Tritoma - Kniphofia uvaria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 8> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dalmax,moje trenutno cvatu,opet
![]() Nebitno ako se listovi suše.Ja u principu svoje porežem prije nego se osuše jer je veliki grm i smeta mi okolo cvijeću.On će u proljeće potjerati a i mislim da mu se neće svi listovi osušiti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Kod mojih roditelja je. I stoje u velikom pitaru a onaj najmanji se potpuno osušio a i ostala 2 se suše. Ne sjećam se više šta je bilo na dnu-gomolj? Da li će on opet istjerati ako se listovi skroz sasuše....teško je regulirati vlažnost.......
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ne znam,nikad ih nisam držala ko lončanice i ne znam kako se ponašaju tako zasađene.Ostavi ih tako kako jesu do proljeća pa ćeš vidjeti.Ako su propale,pa ima ih,zasadit ćeš nove
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Tiljo, listam po starim postovima( nikako da izađe sunce!), pa sam naišla i na tvoju dilemu o plavkastom lišću knifofije. Tvoja je vjerojatno K. caulescens ili neki od brojnih križanaca. Rod je zastupljen sa 70 vrsta, a od njih su nastali brojni križanci, koji se razlikuju po visini, boji lišća, a o boji i obliku cvata da i ne govorimo. Imam u vrtu godinama i tu plavkastu, to je vrlo velika knifofija, nije baš za male vrtove. Meni su draži K. uvaria križanci, imam ih u žutoj, narančastoj, oker, crvenoj, svijetložutoj boji, a kako su tek lijepi dvobojni, meni je posebno draga ona s bijelim i ružičastim dvobojnim cvatom. Njihova cvatnja je raspoređena od 4. do 10. mjeseca, pa se smjenjuju u cvatnji, Čini mi se da neke čak cvatu i po drugi put. Dobro je da se broj križanaca toliko povećao. Kad sam počela vrtlariti prije trideset i nešto godina, svaki put bih odustala od knifofije jer je pisalo da je treba vezati po zimi, zaštititi i da se još može smrznuti. Ovima mojima ne treba ništa. Na sreću! Samo uživati u ljepoti. Skromne, nezahtjevne, vjerne poput vjernih prijatelja, neke su već osam godina na istom mjestu.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ja sam ju pronašla na proljeće u jednoj cvjećarni, pakirana kao i lukovice, nekih 20 kn, ali takve nisu baš u dobrom stanju i treba par godina uzgoja dok konačno ne procvate.
Imaš razne vrste kod Bake bea, u puno boljem stanju nego ove pakirane, njena mi je procvala iste godine ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Imam ih i ja zahvaljujući Andrei01 - dobila gotove biljke, pa se nadam da će me u proljeće razveseliti svojim predivnim cvjetovima, a i lišće dekorativno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
može li mi neko odgovoriti zašto mi tritoma nije cvjetala.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Josipa, dobro došla. Nisi napisala kad je tritoma posađena, koliko je velika. Kao i većina trajnica ne cvjeta prve godine, mora imati odgovarajuću veličinu i starost.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
postoji mogucnost da je kupita tj. posađena mlada biljka kao sto je Baka Bea rekla pa zbog toga nije procvjetala
ili
je mozda posadita nakon sto je procvjetala... pa u novom domu nije dala cvijet. ali bez brige nagodinu bude dala cvijet
![]() |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
u jesen sam posadila dvije tritome i samo je jedna cvala.ova što nije cvala raširila se i narasla velika ljetos,pa sam je presadila na drugo mjesto.neznam hoće li joj to smetati, jer sam negdje čitala da one ne vole da ih se uznemirava kao i božur.
|
|
![]() |
|
evo kako izgleda moja tritomica
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Josipa, pa što ti sada cvjeta, ili je to slika od prije?
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Koliko sam shvatio.....ako se ima staklenik još uvijek se može razdjeliti. Zašto čekati proljeće?
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Ako se ima idealne uvijet za razmnozavanje biljki to se moze uciniti bez roblema.
ako je u stakleniku ili plasteniku ili bilo gdje drugdje a da je toplo i ima dovoljno svijetla biljka se moze razmnoziti.
|
|
![]() |
|
to mi je slika od ljetos , valjda će mi slijedeće ljeto imati više cvjetova.
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Nemam srecu s tim cvijetom (ovdje ga zovu Red Hot Poker), posadila sam tri prosle godine, i nista od njih,
Probala sam isto prije tri -cetiri godine, isti rezultat.
Svida mi se cvijet ali mu se valjda ne svida moj vrt,hehe
![]() |
|
![]() |
|
Dobila sam od Andree gotove sadnice i sve sam stavila u veliku teglu 45x45x45 - odrezala sam listove na 10 cm i sada mi preostaje nada da će živnuti na proljeće. Vidim da bi bilo bolje posaditi je direktno u vrt, pa ne znam što da radim.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Ne vidim razloga zašto ti ne bi uspjele u tegli. Ako ti baš nešto i krene po zlu poslat ću ti ja nove biljke. Imam ih dosta po cijelom vrtu razmnoženih.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
U tegli bi uspjele prezimiti vani? |
|
![]() |
|
Tija meni su vani, ali ja sam u Rijeci, ipak je ove zime bilo - 5, čini mi se da se skraćeni listovi dobro drže.
Horti super hvala ti, ja sam dobila od Andree iz Samobora, čini mi se da su njoj isto vani, znači da su i tvoje, a to znači da mogu uspjet kod mene u vikendici.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |