ne znam što da radim.
RIJEKA

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2009 u 20:47
Ne vidim razloga zašto ti ne bi uspjele u tegli. Ako ti baš nešto i krene po zlu poslat ću ti ja nove biljke. Imam ih dosta po cijelom vrtu razmnoženih. 
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2009 u 10:01

U tegli bi uspjele prezimiti vani?

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2009 u 11:00
Tija meni su vani, ali ja sam u Rijeci, ipak je ove zime bilo - 5, čini mi se da se skraćeni listovi dobro drže.

Horti super hvala ti, ja sam dobila od Andree iz Samobora, čini mi se da su njoj isto vani, znači da su i tvoje, a to znači da mogu uspjet kod mene u vikendici.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 8>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.